Mircea Sandu, operat a doua oara de cancer

Joi, 22 Aprilie 2010, ora 09:15
4798 citiri
Mircea Sandu, operat a doua oara de cancer
Foto: adevarul.ro

Mircea Sandu, presedintele Federatiei Romane de Fotbal (FRF), se afla intr-o stare destul de grava, el fiind operat pentru a doua oara in doar 5 luni, dupa ce a fost diagnosticat cu cancer.

Dupa interventia chirurgicala suferita la inceputul lunii decembrie, la o clinica din Franta, Sandu a fost operat din nou, in urma cu 4 zile, semn ca starea sa nu este deloc buna, informeaza Evenimentul Zilei.

"Mircea Sandu a fost operat a doua oara cu patru zile in urma (n.r. - pe 17 aprilie). Am vorbit cu el, are un tonus bun, e optimist. Operatia i-a reusit, e bine. Se simte bine. E ca si scapat de cancer. Pe Mircea Sandu sa-l mai intrebati de sanatate peste 15 ani", a dezvaluit Dumitru Dragomir, presedintele LPF, mentioneaza sursa citata.

Medicii romani sustin ca doua operatii efectuate in decurs de cateva luni inseamna ca boala teribila de care sufera "Nasul" a recidivat rapid, lucru deloc bun.

"Nu pot sa vorbesc despre cazul lui Mircea Sandu, pentru ca nu cunosc situatia sa. Pot sa va spun, la modul general, ca nu e un semn bun daca un pacient sufera doua interventii chirurgicale la doar cateva luni distanta. Daca a recidivat atat de rapid, inseamna ori ca boala era intr-un stadiu foarte avansat, ori ca n-a fost operat bine prima oara. Din cate am inteles din presa, Mircea Sandu era in stadiul IV, cel mai avansat.

Nici felul cum arata nu e prea stralucit. Chimioterapia nu ataca selectiv numai celulele cancerigene, ci toate celulele cu rata de multiplicare rapidat", a explicat medicul oncolog Silviu Constantinoiu, de la Spitalul "Sfanta Maria" din Bucuresti, mentioneza sursa citata.

Mircea Sandu a fost diagnosticat cu cancer in cursul anului trecut, iar apropiatii sefului FRF au declarat la acea data ca boala a fost descoperita la timp, asa ca at fi motive de ingrijorare prea mari.

De altfel, chiar el a povestit ulterior ca a avut mare noroc sa descopere tumoarea in timp util, dar si sa gaseasca un doctor foarte bun in Franta.

"Am avut o tumoare la rect care nu a dat nici un semn, am descoperit-o mergand analizele anuale, intamplator. Intr-un an de zile, daca nu faceam analizele, puteam fi plin de tumori. Sunt intre cele mai pasive. Am avut noroc. De la ecograf mi-a zis ca trebuie sa fac un RMN si mi-au descoperit aceasta tumoare.

Sotia mi-a dat vestea. Mi-a zis ca trebuie sa ma fac bine pentru ca am un nepot si mai vine altul. Nu am simtit nici un fior cand mi-a zis ca am cancer. Am dat de un oncolog extraordinar, care mi-a redus simptomele si m-a operat. Sapte ore si jumatate a durat operatia, nu am avut nici o durere, nimic", marturisea Mircea Sandu in luna februarie in cadrul emisiunii Fanatik Show.

Seful de la FRF a fost operat la inceputul lunii decembrie si, dupa o perioada de refacere, a candidat la alegerile pentru presedintia forului roman, el castigand chiar un nou mandat de presedinte.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#Mircea Sandu operat cancer, #Mircea Sandu cancer, #Dragomir operatie Mircea Sandu , #presedinte FRF