Euro 2020 in Romania: Intalnire decisiva la nivel inalt

Miercuri, 18 Decembrie 2013, ora 17:22
2170 citiri
Euro 2020 in Romania: Intalnire decisiva la nivel inalt

Romania are sanse mari sa organizeze patru meciuri ale Campionatului European din 2020. Dupa ce Mircea Sandu a lansat un apel public catre politicieni, acestia si-au dat acordul.

Miercuri dupa amiaza, premierul Victor Ponta, insotit de cativa ministri, s-a intalnit cu primarul Bucurestiului, Sorin Oprescu, cu presedintele FRF, Mircea Sandu, si cu presedintele LPF, Gino Iorgulescu.

Dupa cateva zeci de minute de discutii, partile au convenit ca Romania trebuie sa faca toate eforturile pentru a obtine dreptul de a organiza partide la Euro 2020.

"Am fost impreuna cu cativa ministri la o intalnire cu primarul Capitalei, cu presedintele Federatiei si cu cel al Ligii, unde am discutat despre oportunitatea ca Romania sa gazduiasca o serie de meciuri la Campionatul European. Timpul este scurt pana in martie, cand am inteles ca trebuie depus dosarul, asa ca ii rog pe toti ministrii sa ia toate masurile necesare", a anuntat Ponta.

Turneul final al Campionatului European va fi gazduit de 13 tari, dupa cum a anuntat UEFA.

Statele interesate, printre care se numara si Romania, si-au depus deja candidaturile, in prima parte a acestui an urmand a fi anuntat angajamentele ferme care trebuie indeplinite pana in 2020.

Forul continental va dezvalui cele 13 organizatoare ale Campionatului European in toamna anului viitor.

Potrivit lui Mircea Sandu, Romania are sanse mari sa fie una dintre tarile invingatoare, urmand a organiza trei partide din faza grupelor si inca una din sferturile de finala pe National Arena din Bucuresti.

M.D.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Euro 2020 Romania, #Ponta Euro 2020 Romania, #Romania meciuri EURO 2020, #Mircea Sandu FRF Euro 2020 , #presedinte FRF
Comentarii