Stia Mircea Sandu de blaturile lui Penescu?

Joi, 10 Septembrie 2009, ora 08:30
2045 citiri
Stia Mircea Sandu de blaturile lui Penescu?

Stenogramele convorbirilor telefonice din cazul "Penescu" scot la iveala detalii tot mai interesante.

Numele presedintelui FRF, Mircea Sandu, apare in mai multe discutii dintre inculpati si, din cate se pare, acesta nu era strain de actiunile lui Cornel Penescu. Cotidianul Adevarul a publicat trei noi stenograme care dovedesc ca "Nasul" a intervenit in favoarea patronului de la Pitesti la comisiile federale.

Amendat cu 300.000 de lei de Comisia de Disciplina in data de 22 octombrie 2008, Penescu le-a cerut lui Prunea si Sandu sa faca tot posibilul pentru a anula aceasta sanctiune.

Acestia s-au conformat in parte, Penescu avand castig de cauza la Comisia de Apel acolo unde amenda uriasa i-a fost injumatatita.

Va prezentam mai jos stenogramele a trei convorbiri ale finantatorului argesean (una cu presedintele clubului, Cristian Minca, si doua cu Florin Prunea) ce arata implicarea lui Mircea Sandu in cazul "Penescu".

Discutie Cornel Penescu - Cristian Minca, 28 octombrie 2008, ora 14.44

Cristian Minca: Deci nu e, ma! Nu se baga federatia la programarea Ligii I. Nu. Pai s-au certat pe astea. Tu nu stii cum e?

Cornel Penescu: Nu e, ma, nu. Deci asta e smecheria, de la Liga.

C.M: Da. Asa e! Da...

C.P.: Nu cred. Nu. N-are, ma, nicio legatura. Deci asta daca e, a facut-o Jean Padureanu cu asta de la Liga, asculta-ma pe mine ce spun.

C.M.: Aha! Ah! Da, da, da...

C.P.: Prunea era cu Mircea Sandu. Vorbii si cu Mircea Sandu. Ii zisei: "Bai, zic, bai Mircea, ba ce dracu', ba. Voi aveti nevoie de dusmani in plus?". Si dupa aia imi zise: "Hai, ca e mult trei miliarde, o sa vorbesc si eu, cutare". Imi zise Mircea treaba asta.

C.M: Da, da, da.

C.P.: Vorbii la telefon, ca erau amandoi. Florin Prunea si cu el erau in masina, se duceau la Pandurii Targu-Jiu.

C.M: Da.

Discutie Florin Prunea - Cornel Penescu, 28 octombrie 2008, ora 13.06

Florin Prunea: Cornele! Alo!

Cornel Penescu: Da.

F.P.: Ti-ai facut apelul?

C.P.: Am facut. Pai unde sunteti voi? Nu dati pe la mine, ca sunt in capul autostrazii.

F.P.: Nu, am trecut deja...Stoienesti, in sus, spre Horezu.

C.P.: Bai! Lasati-ma cu apeluri d-astea. Mai bine, v-am spus, faceti-mi cotizatia mai mare.

F.P.: Da.

C.P.: Lasati-ma dracu' cu astea. Ma mai faceti si de ras pe la televizor. Ma zapaciti. Ba! Eu sunt om cu voi, ca aveti un prieten cu mine. Cu mine puteti discuta orice, da' asa cinstit, nu pa...

F.P.: Da ma, dar daca asa e regulamentul, ce vrei sa fac eu?

C.P.: Spune-i lui Mircea Sandu ca eu nu inghit din astea, ca eu nu sunt vreun fraier. Eu stiu exact cum e treaba si nicio problema. Eu sunt prietenul vostru si va iubesc. Iubiti-ma si voi. Atat.

F.P.: Bun! Ai facut asta? Ti l-ai compus ?

C.P.: Da, da, da. Spune-i ca-i multumesc si lui Nasu', ca vad ca tine...

F.P.: Da?

C.P.: Bine. Bine. Va multumesc mult!

Discutie Florin Prunea - Cornel Penescu, 4 noiembrie 2008, ora 13.30

Florin Prunea: Este interesul nostru. Adica e pentru echipa nationala, nu pentru... Ma doare in c... de toata lumea.

Cornel Penescu: Sunt de acord, da' vorbeste si tu cu Nasu sa nu ma amendeze joi, da?

F.P.: Ma, n-are, ma, cum mai mult de atata.

C.P.: Stiu, ma. Daca n-a zis nimic, sa-mi bag p...a, ba Florine, ba! Nu sunteti sanatosi la cap? Ba, sa-mi bag p...a daca...!

F.P.: Stai, ma, ca ti-au lasat la jumatate, ma! Nici asa nu-i bine?

C.P.: Ce dracu' la jumatate, ma, eu ce...? Ce ne targuim ca la piata? Pai pe ce-mi dati voi jumatate, ca eu n-am zis nicio jignire.

F.P.: Asa e, ma! Ai dreptate.

C.P.: Du-te si uita-te la dosar, ma! Ma, nu e jignire, ce p..a mea!

F.P.: Da, ai dreptate, eu...

C.P.: Du-te, vorbeste cu el: "Uite, ba, ce zice asta, nu e jignire. A zis ca oricum isi face ziar", si oricum arat eu toate... De nu va tin eu in p...a pana va reveniti, ca n-aveti ce dracu' sa-mi faceti mie sa ma amendati p...a mea! Eu dau bani, nicio problema. Nu mor de asta, da nu e normal, nu?

F.P.: Ba, da al dracu' esti! N-am vazut asa ceva.

C.P.: Ba, eu sunt foarte al dracu'. Zau, ba Florine! Voi aveti o singura solutie cu mine. Sa fiti prieteni, ma! De ce nu vreti, ma? Ce p..a mea, ma? Pai daca si Nasu' se da mare ca ma amendeaza... Pe mine, ma?! Treaba lui!

F.P.: Ma rog.,,

C.P.: Bai! Deci, nu. Asta e. Deci, Mircea a ales sa se dea mare cu mine si cu Mititelu. Hai, Mititelu ala are pacate amarate... Nu se poate, ma? Atatia bani? Pai un miliard jumatate sunt bani multi, ma Florine.

F.P.: Da.

C.P.: Vorbeste si cu Nasu' si aia e! Mai bine asa si lasati-ma in p..a mea si mut si meciul sambata. Hai, pa!

F.P.: Hai. Vorbim mai tarziu.

In urma noilor dezvaluiri, se pune intrebarea daca Mircea Sandu stia si de mita oferita de omul de afaceri pitestean arbitrilor si oficialilor FRF.

Penescu e acuzat de blat cu arbitrii

Cornel Penescu este arestat preventiv, fiind acuzat de procurorii DNA ca a mituit mai multi arbitri si oficiali pentru ca acestia sa favorizeze echipa sa.

Finantatorul pitestean ar fi dat bani arbitrilor Aurelian Bogaciu (5.000 USD si 374 RON), Marcel Savaniu (3.000 USD), Sorin Corpodean (15.000 USD), Lucian Dan (5.000 USD) si Sorin Caia (2.000 USD) si vicepresedintelui CCA, Marcel Lica, (2.000 USD) in perioada septembrie - decembrie 2008.

#Mircea Sandu, #Cornel Penescu arestat, #coruptie fotbal Romania, #Mircea Sandu implicat caz Penescu , #stiri Mircea Sandu