FRF primeste o noua lovitura: "Sandu si Dragomir sunt in genunchi"

Joi, 20 Decembrie 2012, ora 19:20
9449 citiri
FRF primeste o noua lovitura: "Sandu si Dragomir sunt in genunchi"

Federatia Romana de Fotbal a primit o noua lovitura din partea lui Adrian Mititelu, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a comunicat motivarea deciei de anulare a datoriei de 7 milioane de euro a Universitatii Craiova catre Victor Piturca.

Asa cum ne-a obisnuit, ziarul lui Mititelu, editie.ro, a publicat integral motivarea magistratilor, subliniind ca "grupul infractional condus de Sandu si Dragomir este in genunchi."

"Momentul adevarului a sosit, dupa 18 luni de suferinta si chin mafia de la FRF este ingenuncheata. Practic prin motivarea data astazi (joi - n.red.) de magistratul Cornel Dobraniste grupul infractional condus de Sandu si Dragomir este in genunchi", noteaza sursa citata.

In continuare, aceasta prezinta cateva pasaje din sentinta care confirma ca atat comisiile FRF, cat si cele LPF, nu au avut atributii legale sa judece litigiul dintre Universitatea Craiova si Victor Piturca.

- "litigiile decurgand din contracte individuale de munca nu sunt de compenta comisiilor din cadrul FRF"

- "litigiul dintre Universitatea Craiova si Piturca Victor are caracterul unui conflict de munca si este exclus de la juristdictia FRF"

- "clauza compromisorie din contract incheiat intre parti care stipula ca litigiile sunt de competenta FRF este nula si inoperanta"

- "conflictele de munca in Romania sunt doar de competenta instantelor judecatoresti prevazute de lege, fiind exclusa posibilitatea solutionarii acestora de catre alte entitati, de genul comisiilor cu atributii juristdictionale din cadrul FRF. Acestea din urma nu fac parte din sistemul instantelor de judecata, ce cuprinde judecatorile, tribunalele, curtile de apel si Inalta Curte de Casatie si Justitie si nu se pot substitui acestora"

- "potrivit art. 5 din Codul civil de la 1864 si art. 11 din noul Cod civil, nu se pot deroga prin conventii sau acte juridice unilaterale de la legile care intereseaza ordinea publica... ori regulamentele de care se preleveaza FRF sunt acte juridice unilaterale, care nu pot deroga de la precizatele dispozitii din Codul muncii si Codul civil"

"Hotarare abuziva si exces de putere"

Curtea de Apel, despre excluderea Universitatii Craiova: FRF a comis un grav exces de putere

In urma cu trei zile, Curtea de Apel Bucuresti a comunicat si motivarea deciziei cu privire la anularea hotararii FRF prin care se dictase excluderea Universitatii Craiova din fotbalul romanesc.

Din motivarea instantei reiese ca forul condus de Mircea Sandu a dezafiliat "Stiinta" prin intermediul unei hotarari abuzive si dupa savarsirea unui grav exces de putere.

Citeste si:
Secretarul general adjunct al PNL, după ce a „cercetat povestea demisiilor” din filiala Sectorului 3: „Pare să fie o furtună într-un pahar cu apă”
Secretarul general adjunct al PNL, după ce a „cercetat povestea demisiilor” din filiala Sectorului 3: „Pare să fie o furtună într-un pahar cu apă”
Deputatul liberal Gheorghe Pecingină şi secretar general adjunct al PNL a anunţat sâmbătă, 27 noiembrie, că va prelua patrimoniul organizaţiei PNL Sector 3. El a adăugat că povestea...
AUR, acuzații la adresa guvernului după ce furnizorii de energie electrică au anunţat o creştere a preţurilor de la 1 ianuarie 2022 pentru clienţii casnici
AUR, acuzații la adresa guvernului după ce furnizorii de energie electrică au anunţat o creştere a preţurilor de la 1 ianuarie 2022 pentru clienţii casnici
AUR acuză că, a doua zi după învestirea Guvernului Ciucă, cel mai mare furnizor de energie electrică pentru clienţii casnici din România, ELECTRICA SA, a anunţat creşterea substanţială,...