Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Mircea Sandu rupe tacerea: ce spune despre renta viagera

Miercuri, 06 August 2014, ora 07:13
6542 citiri
Mircea Sandu rupe tacerea: ce spune despre renta viagera
Foto: Libertatea

Fostul presedinte al Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, a vorbit in premiera dupa ce contractul prin care incasa renta viagera si avea mai multe beneficii a devenit public.

Mircea Sandu a precizat ca este dezamagit ca nu se bucura de respect si a declarat ca singurele facilitati de care a beneficiat in ultimele luni au fost renta viagera si patru plinuri cu motorina.

"Din tot ce e prevazut acolo si ce a fost lansat pe piata pentru a ma discredita, s-au realizat doar doua lucruri: renta si niste combustibil. Nu se poate, acest litigiu pe care l-a pornit Federatia o sa ajunga intr-o instanta. Oamenii din vestul Europei se bucura de respect, iar la noi se incearca permanent discreditarea. Tot respectul pe care-l gasesc in strainatate aici aproape ca nici nu exista", a spus Mircea Sandu la Dolce Sport.

In ceea ce priveste plangerea de abuz in serviciu pe care Razvan Burleanu sustine ca a facut-o la DNA, Sandu a declarat ca nu se teme.

"Am citit in presa, dar nu stiu. Sa vedem ce se intampla. Din punctul meu de vedere si al avocatilor este un act care a respectat in totalitate procedurile si statutul FRF", a comentat Sandu.

Clauzele incredibile din contractul lui Mircea Sandu cu FRF: Mii de euro, limuzina, apa, cafea...

Adunarea Generala a Federatiei Romane de Fotbal a hotarat, pe 28 iunie, sa anuleze renta viagera si celelalte beneficii pe care Mircea Sandu le-a capatat in momentul in care si-a incheiat mandatul de presedinte.

Pe langa anularea rentei de 50 de mii de euro pe an, Sandu nu se va mai bucura nici de celelalte facilitati. Totusi, Sandu spune ca va incasa in continuare renta viagera.

Forul condus de Razvan Burleanu a hotarat sa-l destituie pe Sandu si din functia de administrator al bazei de pregatire de la Mogosoaia.

Totodata, FRF a mai decis sa desfiinteze si contractul prin care Mircea Sandu a fost numit presedinte de onoare.

In ultima zi de mandat la FRF, Comitetul Executiv stabilise ca Mircea Sandu sa primeasca o renta viagera in valoare de 75 de mii de euro pe an, pe care fostul presedinte a diminuat-o, in cele din urma, la 50 de mii de euro.

Pe langa renta, Sandu avea mai multe facilitati. El a primit un etaj intreg dintr-o cladire aflata in vecinatatea sediului FRF pentru a-si continua activitatea si dreptul de a avea doi angajati pentru tot restul vietii, cu salarii ce puteau varia intre 5.000 si 20.000 de RON pe luna.

De asemenea, FRF se mai obliga sa suporte toate cheltuielile medicale pe care Mircea Sandu le-ar fi avut.

In plus, forul lui Razvan Burleanu trebuia sa-i asigure lui Sandu deplasari la business class si cazare in hoteluri de 5 stele, cu diurna de 500 de euro pe zi.

C.S.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Mircea Sandu renta viagera, #renta viagera Mircea Sandu , #stiri Mircea Sandu