Mircea Sandu, reales cu emotii in Comitetul Executiv al UEFA

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Marti, 22 Martie 2011, ora 16:17
2829 citiri
Mircea Sandu, reales cu emotii in Comitetul Executiv al UEFA

Mircea Sandu, presedintele Federatiei Romane de Fotbal (FRF), a fost reales, cu ceva emotii, in Comitetul Executiv al UEFA.

"Nasul" a trait periculos al XXXV-lea congres al forului continental, el ocupand, in extremis, cel de-al saptelea loc in Comitetul Executiv, dupa al doilea tur de scrutin.

Mircea Sandu a candidat alaturi de alti 12 oameni de fotbal de pe continent, Senes Erzik (Turcia), Gilberto Madail (Portugalia), Grigoriy Surkis (Ucraina), Liutauras Varanavicius (Lituania), Angel Maria Villar Llona (Spania), Francois De Keersmacker (Belgia), Norman Darmanin Demajo (Malta), Sergey Fursenko (Rusia), Peter Gillieron (Elvetia) Ivan Hasek (Cehia), Grzegorz Lato (Polonia) si Borislav Mihaylov (Bulgaria) pentru un nou mandat in fruntea UEFA, dupa cel inceput in 2007 si terminat in acest an.

Primul tur de scrutin a determinat numele a 6 din 7 membri ai Comitetului Executiv, Sandu fiind ultimul ales, in cea de-a doua runda a alegerilor. Daca in turul I a avut numai 22 de voturi, fata de 26 cate avea nevoie, in turul secund a acumulat 15, suficient pentru alegerea sa.

Omul numarul 1 din fotbalul romanesc nu a parut a avea emotii in ceea ce priveste realegerea sa, fiind sigur de aceasta din discutiile purtate anterior cu reprezentantii celor 53 de asociatii nationale prezenti la congresul de la Paris.

Chiar daca a fost ultimul dintre cei alesi, Sandu a demonstrat, inca o data, ca legaturile sale in varful UEFA sunt tot mai puternice iar viitorul sau pare destul de luminos, mai ales ca are alti 4 ani in care isi poate face noi prieteni.

O alta veste buna pentru "Nas" este aceea ca pensia sa va fi majorata in mod automat, cele doua mandate asigurandu-i acum un venit de 5.400 de euro pe luna in momentul in care va decide sa se retraga.

Altfel, Michel Platini a obtinut de asemenea un nou mandat de presedinte al UEFA la congresul de la Paris, fostul mare fotbalist fiind si singurul candidat pentru aceasta functie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților și candidatul PSD-PNL la Consiliul Județean Timiș a anunţat joi, 18 aprilie, că o şedinţă de Guvern ar putea avea loc...
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
#Sandu reales UEFA, #Mircea Sandu Comitet Executiv UEFA , #UEFA