Ziare.com
Mircea Ursache

Despre Mircea Ursache

Mircea Ursache s-a nascut la 7 iunie 1954. Este vicepresedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), fost sef al AVAS, fost presedinte al Consiliului de Supraveghere al Fondul Proprietatea.

Activitatea profesionala

Ursache este membru PSD si a ocupat in ultimii 20 de ani mai multe functii in cadrul unor institutii financiare. Cea mai importanta pozitie ocupata de acesta a fost cea de presedinte al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), in perioada ianuarie - octombrie 2009. Tot atunci el a fost si presedinte al Consiliului de Supraveghere al Fondului Proprietatea.

Ursache si-a dat demisia din functia de presedinte al Consiliului de Supravegher al Fondul Proprietatea ca urmare a faptului ca ceilalti membri au votat demiterea celor trei directori ai FP (Daniela Lulache - director general, Mihai Darie - director economic, Laura Constantin - director juridic).

De asemenea, Mircea Ursache a fost eliberat din functia de sef al AVAS alaturi de alti membri din conducerea autoritatii, dupa ce toti ministrii PSD si-au depus demisiile iar partidul a iesit de la guvernare. Destramarea coalitiei a venit dupa decizia presedintelui Traian Basescu de revocare a lui Dan Nica din functiile de vicepremier si ministru de Interne.

Din martie 2002 este presedinte-director general al SC World Trade Center Bucuresti SA si reprezentant in Adunarea Generala a World Trade Center Association Washington. A mai fost, in diferite perioade, membru al consiliilor de administratie ale societatilor de asigurari Astra si Omniasig, precum si presedinte al SC Victoria Business Plazza (1998-1999).

Mircea Ursache
Mircea Ursache

Data nasterii:  7 iunie 1954

Daca detineti informatii relevante, poze, inregistrari audio sau video inedite cu Mircea Ursache, le puteti trimite la adresa de e-mail redactia@ziare.com.

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook

Citeste despre:

 
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor