Mircea Sandu vine cu un anunt de zile mari pentru Romania

Miercuri, 23 Aprilie 2014, ora 21:28
3009 citiri
Mircea Sandu vine cu un anunt de zile mari pentru Romania

Mircea Sandu, presedintele de onoare al FRF, vine cu un anunt de zile mari pentru Romania.

"Nasul" sustine ca tara noastra are "sanse foarte mari" sa fie co-organizatoare la Campionatul European din 2020.

"Cehia a renuntat pentru ca nu-i aproba Guvernul banii, iar Polonia probabil ca si-a dat seama ca nu are sanse conform politicilor UEFA si probabil va beneficia de o finala de cupa europeana in viitorul apropiat, ca si Franta. Se discuta cu asociatiile si din punct de vedere politic. Romania, asa cum am mai spus, are sanse foarte mari, daca indeplineste conditiile la care s-a angajat", a declarat Sandu pentru Mediafax.

Membru in Comitetul Executiv al UEFA, Mircea Sandu mai spune ca sansele Romaniei nu au crescut dupa ce tari ca Cehia sau Polonia au renuntat la turneul final.

"Noi suntem in Europa de Est iar Cehia si Polonia faceau parte din Europa Centrala. Vom vedea cu cine vom pica pentru ca se fac perechi si probabil ca noi vom fi cu o tara din Estul Europei, nu stiu care dintre ele. Vom vedea decizia in luna septembrie. Eu cred ca suntem pe un trend bun, Guvernul a percutat bine, am avut un dialog bun si probabil ca vineri, Guvernul va face o conferinta de presa prin care sa comunice depunerea dosarului."

Pana la sfarsitul acestei saptamani, dosarul de candidatura al Romaniei va fi trimis catre UEFA, urmand a fi analizat in cel mai scurt timp.

"Dosarul a inceput sa plece, s-au incarcat pentru transmitere cateva capitole, urmeaza ca joi sa se incheie transmiterea prin posta electronica si vineri dimineata sa plece si prin posta normala", a incheiat Mircea Sandu.

Romania isi doreste sa obtina statutul de co-organizator al Campionatului European din 2020. Turneul final aniversar va fi gazduit de 13 orase.

Daca va avea acordul UEFA, tara noastra va organiza trei partide din faza grupelor si una din faza eliminatorie.

Stadionul ales de FRF pentru aceasta candidatura este National Arena din Bucuresti.

Forul continental va anunta in luna septembrie cele 13 orase care vor gazdui meciuri de la Campionatul European.

Citeste si:
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Fostul lider PSD Liviu Dragnea îl critică pe șeful DSU Raed Arafat și consideră că acesta este mânat de dorința de a conduce singur sistemul de urgență din România. Dragnea spune că...
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Fostul primar al Oradei, actualul președinte al Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, este văzut de mulți drept unul dintre cei mai valoroși liberali. Unii merg mai departe și îl văd...
Comentarii
schmit
rank 5
Bagäti BÄ anuntul in cü r si dispari o data.