Un candidat la sefia FRF da in vileag planul malefic al lui Mircea Sandu

Vineri, 13 Decembrie 2013, ora 15:39
2308 citiri
Un candidat la sefia FRF da in vileag planul malefic al lui Mircea Sandu

Razvan Burleanu, candidat la sefia FRF, sustine ca Mircea Sandu va incerca sa triseze la alegerile de anul viitor, pentru a-l ajuta pe Gica Popescu.

Burleanu sustine ca are informatii conform carora Mircea Sandu vrea sa schimbe procedura pentru alegerile de anul viitor.

Iata scrisoarea deschisa a lui Razvan Burleanu:

"Domnule Presedinte Mircea Sandu, mai multi reprezentanti ai Comitetului Executiv mi-au semnalat faptul ca au primit din partea Federatiei Romane de Fotbal documentul care contine "Ordinea de zi" pentru sedinta stabilita a se desfasura in data de 16 decembrie. Unul dintre punctele care se regaseste pe aceasta lista se refera la fixarea datei alegerilor pentru presedintia FRF si alegerea reprezentantilor in Comitetul Executiv. Acesti oameni m-au contactat pentru a-mi impartasi ingrijorarea lor fata de procedurile total netransparente si abuzive pe care conducerea FRF s-ar pregati sa le puna in practica pentru aceasta runda de alegeri.

Intre membrii afiliati circula temerea ca ati dori ca reprezentantii Comitetului Executiv (CEx) sa nu mai fie alesi in cadrul Adunarii Generale, ci printr-o procedura care sa reuneasca separat, in cursul lunii ianuarie, fiecare esalon care ar urma sa-si desemneze un reprezentant in forul de conducere mentionat. Miza unei astfel de abordari ar putea veni din dorinta conducerii FRF de a impune in CEx, in detrimentul oamenilor merituosi, persoane loiale care sa faca apoi campanie domnului Gheorghe Popescu, candidatul pe care dumneavoastra il sustineti pentru conducerea Federatiei.

Daca aceste lucruri sunt adevarate, ele ar insemna o incalcare grava a Statutului FRF, document care stipuleaza in art. 32, alin. 2 ca "reprezentantul sau reprezentantii" in Comitetul Executiv sunt desemnati prin vot in cadrul unei "Adunari Generale de alegeri". In plus, avand in vedere faptul ca FRF i-a notificat pe membrii afiliati pe data de 27 noiembrie in legatura cu organizarea unei Adunari Generale, conform prevederilor art. 27, alin. 1, aceasta nu se poate intruni mai devreme de cel putin ultima saptamana a lunii februarie.

De asemenea, s-a vehiculat in presa, dar si printre membrii afiliati, scenariul conform caruia, la sedinta Comitetului Executiv din data de 16 decembrie, dumneavoastra, domnule Presedinte Mircea Sandu, ar urma sa va dati demisia pentru a provoca o situatie care ar cere intrunirea, in termen de 30 de zile, a unei Adunari Generale Extraordinare care sa-l aleaga pe viitorul presedinte al Federatiei. Acest fapt ar face ca lipsa de previzibilitate sa-i dezavantajeze pe candidatii care se opun domnului Gheorghe Popescu a carui campanie este sustinuta din interiorul FRF, prin interventiile brutale in teritoriu ale secretarului general, domnul Adalbert Kassai.

Insa, tinand cont de prevederile art. 32, alin. 4, demisia dumneavoastra ar atrage preluarea atributiilor de presedinte al FRF de catre unul dintre vicepresedinti pana la "urmatoarea Adunare Generala de alegeri". Avand in vedere faptul ca pana la finalul lunii februarie nu mai sunt decat doua luni, invocarea caracterului de urgenta nu s-ar sustine, ci ar fi un abuz cras. Acelasi art. 32, alin. 5 fixeaza intr-adevar un termen de "maxim 30 de zile" pentru ocuparea unui loc ramas vacant in Comitetul Executiv, dar din motive care se intemeiaza pe faptul ca, spre deosebire de functia de presedinte, nimeni altcineva nu are competenta de a suplini functia vacantata.

Daca aceste temeri ale membrilor afiliati s-ar adeveri, consider ca, din punct de vedere institutional, ar fi un abuz extrem pe care Federatia Romana de Fotbal l-ar face atat fata de membrii afiliati care ar dori sa candideze in mod onest pentru pozitiile de reprezentare in Comitetul Executiv, cat si fata de cei care isi doresc sa candideze pentru functia de presedinte al FRF. Acestor oameni practic li s-ar refuza posibilitatea de a-si construi o campanie pentru sustinere sau de a o duce la bun sfarsit pe cea deja inceputa. Din punct de vedere moral, consider ca ar fi o mare nedreptate aplicarea unor astfel de tertipuri, tinand cont de faptul ca urmeaza sarbatorile de iarna, deci o perioada care nu poate fi utilizata de candidati pentru a-si populariza proiectele si a le supune dezbaterii.

Prin urmare, va adresez aceste cuvinte pentru ca imi doresc ca principiile sa prevaleze in fata bunului plac, dar si pentru ca imi doresc ca aceasta competitie sa fie cinstita si sa dea tuturor sanse egale. Am increderea ca va veti gasi intelepciunea necesara pentru a urma cursul firesc al lucrurilor, fara ca sa fortati interpretarea Statutului FRF intr-o maniera subiectiva.

In cazul in care cele mentionate mai sus se vor intampla, va asigur domnule Presedinte ca sunt membri afiliati pregatiti sa ii dea in judecata, pentru abuz in serviciu, pe cei care vor actiona contrar intereselor FRF. De asemenea, voi sesiza FIFA si UEFA pentru nerespectarea principiilor care guverneaza fotbalul european si ma voi adresa presei din tarile europene pentru a semnala practicile inacceptabile de la Bucuresti. Acestea nu sunt amenintari domnule Mircea Sandu, ci doar reactia unei persoane de buna-credinta in fata posibilitatii savarsirii unor abuzuri, care ar pune, inca o data, Comitetul Executiv intr-o situatie delicata din cauza ambitiilor dumneavoastra si ale candidatului pe care il sprijiniti.

Daca doreati cu adevarat sa va dati demisia, ar fi trebuit sa o faceti din onoare dupa incheierea campaniei de calificare pentru Campionatul Mondial, moment revelator pentru lipsa de viziune si actiune a FRF. In schimb ati ales cu lasitate sa dati din nou vina pe jucatori pentru a masca lipsa dumneavoastra de performanta, facand totodata si o descriere a neputintelor fotbalului romanesc ca si cand ati fi fost presedinte la patinaj, iar nu responsabil de soarta dezvoltarii fenomenului fotbalistic.

Desi, nu sunt genul de om care sa fac procese de intentie, ci acord oricarei persoane toata increderea mea pana la proba contrarie, va marturisesc ca interventiile bazate pe amenintari exercitate asupra membrilor afiliati de catre secretarul general al FRF, domnul Adalbert Kassai, m-au pus pe ganduri. Mai mult, mi se pare o totala lipsa de respect, etica si fair-play ca un oficial al Federatiei sa se implice in sustinerea unuia dintre candidati (domnul Gheorghe Popescu). Oricat m-as stradui, nici pana azi nu am inteles ce anume l-a recomandat pe acest personaj rudimentar pentru pozitia pe care inca o mai ocupa. Poate ca tocmai defectele de caracter care-l predispun la brutalitate si tot felul de aranjamente l-au facut eligibil. Toxicitatea sa a infestat fotbalul romanesc, stimuland clientelismul si supunerea, punandu-i in acest fel pe membrii afiliati in situatii umilitoare specifice organizatiilor primitive.

Sper, de asemenea, ca acea gaselnita (referitoare la tragerea la sorti pentru Campionatul European) a domnului Gheorghe Popescu pentru devansarea datei alegerilor nu va da idei de "motive intemeiate". De altfel, respectarea prevederilor statutare, i-ar acorda candidatului dumneavoastra favorit timpul necesar pentru a citi statutul organizatiei pe care doreste sa o conduca, urmand astfel sa se lamureasca de ce nu poti fixa data alegerilor oricand doresti. In plus ar mai avea si posibilitatea sa isi redacteze un program de candidatura.

In incheiere, as vrea sa va spun, domnule Presedinte Mircea Sandu, ca am increderea ca, alaturi de membrii afiliati care isi doresc orientarea FRF spre performanta institutionala si sportiva, voi reusi sa pun punct modelului de a conduce prin cultivarea abuzului, a suspiciunii si aranjamentelor primitive"

Alegerile pentru sefia Federatiei Romane de Fotbal vor avea loc la inceputul anului ce urmeaza.

Citeste si:
Ministrul român de Externe consideră urgentă prezenţa consolidată a NATO pe Flancul estic: ”Anunțul SUA și al Franței are un rol de descurajare”
Ministrul român de Externe consideră urgentă prezenţa consolidată a NATO pe Flancul estic: ”Anunțul SUA și al Franței are un rol de descurajare”
Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat joi, 20 ianuarie, că prezenţa consolidată a NATO pe Flancul estic ar trebui să se producă cât mai curând. Acesta a vorbit și despre...
Stelian Ion cere convocarea CSAT pe tema securității de pe flancul estic al NATO: ”Ar fi o dovadă de inconştienţă ca Iohannis să aştepte”
Stelian Ion cere convocarea CSAT pe tema securității de pe flancul estic al NATO: ”Ar fi o dovadă de inconştienţă ca Iohannis să aştepte”
Fostul ministru al Justiției Stelian Ion, vicepreședinte al USR, consideră că este necesară convocarea urgentă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, pentru a discuta situaţia de...