Nora lui Mircea Sandu, implicata si ea in cazul imprumutului catre Bistrita

Sambata, 19 Noiembrie 2011, ora 08:31
3997 citiri
Nora lui Mircea Sandu, implicata si ea in cazul imprumutului catre Bistrita

Odata cu trecerea zilelor, noi detalii ies la iveala in cazul imprumutului acordat de sotia lui Mircea Sandu clubului Gloria Bistrita. Un al membru al familiei "Nasului", nora sa, este implicat de asemenea in acest caz.

Conform editiei tiparite a Gazetei Sporturilor, Huanita Sandu, sotia baiatului presedintelui FRF, Dan Mircea, a asistat-o pe soacra ei in momentul in care a acordat imprumutul. Sursa citata mentioneaza ca nu este inca cert gradul de implicare al acesteia, daca doar a asistat-o, in calitate de avocat, pe Lisa Sandu in momentul intocmirii actelor notariale sau daca a certificat doua chitante de mana.

Cum din ce in ce mai multe detalii ies la iveala in acest caz, avem si un film al evenimentelor care este destul de aproape de ce s-a intamplat in urma cu doi ani:

- la sfarsitul anului 2008 sau inceputul lui 2009, Jean Padureanu, presedintele Gloriei Bistrita, se plange in public ca nu are bani sa sustina echipa pana cand aceasta incaseaza sumele cuvenite din drepturile TV. Sotia lui Mircea Sandu, Lisa, il aude si se ofera sa-l ajute pe "Lord", prieten vechi de familie.

- in ianuarie 2009, Padureanu primeste o prima "transa" de 200.000 de euro, cele doua parti intocmind o chitanta de mana. In martie 2009, "Lordul" incaseaza alti 200.000 de euro de la sotia lui Mircea Sandu, cei doi facand, si de aceasta data, o chitanta de mana. Banii au fost dati, conform celor implicati, cash, fara a fi "rulati" in vreo banca.

- jumatate de an mai tarziu, cele doua parti se intalnesc in fata unui notar public unde este intocmit un act prin care clubul bistritean recunoaste datoria catre Lisa Sandu.

- la finalul sezonului 2010/2011, Liga Profesionista de Fotbal a virat direct in contul sotiei lui Mircea Sandu suma de 400.000 de euro, aproximativ 30% din suma totala cuvenita Gloriei Bistrita din drepturile de televizare.

Acum ramane ca procurorii anticoruptie sa cerceteze acest caz si sa afle daca acest imprumut a fost unul onest sau, dimpotriva, doar un paravan pentru un posibil caz de coruptie.

Totusi, la o privire mai atenta, noi fapte "sar in ochi". La numai o zi dupa ce Jean Padureanu si Lisa Sandu semnau actul notarial de recunoastere a datoriei, Florin Halagian parasea postul de consilier al lui Mircea Sandu pentru a prelua pe Gloria Bistrita, aflata atunci pe ultima pozitie in Liga 1. Sub "bagheta" lui Halagia, Bistrita isi incepe revirimentul si paraseste zona periculoasa a clasamentului. In iarna, "Armeanul" pleaca de la echipa, in locul lui fiind numit Marius Sumudica. Gloria Bistrita a terminat sezonul 2009/2010 fara nicio emotie, pe pozitia a 11-a.

Garda Financiara si reprezentanti ai DNA au fost, vineri, la sediul clubului din Bistrita pentru a verifica daca banii imprumutati au intrat in vistieria echipei ardelene.

M.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#caz imprumut gloria bistrita, #nora mircea sandu, #Mircea Sandu DNA, #lisa sandu imprumut jean padureanu , #presedinte FRF