Mircea Sandu, "luminat" dupa intalnirea cu suporterii

Miercuri, 14 Martie 2012, ora 13:32
1848 citiri
Mircea Sandu, "luminat" dupa intalnirea cu suporterii

Mircea Sandu, presedintele Federatiei Romane de Fotbal (FRF), s-a intalnit, joi, cu lideriile galeriilor a 5 cluburi din Liga 1, seful forului declarandu-se "luminat" dupa discutia cu "ultrasii".

"Nasul" spune ca a avut parte de un dialog civilizat, in cadrul caruia s-a stabilit ca galeriile sa sustina echipa nationala iar FRF sa ii ajute pe cei "huligani" sa schimbe legea 4 privind siguranta pe arenele sportive.

"A fost un dialog care practic ne-a luminat, in sensul ca echipa nationala va avea o sustinere a galeriilor prezente la discutie si, probabil, si a celorlalte.

Vom face impreuna o serie de propuneri de aplicare a legii 4 pentru ca suporterii sa raspunda individial pentru incalcarea acestei legi. Este o lege binevenita, dar care trebuie imbunatatita pentru a proteja suporterii care vin la stadion cu bannere, cu steaguri, mai putin cu torte.

Mi se pare absurd ca unul care poate sa ucida, intrand pe teren cu un box sau un cutit, sa ia o pedeapsa mai mica decat unul care se risca sa aprinda doua torte. Poate vom vorbi si cu pompierii ca inainte de meciuri, sau dupa, sa se poate aprinde si torte. Si noi, federatia, facem spectacole pirotehnice la meciuri", a explicat Mircea Sandu, care s-a grabit sa adauge ca nu i-a chemat pe liderii galeriilor la ordine pentru ca este tot mai contestat pe stadioane:

"Dialogul nu a avut loc ca urmare a campaniei dusa impotriva presedintelui FRF."

Mircea Sandu nu a uitat sa precizeze ca incidentul de la meciul Romania - Uruguay, cand un banner anti-FRF a fost scos cu forta de pe stadion, nu a fost comandat de el.

"Un mic incident care nu a fost intiat de FRF, a fost un execes. Le-am explicat suporterilor ca nu am avut legatura cu acel incident. Voi discuta si cu Jandarmeria", a mai spus Sandu.

La randul sau, Gheorghe Mustata, liderul galeriei Stelei, a explicat, cum a putut, ce a discutat cu Mircea Sandu.

"Noi nu am venit pentru a ne impaca cu Mircea Sandu. Am venit pentru a ne obtine drepturile. Legea 4 este foarte abuziva in unele articole, interzice spectacolul pe stadion!

Aceasta lege 4 interzice si domnului Sandu sa intre pe stadion, e interpretabila. Noi i-am cerut lui Mircea Sandu sa se implice cu Federatia, sa ne ajute si pe noi", a spus Mustata.

La intalnirea cu presedintele FRF au participat reprezentanti ai galeriilor echipelor Steaua, Rapid, Universitatea Cluj, CFR Cluj si Otelul Galati.

M.D.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#mircea sandu intalnire suporteri, #Sandu intalnire galerie, #lideri galerie FRF , #presedinte FRF