Mircea Sandu ameninta cu depunctarea

Miercuri, 19 Martie 2008, ora 13:01
1647 citiri
Mircea Sandu ameninta cu depunctarea

Presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, a sustinut o conferinta de presa miercuri, impreuna cu directorul executiv Ionut Lupescu, in care a vorbit despre situatia actuala a campionatului, facand referire la scandalul arbitrajelor si la autodenuntul patronului Stelei, Gigi Becali, care anunta in urma cu doua zile ca a mituit un arbitru.

"Eu ii fac recomandarea lui Gigi Becali sa nu mai glumeasca pe teme de fotbal, pentru ca va trebui sa dea declaratii in acest sens, va fi sesizata si Comisia de Disciplina, probabil ca se va sesiza si DNA-ul. Din partea noastra, nimeni nu este convocat decat ca martor la DNA, nu exista nici un acuzat in acest sens. Fac recomandarea ca oamenii de fotbal sa-si indrepte putin atitudinea din acest punct de vedere. Nu numai fotbalul se plange de infrastructura, ci toate sporturile. Ar trebuie sa facem un front comun pentru imbunatatirea acestor zone de dezvoltare a infrastructurii sportive, ori prin modul in care se comporta acesti oameni, nimeni nu va da curs unei initiative in aceasta directie", a declarat presedintele FRF.

Mircea Sandu a tinut sa faca referire si la arbitrajele controversate din ultimele etape.

"Au gresit. Ivan a facut o greseala impardonabila cand nu a acordat acel penalty. 99 la suta din arbitrii din competitiile internationale ar fi lasat golul, pentru ca Stelea nu ar mai fi putut opri acel gol. Hateganu nu a dat un penalty pentru Bistrita si un fault la Bratu, a acordat un penalty usor. Avem probleme cu controlul disciplinar si interpretarea unor reguli, Comisia de Arbitri trebuie sa puna asta la punct".

"La ora actuala, arbitrii care sunt delegati in Liga 1 nu pot fi coruptibili. Fostii arbitri inca fac cartile la Liga a 2-a si a 3-a, unde sunt observatori, si pun presiuni pe arbitrii tineri. O sa avem ac si de cojocul lor. La liga 1 observatori sunt fosti jucatori nu fosti arbitri. Ar trebui sa terminam magariile astea cu "retras echipa de pe teren". Pune presiune pe familia ta, nu pe arbitri. Am innebunit cu arbitri straiini. Doar tarile din lumea a 3-a aduc arbitri straini".

"A gresit Tudor, ce atatea probleme? Va fi sanctionat! S-a gresit in favoarea Clujului, s-a gresit si impotriva lor o data! Steaua n-are greseli nefavorabile, Timisoara nu, dar Marian Iancu tipa. Rapidul uita ca s-a gresit si impotriva ei. De ce nu tipa si cei de la Bistrita?", a declarat Mircea Sandu, care a fost completat de Ionut Lupescu.

"Cei care au dat bani arbitrilor nu au voie sa acuze. Vor sa puna presiune pe arbitri. E normal ca arbitrii sa comita erori, vor mai face si in viitor. Este normal sa stim daca aceste greseli sunt voite, eu cred ca in proportie de 99% nu sunt voite. Domnul Copos spunea ca este perioada cea mai neagra din arbitrajul romanesc. Eu cred ca perioada cea mai neagra a fost atunci cand a legalizat spaga in arbitraj. Vorbesc ei despre arbitri tineri? N-au moralitatea necesara", a spus Lupescu.

"Mi-as dori foarte mult ca generatia lui Tudor, Balaj, Deaconu sa se lase de arbitraj si apoi sa conduca arbitrajul. Atunci va fi mult mai bine, sunt oameni care incearca sa fie corecti. Ca mai fac greseli, am vazut si in Champions League greseli, vor fi sanctionati", a mai declarat directorul FRF.

Mircea Sandu ii someaza pe conducatorii cluburilor sa inceteze sa arunce cu noroi si ii ameninta cu depunctarea.

"Iesim in fata publicului pentru a trage acest semnal de alarma si spun Comisiilor sa puna regulamentul in totalitatea sa in aplicare. Daca nu le e rusine de copiii lor si de familiile lor sa apara asa la televizor, atunci sa sufere cluburile si sa fie depunctate si asta e. Nu e vorba ca 'nu ne-a vrut Federatia', voi nu vreti. Cei care aveti astfel de atitudine, nu vreti ca echipele voastre sa ajunga in Cupele Europene, voi va veti retrograda singuri echipele", a mai spus Mircea Sandu.

Ionut Lupescu i-a atacat pe Gigi Becali si pe George Copos, pe care ii acuza de blaturi.

"Daca un conducator a dat bani la arbitri, ar trebui anchetat, si oricum nu mai are voie sa comenteze arbitrajul! Sa ma dea in judecata Copos daca nu le-a deschis magazine arbitrilor! Platesc, daca nu e asa!", a spus directorul executiv FRF, care a fost completat de Sandu.

"Ce sa le fac arbitrilor carora le-a deschis Copos magazine? Era dreptul lor sa traiasca mai bine. Ca dup-aia au avantajat Rapidul, e alta treaba. Daca Gigi Becali vine si spune ca a facut o gluma, comisia va gasi un capitol la care sa fie incadrat si sanctionat cu o amenda. Daca spui ca tu esti boss-ul, chiar daca in documente nu apari, faci parte din structura de analiza a comisiilor!".

Peste 1 milion de români au consumat cel puţin o dată droguri. Avertismentul unui expert
Peste 1 milion de români au consumat cel puţin o dată droguri. Avertismentul unui expert
Numărul românilor care au încercat cel puţin o dată în viață drogurile se apropie de 1,5 milioane, o creştere cu circa 50% faţă de cel mai recent raport oficial, a declarat marți, 23...
Doliu în presa sportivă din România. A murit la 45 de ani unul dintre cei mai talentați fotografi
Doliu în presa sportivă din România. A murit la 45 de ani unul dintre cei mai talentați fotografi
O veste tristă a lovit presa sportivă din România, fostul fotograf Alexandru Hojda decedând la vârsta de 45 de ani. Alex Hojda a fost considerat unul dintre cei mai talentați fotoreporteri...
#mircea, #sandu, #Becali, #Muresan, #Iancu, #declaratie, #conferinta, #presa, #Steaua, #CFR , #Ionut Lupescu