Editorial: Duios, Mircea Sandu nesimtea

Marti, 14 Aprilie 2009, ora 08:53
2544 citiri
Editorial: Duios, Mircea Sandu nesimtea

Pentru unul obisnuit sa despice firul in patru, desi concluzia e accesibila si unui cretin, prestatia lui Mircea Sandu, pe care l-a incercat nevoia sa reactioneze ferm dupa saltarea boierului de Arges, Penescu, echivaleaza cu un autodenunt.

Dupa ce a descris descinderea procurorilor in biroul lui Gheorghe Constantin si a glumit, mimand relaxarea, ca seful arbitrilor "nu este retinut, nu are catuse", aga federala si-a dezgolit pieptul, a aratat camasa antiglont si s-a aruncat, precum uliul, din albastrul cerului: "Multi tintesc la Mircea Sandu, dar dupa 20 de ani nimeni nu a putut sa aduca vreo vina presedintelui FRF", s-a inaltat "nasul" pe cal, fara sa stie ce denota a te referi la tine la persoana a treia, dincolo de conotatiile psihiatrice.

Dupa care, aceasta Fecioara Maria a fotbalului indigen a intrat in registrul bunului cetatean, a "marturisit" ca a auzit cate ceva despre ilegalitati, si a adaugat o tusa menita sa-l faca simpatic anchetatorilor:

"In fotbal trebuie sa vina bani albi, oamenii din fotbal trebuie sa inteleaga ca e nevoie de contabilitati clare, mi-a ajuns la urechi ca unul dintre meciurile din aceasta etapa se va termina la o diferenta de minimum trei goluri, asa s-a si intamplat. S-ar putea sa urmeze retineri si pe aceasta linie, a caselor de pariuri. Eu am dat cluburilor o hartie prin care staff-ul tehnic se angajeaza sa nu joace la pariuri".

Lepadarea de Satana poate sa te umple de lacrimi de admiratie, daca esti un imbecil in stare sa creada ca, de pilda, daca in Postul Mare, Mitica Dragomir le da o circulara patronilor de cluburi sa se abtina de la blaturi, acestia vor intra in delir mistic.

In conspiratia nesimtirii, ca sa tina o vesnicie, actorii presteaza bazandu-se pe un adevar fundamental admis fara demonstratie, valabil prin el insusi: de cealalta parte sunt viteii. Numai ca spre deosebire de fabula lui Grigore Alexandrescu, axioma devine supozitie, deoarece vitelul national primeste satisfactie.

Sau ar putea sa primeasca. Mai trebuie cate ceva: Penescu sa dea in gat arbitrii care s-au dedulcit la farmece, acestia sa-i dea in gat pe toti patronii de cluburi care vand sentimentele microbistilor la targul de vite in jambiere, punandu-le impozit pe naivitate, patronii sa dea in gat rugamintile sefului fluierasilor, iar acesta sa dea in gat sugestiile sefilor de la FRF si LPF.

Marturisiri garnisite cu cifre, ca sa beneficieze toata lumea de legea care le injumatateste pedeapsa daca toarna. Mai ales ca se ivesc auspicii favorabile, daca propunerile de reducere a duratei inchisorii pentru fapte de coruptie, asa cum avanseaza noul Cod Penal, vor fi adoptate.

Treaba e ca daca olimpiada de turnat o ia la vale, fotbalul romanesc isi trage dungi. Dar nu-i bai, ca sunt dispuse vertical, si subtiaza. Asa asa, ca sa simta toata lumea criza.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
#Mircea Sandu coruptie, #fotbal DNA, #Penescu retinut, #mita arbitri DNA , #stiri Mircea Sandu