Mircea Sandu, Craiova si Timisoara iti sunt vesnic recunoscatoare!

Autor: Marius Doroftei, Editor Ziare.com
Luni, 14 Mai 2012, ora 18:10
3838 citiri
Mircea Sandu, Craiova si Timisoara iti sunt vesnic recunoscatoare!

Mircea Sandu, presedintele Federatiei Romane de Fotbal (FRF), si-a desavarsit, luni, opera la care a muncit mai bine de un an, doua cluburi cu traditie in Romania - Universitatea Craiova si Politehnica Timisoara - fiind, oficial, la pamant. Cu un "plus" pentru olteni, care nu mai exista, oficial, in fotbalul romanesc, acelasi fotbal pe care l-au facut cunoscut in lume nu cu atat de multi ani in urma.

Sedinta Adunarii Generale a FRF, de luni, a fost una amuzanta, pe alocuri. Aproape doua sute de membri ai forului condus de Sandu s-au prezentat la "Casa Fotbalului" pentru a vota. Din imaginile posturilor de profil se poate observa clar ca votul a fost unul invatat, nu foarte bine totusi, de marea majoritate a membrilor.

Inainte de momentul in care "Nasul" a supus la vot excluderea definitiva a Universitatii Craiova din fotbalul romanesc, mai multi membri ai FRF ridicasera deja cartoanele, fara a sti ce anume voteaza! Dupa un mic moment de uluiala, cartoanele au fost lasate, Sandu a explicat, pe scurt, subiectul votului si oamenii au ridicat din nou manutele, ca la comanda.

Rezultatul exact nici nu mai conteaza, soarta Stiintei fiind pecetluita inca din vara trecuta. Important este ca au existat 5 voturi impotriva. Sigur, 5 din 200 inseamna foarte putin, insa o Opozitie exista inca si la FRF.

Marinimos din fire, Mircea Sandu a propus apoi, desi decizia era luata din timp, acum fiind doar oficializata, ca orasului Craiova sa ii fie atribuit un loc in sezonul urmator de Liga 2, pentru o echipa ce va fi (?) infiintata de autoritatile locale si de potentiali investitori. Gestul presedintelui FRF a provocat ropote de aplauze in sala pentru ca, nu-i asa, nimeni nu are nimic cu fotbalul din Banie, ci numai cu Mititelu.

In fine, Adrian Mititelu si Marian Iancu (Poli Timisoara nu putea absenta) au fost declarati persona non grata in fotbalul romanesc. Decizie care nu inseamna mai nimic pentru cei doi, care nu ii afecteaza decat in mica masura, insa care arata pana unde merge razboiul declansat de presedintele Federatiei.

Pentru tot ce s-a intamplat in Adunarea Generala a FRF, Craiova si Timisoara, macar la nivel fotbalistic, ii multumesc lui Mircea Sandu. Pentru ca o disputa personala a fost transformata in motiv de distrugere a doua echipe cu istorie in fotbalul romanesc, Craiova si Timisoara ii multumesc lui Mircea Sandu.

Si ar trebui ca fanii celor doua formatii sa ii fie vesnic recunoscatori "Nasului" pentru ca numai asa Universitatea Craiova si, intr-o mai mica masura, Politehnica Timisoara pot reveni curate si cu capul sus in prim plan, dupa ce anumite personaje vor fi de mult istorie.

Citeste si:
Florin Cîțu: ”Voi câștiga, sâmbătă. Sunt dispus să negociem pentru coaliție. USR PLUS s-au comportat ca niște copii răsfățați”
Florin Cîțu: ”Voi câștiga, sâmbătă. Sunt dispus să negociem pentru coaliție. USR PLUS s-au comportat ca niște copii răsfățați”
Florin Cîțu a declarat joi seara că va câștiga funcția de președinte PNL. Uitați-vă la PNL în ultimii ani de zile care s-a mutat de la un electoral din antreprenoriat către cei din...
Există riscul să fie închis centrul de vaccinare de la Romexpo. Ce motiv invocă autoritățile
Există riscul să fie închis centrul de vaccinare de la Romexpo. Ce motiv invocă autoritățile
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a semnalat, joi, 23 septembrie, că există riscul să fie închis centrul de vaccinare de la Romexpo, în urma respingerii proiectului de rectificare...
Sursa: Ziare.com