Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ce pensie de handicap primește Mircea Solcanu după operația pe creier: ”E un șoc pentru oricine”

Joi, 13 Ianuarie 2022, ora 15:34
7139 citiri
Ce pensie de handicap primește Mircea Solcanu după operația pe creier: ”E un șoc pentru oricine”
Mircea Solcanu (dreapta), alături de Cabral

Fostul prezentator Mircea Solcanu (45 de ani), care s-a confruntat cu grave probleme de sănătate, a dezvăluit care e pensia de handicap pe care o primește de la stat, în condițiile în care în luna ianuarie, a primit un ajutor financiar destinat românilor cu pensii mici.

Cunoscut din perioada în care prezenta un show la Acasa TV, alături de Cabral, Mircea Solcanu s-a retras din televiziune după ce a suferit o complicată operație pe creier, la Viena, în urmă cu 10 ani.

Acum, Mircea Solcanu a dezvăluit într-o declarație pentru impact.ro care e pensia pe care o primește de la stat, comparând-o cu ajutorul financiar de 1.600 de lei primit de pensionari la începutul acestui an.

„Ieri am primit banii. O să păstrez talonul. Pentru cei cu pensiile mici, este un mare ajutor. Din păcate, e doar pentru luna ianuarie suma asta. Păi, făceam petrecere, dacă rămânea aşa tot anul. După 3 ani în care nu am luat bursă, ci pensie, acum pensia mea a bătut luna asta bursele pe care le iau colegii mei de facultate, la Actorie.

Eu am o pensie de 760 de lei, acum am luat 2.000 de lei. Dacă rămânea aşa, de 2.000 de lei, eram ”like a boss”. Dar, de la 760 de lei, cât primesc de obicei, la 2.000 de lei, cât am primit ieri, e un şoc pentru oricine”, a declarat Solcanu pentru sursa precizată.

Mircea Solcanu a oferit detalii și despre starea sa de sănătate.

„Potrivit statisticilor, trebuia să se termine şi efectul operaţiei, ea îmi asigura un număr limitat de ani până la o recidivă sau necesitatea unei alte operaţii. A trecut termenul, nu am nicio problemă, în afară de pierderea auzului total la o ureche şi 70% la cealaltă, adică sunt aproape surd. De şapte ani, verile mi le petrec pe plajă, cu beri şi oameni buni, deci nicio oprelişte”, a subliniat el..

Londra trimite Ucrainei bombe ghidate de mare precizie care au revoluționat războiul tactic aer-sol
Londra trimite Ucrainei bombe ghidate de mare precizie care au revoluționat războiul tactic aer-sol
Jurnalistul BBC Jonathan Beale a declarat că următorul pachet de ajutor acordat Ucrainei de către Marea Britanie include bombe Paveway. Recent, astfel de arme au fost folosite împotriva...
Vești bune pentru pensionari. Banii pe luna mai vor veni în avans
Vești bune pentru pensionari. Banii pe luna mai vor veni în avans
Vine minivacanța de 1 mai și Paște, iar pensionarii se întreabă deja ce se va întâmpla cu drepturile lor financiare. Guvernul va aproba, în şedinţa de joi, 25 aprilie, ca plata...
#Mircea Solcanu, #pensie, #ajutor, #handicap , #stiri vedete