Probleme mari pentru Mircea Sandu! FRF, somata sa dea explicatii la DNA

Miercuri, 05 Februarie 2014, ora 07:30
3481 citiri
Probleme mari pentru Mircea Sandu! FRF, somata sa dea explicatii la DNA

Mircea Sandu ar putea probleme foarte mari in perioada imediat urmatoare, FRF fiind obligata de procurorii DNA sa dea explicatii in legatura cu inscrierea formatiei CS Universitatea Craiova direct in Liga II, in vara anului trecut.

Potrivit editie.ro, publicatie patronata de Adrian Mititelu, Federatiei i-au fost solicitate de catre procurorii anticoruptie documentele prin intermediul carora echipa de fotbal sprijinita de primaria din Banie a ajuns sa evolueze in divizia secunda.

Sursa citata precizeaza ca decizia de a oferi locul din Liga II celor de la CS "U" a fost luata prin nerespectarea regulamentelor, Mircea Sandu avand astfel o mare problema.

"Procurorii si judecatorii au solicitat sa vada legalitatea adoptarii hotararii inscrisului respectiv-hotararea Comitetului Executiv trebuie sa contina semnatura individuala a tuturor participantilor indiferent de modul in care au votat, de abia din acel moment membrii Comitetului Executv isi asuma responsabilitatea actului in cauza. Din informatiile noastre, pana astazi, nu existau decat patru semnaturi pe aceasta hotarare dintre care numai doua erau pentru. Conform legii pentru validarea unei asemenea hotarari este necesar votul a jumatate + 1 din membrii prezenti. De asmenea, pentru a fi validata hotararea, trebuie sa fie prezenti cel putin doua treimi din membrii Comitetului Executiv, lucru care nu s-a intamplat din cunostintele noastre.

Prin urmare, hotararea Comitetului Executiv de inscriere in competitie a clonei reprezinta actul de nastere al acestei echipe, act de nastere care in acest moment este invalid si care atrage nulitatea absoluta a tot ceea ce a desfasurat acest club pana acum in fotbal", noteaza ziarul lui Adrian Mititelu.

De asemenea, sursa citata anunta ca la FRF exista o cursa contra cronometru pentru a "repara" greselile din trecut pana la intalnirea cu procurorii DNA.

"In ultimele zile, angajatii FRF au incercat sa ia legatura cu majoritatea membrilor Comitetului Executiv pentru a parfa actul care reprezinta o adevarata piatra de moara pentru cei care si-l asuma. Pe langa faptul ca hotararea de inscriere face obiectul cercetarilor civile si penale, Comitetul Executiv trebuie sa puna afilierea clonei si pe ordinea de zi din data 5 martie 2014, aceasta insemnand o noua infractiune in contextul acestei situatii."

Universitatea Craiova a fost dezafiliata de FRF in urma cu doi ani, echipa existand doar in acte timp un sezon, perioada in care a fost exclusa din toate competitiile.

In timp ce Craiova lui Mititelu incerca sa-si obtina dreptul de a reveni in fotbal in justitie, FRF a stabilit ca orasul Craiova trebuie sa aiba o echipa, asa ca a anuntat inscrierea CS Universitatea Craiova, formatie construita pe scheletul Clubului Sportiv Universitatea si sprijinita de autoritatile locale, direct in divizia secunda.

Dupa ceva timp si FC Universitatea Craiova a obtinut in instanta dreptul de a evolua in Liga II, astfel ca acum avem doua Universitati in aceeasi divizie.

Mai mult, Mircea Sandu, Dumitru Dragomir si alti opt membri ai Comitetului Executiv al FRF au fost trimisi in judecata de DNA sub acuzatia de abuz in serviciu in cazul dezafilierii Universitatii Craiova.

M.D.

Citeste si:
Trupa Taxi, dedicație satirică pentru Klaus Iohannis. Cum sună noua melodie intitulată „Un sas” VIDEO
Trupa Taxi, dedicație satirică pentru Klaus Iohannis. Cum sună noua melodie intitulată „Un sas” VIDEO
Trupa Taxi, condusă de artistul Dan Teodorescu, a publicat duminică, 24 octombrie, pe canalul de YouTube, o piesă intitulată „Un sas” - o „dedicație” pentru președintele Klaus...
Premierul desemnat a discutat duminică cu echipe ale PNL și UDMR, în prezența lui Cîțu și Kelemen
Premierul desemnat a discutat duminică cu echipe ale PNL și UDMR, în prezența lui Cîțu și Kelemen
Premierul desemnat Nicolae Ciucă a avut duminică, 24 octombrie, discuţii pentru formarea unei majorități parlamentare cu echipe ale PNL şi UDMR, în prezenţa lui Florin Cîţu şi Kelemen...
Sursa: Ziare.com