Incredibil: FRF a mintit in legatura cu excluderea FIFA! Iata dovada

Vineri, 13 Iulie 2012, ora 07:56
7074 citiri
Incredibil: FRF a mintit in legatura cu excluderea FIFA! Iata dovada

Rasturnare incredibila de situatia in cazul amenintarilor formulate de FIFA la adresa Federatiei Romane de Fotbal.

Forul condus de Mircea Sandu a prezentat, joi, un fax primit de la FIFA, insa nu a prezentat intreaga corespondenta, scotand paragrafele care dau dreptate Universitatii Craiova.

Descoperirea a fost facuta chiar de olteni, care au intrat in posesia scrisorii oficiale, pe care au publicat-o prin intermediul site-ului Editie.ro.

"In ceea ce priveste litigiul dintre Federatia Romana de Fotbal (denumita in prezentul FRF) si SC Fotbal Club U Craiova SA, dorim sa reluam cele de mai sus si sa subliniem faptul ca problema, daca litigiul in cauza poate face exclusiv obiectul arbitrajului, depinde nu numai de obligatiile prevazute in Statutul FIFA, ci si de prevederile legislatiei nationale din Romania. In cazul in care legislatia din Romania interzice in mod obligatoriu arbitrajul pentru anumite litigii, FRF nu poate impune membrilor sai recurgerea la o procedura de arbitraj", este paragraful care nu apare in traducerea publicata de FRF.

"Practic, prin continutul final al comunicatului emis de FIFA catre FRF, forul suprem al fotbalului mondial da dreptate clubului Universitatea Craiova si atrage atentia FRF sa nu foloseasca acest document in scop personal, asa cum FRF a facut ieri (joi - n.red.)!

In concluzie, FIFA nu a somat SUB nicio forma FRF ca va fi sanctionata drastic daca va repune in drepturi FC UNIVERSITATEA CRAIOVA, asa cum sustinea sus si tare, ieri, Mircea Sandu, ba din contra, a atras atentia FRF ca legislatia nationala este prioritara inclusiv Statutului FIFA! Iar prin decizia Curtii de Apel din 10 iulie 2012, s-a decis, fara tagada, ca obligatia impusa FRF catre cluburi, inclusiv Universitatii Craiova in cazul Piturca, ce a stat la baza excluderii, de a se adresa OBLIGATORIU la TAS, este nelegala si neconstitutionala!!!", mai scrie sursa citata, care il numeste pe Mircea Sandu "infractor mincinos si fara scrupule".

Federatia Romana de Fotbal a publicat joi un fax prin intermediul caruia FIFA ar fi avertizat Romania cu privire la pericolele la care se expune prin reprimirea Universitatii Craiova in fotbal dupa ce oltenii si-au facut dreptate in instantele civile.

Atat Mircea Sandu, cat si Mitica Dragomir, au sustinut ca fotbalul romanesc va primi un termen de o luna de zile pana la excluderea din toate competitiile internationale.

Iata, mai jos, scrisoarea originala si completa trimisa de FIFA catre FRF:

Citeste si:
Universitatea Craiova, meci dificil împotriva Chindiei Târgoviște. Cât s-a terminat partida
Universitatea Craiova, meci dificil împotriva Chindiei Târgoviște. Cât s-a terminat partida
Universitatea Craiova a învins-o pe Chindia Târgovişte cu scorul de 1-0 (0-0), vineri seara, în deplasare, la Ploieşti, într-un meci din etapa a 13-a a Ligii I de fotbal. Unicul gol al...
Așchia nu sare departe de trunchi! Nepotul lui Ilie Balaci, gol fabulos pentru Craiova. " "Parcă a pus-o cu mâna" VIDEO
Așchia nu sare departe de trunchi! Nepotul lui Ilie Balaci, gol fabulos pentru Craiova. " "Parcă a pus-o cu mâna" VIDEO
Atanas Trică Balaci uimește lumea fotbalului românesc. La doar 17 ani și având un fizic impresionant nepotul lui Ilie Balaci a marcat "o dublă" pentru echipa a doua a Universității...
Sursa: Ziare.com