Alarma in fotbal: Stadioanele Giulesti si Dinamo trebuie demolate inainte sa moara oameni!

Sambata, 07 Noiembrie 2015, ora 14:28
3668 citiri
Alarma in fotbal: Stadioanele Giulesti si Dinamo trebuie demolate inainte sa moara oameni!
Foto: captura video Digi Sport

Fostul presedinte al FRF Mircea Sandu sustine ca stadioanele echipelor Rapid si Dinamo trebuie demolate urgent, deoarece sunt in pericol sa se prabuseasca.

Intr-un interviu acordat Digi Sport, Sandu spune care sunt urgentele de rezolvat pentru ca Romania sa poata gazdui meciuri la Euro 2020: "Autostrada Bucuresti - Budapesta trebuie facuta obligatoriu. La fel, cai ferate rapide. Metrou de la aeroport pana in centru. Patru stadioane de antrenament".

"Eu am spus ca trebuie demolate cele de acum, altii ca trebuie zugravite. Pai trebuie demolat Dinamo, ca nu mai ai ce sa faci cu el. Ca e din 1948. Trebuie ras de pe fata pamantului. Si Ministerul de Interne, partea Guvernului, sa aloce din buget 30-40 de milioane de euro.

Iar Ministerul Transportului la fel pentru Giulesti. Ca trebuie sa cada pe lume si sa moara cineva, eventual, ca sa fie demolat. Inca 40 de milioane.

Si mai era Steaua cu vreo 25 de milioane, acolo puteai sa mai recuperezi ceva. Dar trebuie acoperit. Ca nu trebuie sa vada nimeni, nici din elicopetere, nici din drone sau blocuri, cum se antreneaza cei de acolo. Si atunci, Dinamo, Steaua si Rapid aveau stadioane noi", a spus Sandu.

Acesta a precizat ca in 2016 "incep vizitele de la UEFA" in privinta stadioanelor si ca UEFA poate lua Romaniei dreptul de organizare.

"Au fost peste 30 de orase care au candidat initial, au ramas 23 din care s-au ales 13. Pai Budapesta maine ne-ar lua locul. Maine. Sper, totusi, ca bataia pe care am dus-o eu trei ani ca sa aduc Romaniei acest turneu final european, sa nu fie degeaba", a mai declarat fostul presedinte FRF, dupa ce, in ultimele zile, au fost mediatizate problemele pe care le are National Arena, ce a determinat ISU sa interzica organizarea meciurilor.

Problemele de pe Arena Nationala

Vineri seara s-a decis ca meciul Steaua - FC Botosani se va disputa la Cluj-Napoca, pe stadionul echipei CFR Cluj, din cauza ca pe National Arena nu sunt respectate conditiile necesare de securitate pentru desfasurarea de evenimente.

Steaua - FC Botosani se joaca la Cluj: "Caz de forta majora"

Tragedia care ne poate lovi in orice clipa: Sa vedeti aici nenorocire! - Interviu

Zilele trecute, au aparut tot mai multe informatii cu privire la problemele pe care le are stadionul pe care Steaua si echipa nationala a Romaniei isi disputau cea mai mare parte a meciurilor de acasa.

National Arena nu are certificat ISU - meciul Stelei a fost mutat (surse)

National Arena nu are autorizatie de 5 ani! Pompierii: Il inchidem in 30 de zile!

Astfel, Dumitru Dragomir, fostul presedinte al LPF, a spus miercuri seara ca parcarea de la subsolul National Arena nu este dotata cu scari, iar cei care ajung acolo o pot parasi doar cu lifturile: "Daca explodeaza o masina acolo, cei de acolo mor ca sobolanii".

Defect major la National Arena: Mor ca sobolanii

"Nu e de vina Primaria, ci constructorul care a exclus scarile ca sa nu bage betoane acolo, sa faca economie. De asta nu le-a dat aprobare. Cum n-au 99% din toate salile din tara, nu din Bucuresti. Eu si Lupescu am sesizat ca s-au evaporat scarile, adica nu le-au facut, desi in proiect exista scari", a declarat Dumitru Dragomir la DigiSport.

Romania, aproape de un esec istoric: Adio Euro 2020 la Bucuresti?

Marti, pompierii au anuntat ca National Arena nu are autorizatie de functionare din partea lor, astfel ca in urmatoarea perioada se poate interzice dreptul de utilizare.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Mircea Sandu demolat stadion Giulesti, #Sandu demolat stadion Dinamo, #Mircea Sandu Euro 2020 , #presedinte FRF