Sandu si Dragomir, la DNA: Greii fotbalului, urmariti penal!

Vineri, 14 Iunie 2013, ora 20:50
4318 citiri
Sandu si Dragomir, la DNA: Greii fotbalului, urmariti penal!

Mircea Sandu si Dumitru Dragomir alaturi de alte patru nume grele din fruntea fotbalului romanesc au motive serioase sa se teama dupa ce Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a inceput urmarirea penala impotriva lor.

Adalbert Kassai, Viorel Duru, Ioan Angelo Lupescu si Adrian Stangaciu sunt ceilalti oameni importanti din fotbalul romanesc urmariti penal in cazul "Corvinul", informeaza editia tiparita a cotidianului ProSport.

Speta este legata de o datorie pe care clubul Corvinul o solicita de mai bine de 13 ani, dupa transferul lui Bogdan Lobont de la Rapid la Ajax Amsterdam.

Conform contractului, hunedorenii trebuiau sa primeasca 900 de mii de dolari, numai ca acest lucru nu s-a intamplat. Rapid s-a divizat in mai multe societati, iar banii au fost de negasit.

Corvinul a obtinut insa o decizie definitiva si irevocabila la Curtea de Apel Alba Iulia, iar Rapid trebuia sa plateasca, cu tot cu penalitati, 2 milioane de euro.

Acest lucru nu s-a intamplat, iar greii fotbalului sunt urmariti penal pentru a explica motivul pentru care nu au pus in aplicare decizia luata la Curtea de Apel.

Pasaje din motivarea inceperii urmarii penale:

In cauza se impunea efectuarea de acte premergatoare urmarii penale cu privire la starea de fapt invocata de petenta, pentru a se stabili daca s-au eludat ori nu dispozitiile de regulament sportive aplicabile si daca intimatii si-au respectat atributiile de serviciu prin actiunile ori inactiunile lor in legatura cu dreptul de a participa in competitiile sportive al clubului Rapid...

Apararile intimatilor in sensul ca in calitate de membri ai CEx nu aveau atributii in legatura cu acordarea licentei de participare in Liga I nu justifica respingerea plangerii formulate, de vreme ce rezolutiile emise de procurori nici macar nu au mentionat problema esentiala invocata in plangerea penala - acordarea licentei cu incalcarea regulamentelor sportive. Cu atat mai mult se impunea efectuarea de acte premergatoare, inclusiv audierea intimatilor, cu cat petenta invoca tocmai faptul ca s-a acordat o noua licenta clubului organizat drept SC Rapid SA ca urmare a pasivitatii CEx, ce ar fi trebuit sa constate o cesiune catre UFC Rapid a dreptului de participare in competitii sub incidenta art. 4 pct 2 lit g) din ROAF (nr - clubul cedent trebuie sa dovedeasca faptul ca nu are datorii fata de alte cluburi)...

Pentru aceste considerente , fara a stabili ca infractiunile alegate exista, lucru nepermis in aceasta faza procesuala, constatand ca acuzatiile au fost respinse de Parchet fara o cercetare a starii de fapt a normelor invocate de petenta, instanta va admite plangerea (...) si va trimite cauza procurorului in vederea inceperii urmarii penale sub aspectul infractiunii prev. De art. 246 CP (nr - abuz in serviciu). Procurorul urmeaza a audia intimatii cu privire la atributiile lor de serviciu si legatura acestora cu acordarea dreptului de participare in competitii sportive catre echipa Rapid.

C.S.

Citeste si:
De ce guvernul Viktor Orban oprește investițiile în Transilvania pentru următorii doi ani
De ce guvernul Viktor Orban oprește investițiile în Transilvania pentru următorii doi ani
Guvernul Ungariei nu va mai lansa în următorii doi ani noi investiții transfrontaliere, adică în regiunile locuite de maghiari, printre acestea aflându-se și Transilvania, conform agenției...
Liberalii de la centru reacționează după ce PNL Satu Mare a anunțat că rupe relațiile cu UDMR
Liberalii de la centru reacționează după ce PNL Satu Mare a anunțat că rupe relațiile cu UDMR
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a reacționat marţi, 16 august, după anunţul PNL Satu Mare privind ruperea relaţiilor cu UDMR la nivel local şi retragerea tuturor liberalilor din...