Primul semn al decaderii lui Mircea Sandu? (Opinii)

Marti, 27 Septembrie 2011, ora 14:48
2263 citiri
Primul semn al decaderii lui Mircea Sandu? (Opinii)

Mircea Sandu conduce fotbalul romanesc de doua decenii si, pana acum, a parut sigur pe pozitie indiferent de cine il contesta sau de acuzatiile care i se aduceau.

Arestarea lui Vasile Avram, presedintele suspendat al CCA fiind banuit ca a primit spaga pentru a favoriza o echipa din Liga 1 - FCM Targu Mures, l-a pus pentru prima data pe "Nas" in dificultate. Planurile sefului FRF, care dorea numirea in fruntea arbitrajului a unui "lup tanar", cel mai pronuntat nume fiind Alexandru Deaconu, au fost date peste cap de sefii gruparilor prim-divizionare.

Acestia isi doresc, cel putin la nivel declarativ, stoparea scandalului din arbitraj iar cea mai buna solutie pentru acest lucru parea numirea in functia de presedinte al CCA a unui om care sa nu aiba "pete".

Numele aflat pe buzele majoritatii a fost Ion Craciunescu. Fostul mare arbitru roman a mai condus Comisia in perioada 2003-2005, insa a plecat dupa o disputa cu... Mircea Sandu!

De atunci si pana in urma cu cateva luni, Sandu si Craciunescu s-au contrat mai mereu, de multe ori chiar violent, o colaborare fiind exclusa din start de amandoi.

Totusi, presiunea uriasa pusa pe Sandu si sustinerea aratata pentru Craciunescu au facut ca partile sa se aseze la masa negocierilor si, in ciuda divergentelor din trecut, sa ajunga la un acord din care amandoi au de castigat - "Nasul" revine pe pozitii de forta, el neavand practic nicio responsabilitate in viitoare scandaluri din arbitraj din cauza ca a numit la CCA omul dorit de cluburi iar Craciunescu revine in prim-plan dupa o perioada buna petrecuta mai mult in studiourile TV.

Ramane insa aceasta prima infrangere suferita de Mircea Sandu, care si-a calcat pe orgoliu si a dat mana cu un vechi dusman, primul semn de slabiciune aratat de presedintele forului roman.

Urmeaza ca timpul sa demonstreze daca seful fotbalului romanesc face, in sfarsit, pasi inapoi, pregatind poate locul pentru un succesor, sau mutarea este doar una abila, menita sa ii intareasca pozitia pe viitor.

Citeste si:
Previziunile ministrului de Finanțe despre PNRR, infirmate în câteva luni. Cristian Ghinea: ”Etapa cu gargară s-a terminat, puneți mâna la treabă”
Previziunile ministrului de Finanțe despre PNRR, infirmate în câteva luni. Cristian Ghinea: ”Etapa cu gargară s-a terminat, puneți mâna la treabă”
Declarațiile din vara acestui an ale actualului ministru al Finanțelor, Adrian Câciu, referitoare la PNNR, au fost comparate de fostul ministru USR al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea,...
România cu inima curată: nu e totul pierdut cât mai luptă Camelia Bogdan
România cu inima curată: nu e totul pierdut cât mai luptă Camelia Bogdan
Că românii sunt dezamăgiți, pe cine să mire? Că n-au încredere în potentați, pe cine să uimească? Fericită e, totuși, o țară cu magistrați gen Camelia Bogdan. Hidra o hărțuiește....