Efectul FRF: Burleanu s-a transformat in Mircea Sandu

Autor: Marius Doroftei, Editor Ziare.com
Vineri, 08 Septembrie 2017, ora 07:46
5924 citiri
Efectul FRF: Burleanu s-a transformat in Mircea Sandu

Razvan Burleanu a castigat alegerile de la FRF din urma cu aproape patru ani acuzand in termeni gravi regimul lui Mircea Sandu, insa isi sfarseste primul mandat in fruntea Federatiei ca o copie aproape perfecta a "Nasului".

Nu exista lucru de care sa fi fost acuzat Mircea Sandu in trecut si pe care Burleanu sa nu-l fi facut in acest mandat si am sa incerc sa fac cateva comparatii sa vedem daca este asa.

Sandu era acuzat ca si-a adus oamenii de incredere in FRF si ca forul roman a devenit o organizate care asculta numai de el. Imediat dupa ce a devenit presedintel Burleanu i-a dat afara pe cei din "vechea garda" si i-a inlocuit cu amicii lui. Acestia au fost instalati pe pozitii de conducere chiar daca au cunostinte despre fotbal cel mult modeste.

Sandu era acuzat ca reusise sa impuna un asemenea nivel de control al Adunarii Generale incat era imposibil ca acest for sa decida altceva decat dorea "Nasul". Burleanu a preluat din mers sistemul acesta, oferind facilitati cluburilor foarte mici si asigurandu-si majoritatea voturilor.

Sandu era acuzat ca isi asuma victoriile nationalei. La fel ca predecesorul sau, Burleanu si-a oferit singur un bonus urias din banii Federatiei dupa ce echipa nationala s-a calificat la Euro 2016. Si alaturi de el, au primit bani foarte multi si prietenii sai din Federatie.

Sandu era acuzat ca nu accepta critica. Burleanu a intrat in conflict deschis cu Gica Hagi la scurt timp dupa alegeri, iar in prezent poarta un razboi cu Gigi Becali, finantatorul FCSB.

Sandu era acuzat ca investea sume uriase din banii Federatiei in proiecte cel putin discutabile. Burleanu a pus pe picioare proiectul centrelor regionale de fotbal, un esec usturator pentru presedintele FRF. Cluburile respective, care isi doreau sa devina o salba de academii de fotbal, nu au primit certificate de identitate sportiva si au evoluat ilegal in competitii, asta in timp ce consumau bani multi.

Sunt convins ca daca stam sa analizam chiar mai in detaliu, asemanarile dintre Burleanu si Sandu sunt inca si mai multe. Inspaimantator de multe.

M-am intrebat de unde a aparut acest lucru, daca nu cumva functia de presedinte al FRF, cu milioanele de euro pe care inca le mai produce fotbalul romanesc la distanta de o semnatura, ar indemna la asta.

Raspunsul este nu. In momentul in care a venit la FRF pe un val de simpatie aproape fara precedent, Burleanu avea doua optiuni. Sa faca ceea ce a promis inainte de alegeri sau sa preia sistemul bine uns al lui Mircea Sandu si sa il faca sa lucreze pentru el. Din pacate pentru fotbalul romanesc, totul ne arata ca Razvan Burleanu a ales a doua optiune.

Citeste si:
Cristian Tudor Popescu, critici la adresa AUR: „În România există cineva care se pregătește de război acum, partidul AUR”
Cristian Tudor Popescu, critici la adresa AUR: „În România există cineva care se pregătește de război acum, partidul AUR”
Cristian Tudor Popescu a criticat vineri, 21 ianuarie, proiectul de lege depus de AUR, care prevede că fiecare român are dreptul să dețină până la 100 de kilograme de materiale pirotehnice,...
Ce spune Dan Vîlceanu despre Pilonul II de pensii: ”Ar fi neconstituţional să nu îl laşi pe cetăţean să aibă acces la propria proprietate”
Ce spune Dan Vîlceanu despre Pilonul II de pensii: ”Ar fi neconstituţional să nu îl laşi pe cetăţean să aibă acces la propria proprietate”
Ministrul Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a declarat vineri, 21 ianuarie, că nu există în PNRR prevederea conform căreia românii vor primi eșalonat banii din Pilonul II de pensii....