Mircea Sandu sare la gatul arbitrilor

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Marti, 03 August 2010, ora 20:03
3496 citiri
Mircea Sandu sare la gatul arbitrilor

Scandalul de la meciul dintre Steaua si Universitatea Craiova a ajuns si la urechile presedintelui FRF, Mircea Sandu, care i-a pus la zid pe arbitrii din Romania.

"Nasul" a anuntat ca asistentul Ioan Onicas nu va scapa nepedepsit dupa ce a anulat gresit golul lui Mihai Costea.

"Onicas a gresit, plateste. Craiova, acum de exemplu, pentru ca vorbim de un caz concret, pe greseala avuta de Onicas, la 2-0 era greu de invins. Probabil suporterii stelisti deja incepusera sa fluiere pe unul sau pe altul. A castigat Steaua 3 puncte, a pierdut Craiova 3 puncte, stelistii au castigat primele de victorie, oltenii le-au pierdut.

Cu experienta pe care o are, Onicas ma surprinde ca nu a interpretat corect, apoi declaratia de dupa meci care chiar m-a socat. Onicas, de-a lungul timpului, nu prea a creat probleme. Nu stiu cati ani are, dar aceasta greseala ii poate fi fatala. A mai fost un hent la Tanase, chiar in fata lui. Daca gresesti de doua ori poate fi interpretata greseala ca rea-vointa. M-au deranjat declaratiile lui Onicas de dupa meci, cand ceri scuze, omul ti le poate accepta sau nu. Daca nu-l pedepsesc pe Onicas, ii pedepsesc eu pe cei de la Comisia Centrala de Arbitri", a tunat Mircea Sandu la Digi Sport.

Cum se apara omul care a ingropat Craiova in Ghencea

Seful fotbalului din tara noastra nu i-a uitat nici pe Alexandru Tudor, in trecut cel mai bun arbitru al Romaniei, sau pe Sebastian Coltescu.

"La Craiova - CFR Cluj, Alexandru Tudor a avut o atitudine un pic mai buna decat in campionatul trecut. Tudor trebuie sa inteleaga clar ca trebuie sa se subordoneze spectacolului si spectatorului. Trebuie sa fii judecator, nu sa fii tu vioara intai. Un arbitru e OK cand fluiera de 15 ori pe repriza maxim, ala e talent, sa lasi avantajul. Ca Avram, Deaconu si Balaj.

Cand un arbitru fluiera de 10 ori in 5 minute, vrea sa fie bagat in seama. Nu mai are jocul cursivitate. Eu inteleg ca si jucatorul roman e putin pervers, dar trebuie sa fii atent, sa nu te lasi pacalit. Timisoara nu a fost dezavantajata, Coltescu a avut un arbitraj confuz iar in al doilea meci, am vazut de prin minutul 15 partida, a fost un penalti, dar Timisoara nu poate spune ca a fost dezavantajata", a mai spus Sandu.

"Terminati cu prostiile"

Mircea Sandu nu s-a sfiit sa lanseze cateva amenintari mai mult sau mai putin voalate, transmitandu-le arbitrilor ca va lua masuri daca vor continua in aceeasi maniera.

"Eu pot sa asigur pe toata lumea ca arbitrii nu mai gresesc voit, nu mai au acest vino-ncoa. Avram (presedintele CCA - n.r.) munceste, nu sunt eu ala care sa-l laude, nu ne leaga cine stie ce prietenie. Totul se face cu o tehnologie de ultima generatie, se munceste enorm, greselile pe care le fac arbitri nu depind de Comisia Centrala de Arbitri. LA UEFA sau FIFA nu exista comisie care sa-i sanctioneze pe arbitri.

Fac un apel la arbitri: terminati cu prostiile, nu mai fiti voi in prim-plan, cineva care vine la meci nu vine pentru arbitru! E ultima data cand le spun, terminati cu circareala in teren, cu tot felul de gesticulari, atitudine de primadone, cu flueirat la orice contact. Sa fluiere si sa alerge peste 6-7 km, ca la un meci de cupa europeana", a mai spus "Nasul".

Intrebat despre aranjamentele cu arbitrii, presedintele FRF a fost transant: "Au fost oameni arestati, trebuie sa fii nebun sa mai accepti ceva!"

Arbitrajul a fost criticat vehement in acest nou sezon din care au trecut doar doua etape, anumiti oameni de fotbal lansand din nou ideea aducerii arbitrilor din straini.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Mircea Sandu ataca arbitri, #Sandu sare gat arbitri, #scandal Steaua Universitatea Craiova, #arbitraj criticat Liga 1, #arbitri criticati Mircea Sandu , #stiri Mircea Sandu