Mircea Sandu clarifica disputa cu Dragomir

Joi, 13 Iunie 2013, ora 16:49
1414 citiri
Mircea Sandu clarifica disputa cu Dragomir

CSMS Iasi si Concordia Chiajna "pot obtine si sapte licente nu numai una", dar tot nu au dreptul de a evolua in sezonul viitor al Ligii I dupa ce au retrogradat sportiv, sustine presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, intr-o declaratie acordata

Oficialul FRF se considera adeptul aplicarii criteriului sportiv si mentioneaza ca exista un interes pentru ca astfel de informatii privind o eventuala ramanere in Liga I a celor doua echipe sa se vehiculeze in mass-media. "E vorba de un interes al cuiva. Eu am vorbit la Adunarea Generala despre criteriul dupa care se produce sistemul de promovare si retrogradarea, adica cel sportiv. Deci patru au retrogradat, patru trebuie sa promoveze. De asemenea cele care nu au obtinut licenta (Rapid si U Cluj - n.red.) nu au loc in Liga I. Cele care au obtinut licenta au loc in Liga I, dar tinand cont de criteriul sportiv. Cele doua nume despre care s-a vorbit (CSMS Iasi si Concordia Chiajna n.red.) din punct de vedere sportiv nu au obtinut acest drept. Mai departe pot obtine si sapte licente nu numai una", a declarat Sandu.

Presedintele spera ca membrii Comitetului Executiv sa aplice cu rigurozitate regulamentul, indiferent de prevederile contractului de drepturi de televizare a meciurilor din Liga I, negociat de presedintele LPF Dumitru Dragomir.

Cearta pe bani grei: Sandu si Dragomir, la cutite!

"Se incearca ramanerea a 18 echipe in Liga I, dar eu sper ca membrii Comitetului Executiv sa aiba destul de mult discernamant. Experienta au. Sa aplice regulamentul asa cum este el. Asta e punctul meu de vedere pe care mi-l voi exprima la Comitetul Executiv. Nu ma intereseaza drepturile TV. E o problema care nu ma intereseaza, nu am fost consultat nici cand s-au incheiat contractele, nici cand s-au purtat discutiile.

Cei care au negociat trebuiau sa lase din punctul meu de vedere o portita prin care sa se spuna ca modificarea sistemului competitional voit, printr-o hotarare, sau fortat, prin regulament, cand nu se indeplinesc conditiile regulamentare, nu impune schimbarea conditiilor contractuale. Nu s-a intamplat asta, nu e problema mea, e problema celor care au incheiat contractul. Eu sunt pentru aplicarea regulamentului suta la suta, pe criteriul sportiv. Si cu locurile asa-zis vacante sa ramana atatea cate se poate, 16, 15 sau 17. Cate se poate. In pricipiu, data Comitetului Executiv este stabilita pentru vineri, 21 iunie, ora 12.00", a mai afirmat Sandu.

Cluburile Concordia Chiajna si CSMS Iasi au retrogradat la finalul editiei 2012-2013, incheind campionatul pe pozitiile 15 si 17 ale clasamentului.

Dintre cele 18 grupari din Liga I, cluburile Rapid, Universitatea Cluj si CS Turnu Severin nu au primit licenta pentru a evolua in editia 2013-2014 a Ligii I si au fost retrogradate. CS Turnu Severin a retrogradat si in urma rezultatelor obtinute in Liga I.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#ruptura Dragomir Sandu, #format Liga 1 , #stiri Mircea Sandu