Mircea Sandu, Dumitru Dragomir si Ionut Lupescu, urmariti penal!

Vineri, 15 Martie 2013, ora 07:59
4526 citiri
Mircea Sandu, Dumitru Dragomir si Ionut Lupescu, urmariti penal!

Mircea Sandu, presedintele FRF, Dumitru Dragomir, presedintele LPF, Ionut Lupescu, fost director al Federatiei, dar si alti oameni importanti din fotbalul romanesc sunt urmariti penal de Directia Nationala Anticoruptie (DNA).

Cazul in care capii fotbalului romanesc trebuie sa dea explicatii procurorilor anticoruptie este unul mai putin cunoscut.

Este vorba despre litigiul dintre defuncta Corvinul Hunedoara si Rapid Bucuresti, miza fiind aproximativ 900.000 de euro pe care hunedorenii trebuie sa-i primeasca de la giulesteni in contul transferului lui Bogdan Lobont la Ajax.

Povestea acestui litigiu este simpla. Lobont a fost transferat de Rapid in 1997 de la echipa din Hunedoara. In actele semnate atunci exista o clauza conform careia Corvinul urma sa incaseze 30% dintr-un eventual transfer. In anul 2000, portarul este vandut de Rapid in Olanda, la Ajax Amsterdam, pentru aproximativ 3 milioane de euro, insa giulestenii au pastrat toti banii, refuzand sa mai discute cu omologii hunedoreni.

Apararea lui Copos a fost ca actele transferului lui Lobont au fost incheiate intre Corvinul si UFC Rapid, in timp ce echipa din Giulesti a ajuns sa functioneze pe o alta societate, una fara datorii.

Corvinul Hunedoara a pierdut litigiul in toate instantele sportive din tara, insa s-a indreptat in instantele civile si a avut castig de cauza la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Chiar si cu aceasta hotarere de la instanta suprema, hunedorenii tot nu si-au primit banii, asa ca au facut plangeri penale pe numele lui Sandu Mircea, Dragomir Dumitru, Kassai Adalbert, Duru Viorel, Lupescu Ioan Angelo si Stangaciu Adrian pentru abuz in serviciu.

In prima faza, procurorul DNA a dispus neinceperea urmaririi penale, insa oficialii Corvinului au atacat aceasta decizie in instanta si au primit, inca o data, satisfactie, Judecatoria Sectorului 2 admitandu-le cererea si trimitand cauza procurorului pentru inceperea urmaririi penale pe numele celor sase oameni de fotbal.

Merita mentionat faptul ca cei de la Corvinul s-au inscris la masa credala, dupa intrarea Rapidului in insolventa, insa creantele solicitate, in valoare de 3,1 milioane de lei, au fost respinse de administratorul judiciar.

M.D.

Citeste si:
Alexandru Rafila anunță când se va introduce certificatul verde. Cât de aproape este vaccinarea obligatorie
Alexandru Rafila anunță când se va introduce certificatul verde. Cât de aproape este vaccinarea obligatorie
Certifictul verde va fi introdus temporar, după o perioadă de trei săptămâni de creștere consecutivă a numărului de cazuri, a anunțat miercuri, 8 decembrie, ministrul Sănătății,...
Primăriile care nu au contract de salubrizare pe colectare selectivă a deșeurilor vor fi amendate. Ministrul Mediului amenință și cu plângeri penale
Primăriile care nu au contract de salubrizare pe colectare selectivă a deșeurilor vor fi amendate. Ministrul Mediului amenință și cu plângeri penale
Aproximativ 700 de localităţi din țară nu au contract pentru colectarea selectivă a deşeurilor, a anunțat miercuri, 8 decembrie, ministrul Mediului, Tanczos Barna. Acesta a amintit că...