Sandu ii raspunde lui Becali: "Nu influentez deciziile Comisiilor"

Sambata, 05 Iulie 2008, ora 15:42
1583 citiri
Sandu ii raspunde lui Becali: "Nu influentez deciziile Comisiilor"

Mircea Sandu a tinut, sambata, o conferinta de presa pentru a raspunde acuzelor aduse de Gigi Becali.

Presedintele Federatiei Romane de Fotbal a negat vehement ca ar fi influentat deciziile luate de Comisia de Disciplina, respectiv de Comisia de Apel.

"N-am intervenit si n-am sa intervin vreodata in deciziile Comisiilor. Domnul Cernat (nr. presedintele Comisiei de Disciplina a FRF) si domnul Ursu (nr. presedintele Comisiei de Apel) pot confirma acest lucru", a spus Sandu.

"Cer Comitetului Executiv sa ia masuri impotriva mea, daca se dovedeste ca eu am influentat cele doua Comisii. De asemenea, am cerut o ancheta, care va verifica daca eu am influentat Comisiile", a mai spus Sandu.

Sandu a continuat, spunand ca de acum incolo va supraveghea personal ca deciziile Comisiilor sa fie conforme cu regulamentul, fiindca s-a saturat sa tot schimbe presedinti de Comisie care iau decizii pe interese.

Referitor la declaratia lui Becali, care a spus ca-l va da jos din functia detinuta la FRF, Mircea Sandu a spus: "Doar Comitetul Executiv ma poate da afara, nu Becali sau Condescu (nr. presedintele clubului Pandurii Targu Jiu)".

Gigi Becali a declarat joi, dupa ce CAF a decis sa anuleze decizia luata de Comisia de Disciplina in cazul "valiza", ca: "Mircea Sandu ii va da afara pe cei de la CAF, pentru ca au avut onoare si demnitate, nu ca aia de la Comisia de Disciplina si Apel, care au fost manipulati de presedintele FRF".

Curtea de Arbitraj pentru Fotbal (CAF) a decis, joi, sa anuleze decizia Comisiei de Disciplina a Federatie Romane de Fotbal (FRF) in cazul "valiza". Astfel, penalizarile cluburilor Steaua si Universitatea Cluj de 7, respectiv 6 puncte au fost anulate.

CAF a mai decis sa-i reduca suspendarea lui Gigi Becali, de la 2 ani la 6 luni, si sa-i permita acestuia sa intre pe stadioanele din Romania, dar nu sa reprezinte echipa la Comisii si sa nu poata intra la vestiare.

De asemenea, suspendarile de 6 luni ale lui Petre Marin si Gigel Coman au fost si ele anulate.

Pe 4 iulie, Comisia de Disciplina a FRF a decis ca echipa Steaua Bucuresti a fost penalizata cu sapte puncte, iar formatia Universitatea Cluj cu sase puncte de catre, dupa scandalul "valiza cu bani" din ultima etapa a Ligii I, sezonul 2007/2008.

Totodata, finantatorul Gigi Becali si presedintele clubului Universitatea Cluj, Anton Dobos, au fost suspendati timp de doi ani si li s-a interzis accesul pe orice stadion pe aceeasi perioada, primind si cate o amenda de 200.000 de lei. Iar jucatorii Petre Marin si Gigel Coman au fost suspendati cate sase luni. Ulterior, Comisia de Apel a FRF a pastrat decizia Comisiei de Disciplina.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Gigi Becali a luat o decizie în cazul unuia dintre cei mai apreciați jucători
Gigi Becali a luat o decizie în cazul unuia dintre cei mai apreciați jucători
Risto Radunovic este unul dintre jucătorii de bază ai FCSB, având cotă de piață evaluată la 1,4 milioane de euro. Muntenegreanul are contribuții importantă acesta fiind un jucător...
#Gigi Becali, #Mircea Sandu, #comisii, #caf, #decizii, #influentat , #stiri Mircea Sandu