Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Sandu si Dragomir, fortati sa demisioneze?

Miercuri, 26 Octombrie 2011, ora 20:29
5270 citiri
Sandu si Dragomir, fortati sa demisioneze?

Conducatorii fotbalului romanesc, Mircea Sandu si Dumitru Dragomir, ar putea fi fortati sa demisioneze din fruntea institutiilor pe care le conduc dupa ce vor fi anchetati, alaturi de alti membri ai Comitetului Executiv, de catre Directia Nationala Anticoruptie (DNA).

Suspendarea celor doi oficiali ar putea avea loc in baza "cazului Prunea" din 2009. Fostul international, pe atunci membru al Federatiei Romane de Fotbal (FRF), a fost tras pe linie moarta dupa ce a fost chemat la DNA pentru a fi audiat in cazul arestarii lui Cornel Penescu.

In sprijinul acestui scenariu vine si fostul director general al FRF, Ionut Lupescu. Acesta a evitat sa se pronunte, dar spune ca "Nasul: ar putea sa se autosuspende daca exista asemenari intre cele doua cazuri.

"In momentul in care Florin Prunea a fost acuzat de DNA, am primit o scrisoare prin care ni se cerea ca el sa fie suspendat din functia de Director pe relatii internationale. Nu pot sa ma pronunt acum, in cazul lui Mircea Sandu. Am lucrat sase ani impreuna si e greu sa spun ceva acum.

Comitetul Executiv este cel care decide totul, daca toti membrii sunt anchetati si trebuie sa se autosuspende, atunci cine mai conduce Federatia? Eu am plecat de la FRF pentru ca am crezut ca fotbalul romanesc mergea intr-o anumita directie, dar nu era asa.

Daca e sa facem o paralela cu situatia lui Florin Prunea, care a fost suspendat cand a fost anchetat de DNA, atunci ar trebui si Mircea Sandu sa se autosuspende, dar eu nu cunosc foarte multe detalii despre acest caz. Pentru nicio tara asemenea lucruri nu sunt motive de lauda, dar speram sa se termine mai repede. In nicio tara n-am mai vazut ca toti membrii unei federatii sa fie anchetati.", a declarat Ionut Lupescu la Digi Sport.

Membrii Comitetului Executiv al Federatiei Romane de Fotbal (FRF) au fost invinuiti oficial de procurorii anticoruptie, ei fiind acuzati de abuz in serviciu in cazul dezafilierii echipei Universitatea Craiova.

Capii fotbalului romanesc, pusi sub acuzare de DNA

Miercuri, la sediul DNA au fost citati "pestii mici" din Comitetul Executiv, adica reprezentantii echipelor din ligile inferioare, ai copiilor si juniorilor si ai fotbalului feminin. Ei nu au dat declaratii, ci doar au fost informati de procurori ca s-a inceput urmarirea penala in cazul lor, avand la dispozitie doua saptamani pana la primele audieri, cand vor trebui sa explice de ce au dezafiliat clubul din Banie.

Ce risca Mircea Sandu si Dumitru Dragomir

Dumitru Dragomir si Mircea Sandu vor fi chemati la audieri joi, respectiv vineri.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Mircea Sandu, #Dumitru Dragomir, #Sandu demisie FRF, #Dragomir demisie LPF, #sandu dragomir anchetati dna , #Dumitru Dragomir