13 Noiembrie 2012 - Mircia Giurgiu, candidatul USL in Colegiul 1 - Senat a intrat oficial in campania electorala

USL a prezentat simpatizantilor, luni, 12 noiembrie, candidatii USL Cluj din Colegiul 1 Senat (Manastur - Grigorescu - Centru), deputatul Mircia Giurgiu, Colegiul 1 Camera Deputatilor (Manastur Nord - Grigorescu), prorectorul USAMV Cluj-Napoca, Adrian Oros.

La prezentare au mai participat presedintele PSD Cluj, dl. Remus Lapusan, secretarul general PSD Cluj, dl. Ioan Oleleu, candidatii USL Cluj, senatorul Serban Radulescu in Colegiul 2 Senat Cluj-Napoca, conferentiarul FSEGA, Irimie Popa,

06 Noiembrie 2012 - Candidatul USL, Mircia Giurgiu, il ameninta pe Ponta ca intra in greva foamei

Candidatul USL pentru Senatul Romaniei, Colegiul 1 Cluj-Napoca (Manastur, Grigorescu, Zorilor, Centru), Mircia Giurgiu, declara ca intra in greva foamei de marti, in cazul in care premierul Ponta nu va analiza activitatea directorului general interimar al CNI Coresi SA.

Primul ministru al Romaniei a fost sesizat cu privire la comportamentul abuziv al noului director general interimar fata de salariati si liderii de sindicat, fiind preocupat numai de gasirea solutiilor legale pentru vanzarea

23 Octombrie 2012 - Batalia pentru colegiul 3 se duce pana in ultima clipa, in USL Cluj

Giurgiu a acceptat si varianta candidaturii in colegiul 1 senatori. Pe de alta parte, liberalii ar putea pastra colegiul 3, dar l-ar putea ceda unui "parasutist".

Giurgiu a acceptat si varianta candidaturii in colegiul 1 senatori. Pe de alta parte, liberalii ar putea pastra colegiul 3, dar l-ar putea ceda unui "parasutist".

8 O noua sedinta a conducerii centrale a USL a trecut fara a reusi sa gaseasca o solutie disputei de la Cluj dintre PSD si PNL pentru dreptul de a desemna un candidat

09 Octombrie 2012 - Mircia Giurgiu s-a inscris in PSD. La Bucuresti

Deputatul independent Mircia Giurgiu a declarat pentru BuzzNews.ro ca s-a inscris in PSD, insa nu la Cluj, ci la Bucuresti. El spune ca liderii centrali ai PSD i-au cerut insistent sa se inscrie in partid.

Intrebat cum va gestiona relatia cu PSD Cluj, organizatie care nu doreste sa-i sustina candidatura la parlamentare in Colegiul 1 Cluj-Napoca, Mircia Giurgiu a declarat ca in ceea ce-l priveste nu va fi nicio probema. "Voi candida in Colegiul 1 la Camera Deputatilor. Daca nu voi primi acest

09 Octombrie 2012 - Deputatul Mircia Giurgiu a trecut la PSD

Deputatul independent Mircia Giurgiu si-a anuntat astazi, in plenul Camerei Deputatilor, trecerea la PSD, fara a-si motiva alegerea.
"Stimati colegi, doresc sa va informez ca, incepand de astazi, ma afiliez grupului parlamentar PSD", a anuntat Giurgiu.

Deputatul, ales in

06 Octombrie 2012 - PSD Cluj nu reuseste sa scape de Mircia Giurgiu

Candidatura fostului sindicalist impusa in colegiul 1, reduce sansele social-democratilor clujeni de a mai obtine colegiul 3 de la liberali

"Spatele" lui Mircia Giurgiu pare a fi mult mai solid decat se credea. Opozitia intregii organizatii locale a PSD nu pare a fi suficienta pentru a-l scoate pe fostul sindicalist din colegiul de deputati Manastur-Grigorescu.

"Parasutarea" lui Giurgiu poate provoca o dubla pierdere pentru PSD Cluj, care isi vede reduse drastic sansele de a mai obtine

01 Octombrie 2012 - Mircia Giurgiu a inceput saptamana in forta - 8 interpelari si 2 intrebari pe adresa Guvernului

Deputatul independent Mircia Giurgiu a depus astazi, 1 octombrie 2012, 8 interpelari si 2 intrebari pe adresa membrilor Guvernului Romaniei.

Una dintre acestea este adresata ministrului Muncii prin intermediul careia este semnalata problema pensionarilor care beneficiaza de pensie anticipata, in aceasta situatie regasindu-se foarte multe persoane care au muncit in diverse ramuri ale economiei.

21 Septembrie 2012 - Daca nu ajunge la o intelegere cu USL, Giurgiu se intoarce la tipografie

Intentia deputatului independet clujean, Mircia Giurgiu de a candida, la parlamentarele din decembrie pe listele USL, la Colegiul 1, nu este vazuta cu ochi buni de reprezentantii Uniunii.

Acestia sunt, in primul rand, nemultumiti de faptul ca Giurgiu a purtat discutii la nivel central, trecand astfel, peste capul celor de la Cluj. Joi, Giurgiu a precizat ca, daca nu se va ajunge la un acord cu cei din USL, in privinta candidaturii sale la parlamentare, se va intoarce la fabrica.
"Daca nu va

20 Septembrie 2012 - Proiect marca Giurgiu: "Sa ne cunoastem parlamentarii". Evident, pe bani publici

In prag de alegeri, deputatul fost sindicalist, ex-PRM, ex-BND, ex-PDL, viitor candidat PSD vrea notorietate pe bani publici.

Dupa doua mandate de deputat, Mircia Giurgiu a ajuns la concluzia ca romanii nu stiu cine-i reprezinta in parlament si vrea sa rezolve aceasta problema cu ajutorul unui site interactiv, care ar urma sa fie realizat si intretinut de parlament. Majoritatea parlamentarilor clujeni ironizeaza noua idee a lui Giurgiu.

"Am descoperit ca foarte multi oameni nu stiu care

11 Septembrie 2012 - 14 interpelari depuse de Mircia Giurgiu intr-o singura zi

Deputatul independent Mircia Giurgiu a depus, ieri, 14 interpelari adresate primului ministru si membrilor Guvernului Romaniei.

Printre acestea se numara o interpelare prin se solicita masuri urgente pentru salvarea locurilor de munca de la Mechel Campia Turzii, una referitoare la adoptarea unor masuri urgente de sprijinire a producatorilor agricoli afectati de seceta, precum si pentru crescatorii de animale care nu mai au furajele necesare pentru hrana animalelor.

De asemenea, deputatul

05 Septembrie 2012 - Giurgiu cere ajutor financiar pentru agricultorii afectati de seceta

Deputatul independent Mircia Giurgiu solicita Guvernului sprijin pentru agricultorii din zona Muntilor Apuseni, in special pentru cultivatorii de cartofi, grav afectati de seceta din acest an.

De asemenea, cere sprijin si pentru proprietarii de animale, din judetul Cluj, dar si din tara, care nu mai pot asigura hrana animalelor pentru perioada de iarna si din acest motiv incearca sa le vanda, dar nimeni nu le cumpara. Solicitarile au fost facute in cadrul sedintei Comisiei pentru Agricultura,

04 Septembrie 2012 - Opt proiecte de lege propuse de Mircia Giurgiu dintr-un foc

Deputatul independent Mircia Giurgiu a depus, la inceputul acestei sesiuni parlamentare, 8 proiecte de lege care reglementeaza diverse aspecte ale vietii socio-economice si educationale.

Cele opt proiecte sunt:

1. Propunere de lege privind modificarea si completarea Legii nr. 268 din 7 iulie 2009 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 28/2009 privind reglementarea unor masuri de protectie sociala OUG nr. 28/2009 privind reglemenatarea unor masuri sociale - referitor la

04 Septembrie 2012 - Giurgiu vrea sa stie cum a cumparat Mechel combinatul metalurgic

Deputatul cere sa fie publicat contractul de vanzare a Industriei Sarmei.

Deputatul independent Mircia Giurgiu solicita conducerii Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) sa faca public contractul prin care a fost vanduta "Industria Sarmei" Campia Turzii catre Mechel.

Deputatul spune ca a facut aceasta solicitare deoarece "cumparatorul intentioneaza sa inchida aceasta unitate economica de care depind peste 25.000 de oameni".

Mircia Giurgiu cere sa se faca public

03 Septembrie 2012 - Mircia Girgiu solicita sa se faca public contractul de vanzare-cumparare al societatii "Industria Sarmei" Campia Turzii

Deputatul independent Mircia Giurgiu, a adresat astazi o intrebare pentru presedintele AVAS, Marius Lucian Obreja.

Prin intermediul acestei intrebari, deputatul Mircia Giurgiu solicita sa se faca public contractul de vanzare-cumparare al societatii "Industria Sarmei" Campia Turzii.

"Va

24 August 2012 - Proiect de lege pentru reducerea impozitelor

Parlamentarul clujean Mircia Giurgiu a trimis Biroului Camerei Deputatilor, spre dezbatere si aprobare, o propunere de lege care priveste completarea Legii nr. 64/2002 pentru aprobarea OUG nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparatele de marcat electronice fiscale.

23 August 2012 - Mircia Giurgiu vrea aparate de marcat electronice fiscale

Mircia Giurgiu va depune in Parlamentul Romaniei, spre dezbatere, o propunere de lege privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

"Astazi in Romania, presupunem ca se fac minim 2.500.000 de tranzactii comerciale in fiecare zi, iar una din zece, presupunem optimist ca este nefiscalizata. Adica cetateanul nu primeste si nu solicita bon fiscal. Fara acesta, statul pierde

19 Mai 2012 - Mircia Giurgiu vrea sa dea cafea si ceai la intalnirile electorale si se intreaba daca este mita sau nu

Candidatul independent la Primaria Cluj-Napoca, Mircia Giurgiu, crea sa dea cafea si ceai la intalnirile electorale din cartiere.Giurgiu a depus o solicitare Biroului Electoral Municipal (BEM) Cluj-Napoca, pentru a afla daca acest lucru reprezinta mita electorala.

"S-a luat in discutie solicitarea formulata de Mircia Giurgiu, candidat independent, prin care solicita sa i se comunice daca faptul ca distribui cafea, ceai, pixuri si baloane cetatenilor municipiului Cluj-Napoca in perioada

31 Martie 2012 - Mircia Giurgiu candeaza la Primaria Cluj-Napoca

Deputatul independent Mircia Giurgiu a anuntat ca va candida la Primaria Cluj-Napoca.

Mircia Giurgiu spune ca va aloca pentru aceasta campanie electorala zero lei. "Nici un buget pe care l-as avea nu ar putea sa concureze cu bugetele partidelor, care au strans bani din vreme pentru campania

23 Martie 2012 - "Fraierii" isi fac partid la Cluj

Ramas fara partid, dupa ce a fost exclus din PDL, deputatul-sindicalist Mircia Giurgiu si-ar putea gasi un nou refugiu politic intr-o formatiune nascuta in Piata Unirii.

Partidul Fraierilor ar urma sa-si faca deocamdata site, urmand ca demersurile pentru inscrierea in registrul partidelor politice sa fie pornite abia dupa alegeri.

"Eu continui sa merg la protestele din Piata Unirii, care dureaza deja de noua saptamani si unde se aduna, in continuare, cate 30, 40, 50 de oameni. La ultima

16 Martie 2012 - Camere de supraveghere in sectiile de votare - propunerea deputatului Mircia Giurgiu

Deputatul independent Mircia Giurgiu a inaintat o propunere de lege privind instalarea de camere video in sectiile de votare.

"Elevii claselor a XII-a care au participat la examenul de bacalaureat, fara a concura cu nimeni pentru vreun loc, au fost supravegheati video, organizatorii examenului considerand ca intimitatea lor nu este incalcata.

Datorita suspiciunilor care se ridica la fiecare proces de votare, instalarea acestor camere de supraveghere video ar mai diminua problema

13 Martie 2012 - Mircia Giurgiu are 10 intrebari pentru guvern. Una dintre ele vizeaza incalcarea autonomiei universitare in cazul UMF Targu Mures

Deputatul independent Mircia Giurgiu a depus marti 10 intrebari membrilor Guvernului, dintre care una ministrului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri si una primului ministru.

Giurgiu i-a cerut ministrului Economiei sa gaseasca o solutie care sa duca la continuarea activitatii Combinatului Mechel Campia Turzii si pastrarea locurilor de munca.

"In conditiile in care in judetul Cluj la inceputul anului 2011 au fost disponibilizate 150 de persoane de la fabrica de bere Ursus care

13 Martie 2012 - Giurgiu ii cere ministrului Economiei sa intervina in cazul Mechel

Deputatul independent Mircia Giurgiu ii cere azi ministrului Economiei sa depuna "toate diligentele necesare" pentru reluarea productieila combinatul siderurgic Mechel Campia Turzii.

In intrebarea adresata de Giurgiu ministrului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, acestuia i se cere sa depuna toate diligentele necesare pentru a se gasi o solutie contructiva care sa duca la continuarea activitatii Combinatului Mechel Campia Turzii si pastrarea locurilor de munca.
"In conditiile in

27 Februarie 2012 - Mircia Giurgiu solicita demiterea Ministrului Sanatatii, Ladislau Ritli si a presedintelui CNAS, Lucian Nicolae Duta

Deputatul independent Mircia Giurgiu solicita demiterea Ministrului Sanatatii, Ladislau Ritli, precum si a presedintelui CNAS, Lucian Nicolae Duta, in contextul lipsei citostaticelor si a morfinei pentru bolnavii de cancer din Romania.

"Deputatul independent Mircia Giurgiu a depus astazi, 12 intrebari adresate membrilor Guvernului. Una dintre intrebari se refera la situatia extrem de dificila in care se regasesc bolnavii de cancer din Romania, care se confrunta cu lipsa citostaticelor si a

20 Februarie 2012 - Un deputat din Cluj cere bani de la Guvern pentru finalizarea lucrarilor la reteaua de alimentare cu apa din Belis

Deputatul independent Mircia Giurgiu ii solicita premierului Mihai Razvan Ungureanu bani pentru finalizarea lucrarilor la reteaua de alimentare cu apa din comuna Belis.

Giurgiu cere suma de 300 mii lei din fondul aflat la dispozitia primului ministru. "Aici traiesc peste 2000 de familii, iar in perioada sarbatorilor populatia se dubleaza. Zona Belis dispune de un bogat potential

13 Februarie 2012 - Revendicarile protestatarilor din Piata Unirii, duse la Guvern de Mircia Giurgiu

Deputatul independent Mircia Giurgiu a adresat 10 interpelari, dintre care una primului ministru prin care i-a adus la cunostinta o parte din problemele ridicate de protestatarii din Piata Unirii din municipiul Cluj-Napoca. Astfel, acestia solicita:

1. abrogarea Legii nr. 220/2011 pentru modificarea si completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, respectiv coplata.

2. eliminarea platii serviciilor medicale nedecontate de catre CNAS pentru toti asiguratii din

31 Ianuarie 2012 - Giurgiu: Basescu sa vanda locuintele de protocol, ii ajunge una

Deputatul clujean Mircia Giurgiu vrea ca presedintele Traian Basescu sa renunte la casele de protocol. "Are o multime, ii ajunge una, mai ales ca e criza", explica el.

"Basescu are foarte multe cladiri de protocol. Voi depune o interpelare cater secretarul general al Guvernului, prin care solicit sa ne spuna toate locuintele de protocol pe care le foloseste presedintele. Ii ajunge una, Palatul Cotroceni. Restul sa fie scoase la vanzare sau sa fie incluse in circuitul turistic", spune

31 Ianuarie 2012 - Giurgiu nu vrea greva parlamentara: "am treaba"

Deputatul clujean Mircia Giurgiu spune ca nu va intra in greva parlamentara, daca aceasta va fi decisa. "Am mult de lucru", explica el. Tweet "Eu nu voi intra in greva parlamentara, pentru ca am pregatite intrebari, declaratii politice si interpelari. Le voi depune", spune el. Giurgiu adauga ca, totodata, pe ordinea de zi a primei sedinte se afla proiecte de lege "pe care vreau sa le sustin".

Amintim, USL a anuntat va intra in greva parlamentara pana la alegeri, conform presedintelui PNL,

20 Ianuarie 2012 - Mircia Giurgiu vrea sa ofere ceai cald demonstrantilor din Cluj-Napoca

Deputatul independent a adresat o solicitare Primariei pentru amplasarea unui cort in Piata Unirii.

Deputatul independent Mircia Giurgiu a adresat o solicitare Primariei municipiului Cluj-Napoca, pentru a i se comunica daca municipalitatea considera oportuna amplasarea unui cort in Piata Unirii, in fata grupului statuar Matei Corvin.
Scopul cortului este de a se servi ceai cald manifestantilor, care se aduna acolo seara de seara.
"Deputatul Mircia Giurgiu considera ca acest gest ar

12 Decembrie 2011 - Mircea Giurgiu propune ca cei care nu au lucrat cu cateva luni inainte de pensionare sa nu mai plateasca la CNAS

Deputatul Mircea Giurgiu va depune in Parlament un proiect de lege prin care persoanele care nu au lucrat in ultimele luni inainte de pensionare sa nu mai fie obligate sa placeasca asigurarile de sanatate.

"Vreau sa depun un proiect de lege prin care aceste persoane, care nu au mai lucrat in ultimele luni , au fost dati in somaj, s-a inshis firma la care au lucrat sau diverse astfel de motive, in momentul in care au

28 Noiembrie 2011 - Salariile bugetarilor, din banii Primariilor

Un parlamentar vrea sa scuteasca bugetarii de la plata impozitelor. In timp ce unii primari spun ca acest lucru ar "seca" bugetele locale, alti edili vad in aceasta initiativa o buna ocazie de a-si face campanie.

Deputatul independent Mircia Giurgiu a propus Parlamentului ca bugetarii care si-au castigat salariile in instanta sa fie scutiti de la plataimpozitelor pe terenuri, locuinte si autovehicule, pana in 2015, cand se va incheia plata esalonata a dreprurilor banesti de catre Guvern.

25 Noiembrie 2011 - Deputatul Giurgiu cere salariu minim de 1.000 lei

Deputatul independent Mircia Giurgiu va solicita ministrului Muncii, Sulfina Barbu si premierului Emil Boc majorarea salariului minim pe economie la 900 sau 1.000 lei astfel incat populatia sa isi poata acoperi cheltuielile minime.

"In acest moment, cifrele arata ca sunt peste 1 milion de angajati cu salariul minim pe economie. Ieri (miercuri - n.red.) am aflat ca Guvernul vrea sa mareasca salariul minim de la 670 lei la 700 lei, ceea ce este foarte putin pentru acoperirea

08 Noiembrie 2011 - Deputatul Mircia Giurgiu cere intarirea masurilor de ordine pe stadioane

Deputatul independent Mircia Giurgiu a pregatit un proiect legislativ menit sa intareasca ordinea publica pe stadioane si sa previna violenta. El a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca proiectul legislativ il va depune marti la Biroul permanent al Camerei Deputatilor.

Potrivit proiectului legislativ, 'pe perioada desfasurarii competitiei sportive va fi pregatita o unitate de jandarmi competenta teritorial care sa poata interveni in orice moment in care este solicitata de echipa de

10 Octombrie 2011 - Deputatul Mircia Giurgiu intra in greva japoneza

Deputatul independent Mircia Giurgiu va intra de miercuri in greva japoneza daca presedintele Camerei, Roberta Anastase, nu va introduce pe ordinea de zi a plenului declararea postului ocupat de Palfi Mozes Zoltan drept vacant.

Desi s-au implinit sase saptamini de la trecerea in nefiinta a

23 Septembrie 2011 - Scolile clujene nu au primit niciun microbuz

Deputatul independent Mircia Giurgiu reclama faptul ca desi au trecut aproape doua saptamani de cand a inceput scoala, unitatile de invatamant nu au primit nici macar un microbuz, necesarul la nivelul judetului fiind de 40 de microbuze.

"Nici pana acum nu a sosit niciun microbuz, desi au trecut doua saptamani de cand a inceput scoala", a declarat Giurgiu. El a mentionat ca in ultimii ani s-au inchis foarte multe scoli din mediul rural, iar elevii nu au cu ce sa mearga la

22 Septembrie 2011 - La cati bani este asigurata centura de est a Clujului

Deputatul Mircia Giurgiu i-a cerut ministrului Transporturilor sa ii spuna la ce suma este asigurata centura Valcele - Apahida.

Giurgiu a aflat de la Anca Boagiu la ce suma este asigurata centura de est a Clujului, pe relatia Valcele - Apahida. "Ministrul Transporturilor mi-a raspuns: centura a fost asigurata chiar la constructor, pentru intemperii si dezastre. Suma pentru care este asigurata pentru 90.183.914 euro", a spus Giurgiu.

Costul total al celor 23,6 km ai centurii de est a ajuns

22 Septembrie 2011 - Sare la gatul ministrilor. Giurgiu cere demisiile lui Baconschi, Igas si Predoiu

Deputatul clujean Mircia Giurgiu vrea ca trei ministri ai guvernului Boc sa isi dea demisia, dupa ce Romania nu va fi primita in Schengen.

Deputatul clujean Mircia Giurgiu sare la gatul ministrilor, dupa ce tarile din zona Schengen nu s-au pus de acord asupra aderarii Romaniei si Bulgariei. Votul urma sa aiba loc astazi, dar sunt sanse sa fie amanat,

19 Septembrie 2011 - Mircia Giurgiu, din nou pe centura Clujului

Deputatul clujean Mircia Giurgiu viziteaza din nou centura de ocolire Valcele-Apahida, in 21 septembrie.

"Vreau sa vad ce s-a mai lucrat", explica el. "Am facut astfel de vizite in fiecare luna. Am inceput in 17 iunie, 19 iulie, 23 august iar acum - 21 septembrie. Sper sa se termine o data", a adaugat parlamentarul, pentru

30 August 2011 - Petitie pentru o piata de legume in centrul Clujului

Deputatul independent de Cluj, Mircia Giurgiu, membru al comisiei de agricultura si alimentatie publica din camera inferioara a Parlamentului, a anuntat ca va aduna semnaturi in sprijinul unei petitii care vizeaza redeschiderea pietei de legume in centrul Clujului, in Piata Unirii. Deputatul clujean intentioneaza sa adune circa 10.000 de semnaturi, pentru a convinge Consiliul Local sa voteze reinfiintarea pietei de legume si fructe, la care Primaria a renuntat abia acum cateva zile.
Initiativa

29 August 2011 - Scaderea contributiilor sociale, un sprijin pentru angajatori

Scaderea contributiilor sociale reprezinta un sprijin pentru angajatori.
Potrivit lui Mircia Giurgiu scaderea contributiilor sociale reprezinta un sprijin pentru angajatori.

"Voi propune reducerea contributiilor pe care le platesc angajatorii la salarii. Reducerea ar insemna

29 August 2011 - Giurgiu cere reorganizarea pietei volante in centrul Clujului

Deputatul independent, Mircia Giurgiu, cere reorganizarea pietei volante in centrul Clujului.

Potrivit deputatului independent, numarul cumparatorilor din piata volanta a fost mult mai mare atunci cand aceasta a fost organizata in centrul Clujului.

"Atat cumparatorii, cat si

19 August 2011 - Deputatul Mircia Giurgiu sare in ajutorul ingrijitorilor persoanelor cu handicap

Deputatul Mircia Giurgiu este nemultumit de faptul ca primaria nu sustine financiar persoanele cu handicap.

Deputatul independent Mircia Giurgiu vrea sa elaboreze un proiect de modificare a legii referitoare la ingrijitorii persoanelor cu handicap.

De asemenea, deputatul clujean ii va solicita primarului municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, sa reexaminze situatia acestor persoane "care si asa sufera din cauza problemelor de sanatate, fiind netransportabile", dupa cum atrage el atentia.

29 Iulie 2011 - Mircia Giurgiu vrea economate si pentru someri

Deputatul independent Mircia Giurgiu propune ca si somerii si familiile sarace sa beneficieze de programul aprobat recent de Guvern prin care pensionarii pot cumpara alimente de baza la cele mai mici preturi din magazinele Economat.

"Sustin infiintarea Economatelor, dar voi propune amendamente prin care sa beneficieze de acest program si somerii, cei aflati in cautarea unui loc de munca si cei care au

26 Iulie 2011 - Giurgiu, din nou voluntar la Primaria din Cluj. "Vreau ca strazile reabilitate sa nu mai fie sparte 5 ani"

Deputatul clujean Mircia Giurgiu si-a continuat astazi munca de voluntar la Primaria din Cluj-Napoca, unde a ajuns si saptamana trecuta, timp de o zi.

Giurgiu s-a prezentat in aceasta dimineata, la ora 9, din nou la post. El spune ca va incerca sa rezolve probleme de interes local si sa scurteze termenele pentru obtinerea autorizatiilor de constructie.
Giurgiu a fost deja la doua servicii din cadrul Primariei, in aceasta

27 Mai 2011 - Mircia Giurgiu nu mai e lider sindical

Deputatul independent Mircia Giurgiu s-a suspendat din functiile de presedinte national si local al sindicatului tipografilor. El spune ca vrea sa evite o posibila incompatibilitate generata de nou-aparuta Lege a dialogului social.

"Legea spune ca un parlamentar nu poate adera la un sindicat, dar eu n-am aderat, eram deja acolo", a comentat Giurgiu. Totusi, preventiv, s-a suspendat din functiile de conducere. "Luni, voi depune o

26 Mai 2011 - Mircia Giurgiu, exclus oficial din PDL

Propus pentru excludere din partid de catre Biroul Permanent National (BPN) al PDL, urmare a celui de-al doilea vot dat unei motiuni de cenzura impotriva guvernului Boc, in martie, deputatul Mircia Giurgiu mai asteapta doar intrunirea Consiliului National de

25 Mai 2011 - Mircia Giurgiu, din nou deputat independent

Aflat in procedura de excludere din partid, deputatul-sindicalist a fost eliminat oficial din grupul parlamentar PDL. El admite posibilitatea afilierii la alt grup.

La doua luni dupa ce a votat pentru excluderea lui Giurgiu din partid, Biroul Permanent National al BPN al PDL a decis indepartarea sa din grupul parlamentar "portocaliu". Pentru deputatul clujean este o revenire la statutul pe care l-a avut aproape intreg mandatul trecut. Opozitia l-a chemat deja in randurile sale.
Propus

21 Mai 2011 - Mircia Giurgiu (PDL): "UDMR-ul e partas la raul facut de PDL"

Nu crede ca de la Cluj va veni schimbarea Guvernului si nici ca UDMR-ul se va retrage de la Guvernare, chiar daca este convins ca proiectul de lege pe care l-a propus, privind obligativitatea studierii istoriei si geografiei in limba romana, va trece.

Ajuns inca o data in centrul atentiei, drept unul dintre dizidentii care ar putea sparge coalitia, deputatul PDL, Mircia Giurgiu, admite ca nu va avea niciodata sanse ca independent la alegerile parlamentare din 2012. Desi cel mai mult ii

20 Mai 2011 - Giurgiu dezvaluie din culisele Parlamentului

Initiatorul proiectului de lege care, potrivit vicepremierului Marko Bela, ar putea "arunca in aer coalitia", deputatul (inca) PDL Mircia Giurgiu (foto), a dezvaluit modul in care proiectul de reintroducere a obligativitatii studierii istoriei si geografiei in limba romana a ajuns sa fie adoptat tacit de Camera Deputatilor. El a explicat de ce aceasta modificare a Legii educatiei va trece si de Senat.

Desi spune ca va merge in Comisia de invatamant a Senatului pentru a-si sustine proiectul,

18 Mai 2011 - Mircia Giurgiu: Propunerea privind eliminarea predarii istoriei si geografiei in limba maghiara va trece de Senat

Mircia Giurgiu, deputatul de Cluj aproape exclus din PDL, dupa cum singur se recomanda, a declarat pentru evz.ro ca va face lobby pe langa senatori pentru ca legea privind predarea geografiei si istoriei in limba romana sa treaca si de aceasta camera a Parlamentului si sa devina obligatorie in invatamantul romanesc.

Mircia Giurgiu a propus printr-un amendament modificarea Legii Invatamantului si anume ca elevii maghiari si de alte nationalitati sa nu mai invete geografia si istoria Romaniei

28 Aprilie 2011 - Mircia Giurgiu vrea un elicopter SMURD in fiecare regiune a Romaniei

Deputatul clujean Mircia Giurgiu va depune o propunerea legislativa privind alocarea unui elicopter pentru SMURD in fiecare regiune de dezvoltare a Romaniei.

"Asistenta medicala de urgenta este una din prioritatile fiecarei tari, implicit si a Romaniei, astfel incat timpul de interventie la o urgenta medicala sa fie cat mai mic. Personalul medical de urgenta intervine la cazurile cele mai grele, in locurile cel mai putin accesibile, un elicopter facand diferenta intre viata si moartea unui

21 Martie 2011 - Deputatul Mircia Giurgiu, ca si exclus din PDL

Conducerea PDL a decis astazi sa-si incheie conturile cu deputatul Mircia Giurgiu, dupa ce acesta a votat la motiunea de cenzura a opozitiei privind Codul Muncii. Excluderea lui Giurgiu e ca si facuta, ea trebuind sa mai primeasca avizul Consiliului National de Coordonare.

"Astazi, Biroul Permanent National al PDL a votat, in unanimitate, si va propune Consiliului National de Coordonare (CNC) excluderea din PDL a deputatului Mircia Giurgiu pentru faptul ca a votat motiunea de cenzura de

10 Ianuarie 2011 - Giurgiu vrea lege impotriva alimentelor nesanatoase

Deputatul clujean Mircia Giurgiu vrea ca producatorii de alimente sa-si faca singuri reclama proasta daca produsele sunt nesanatoase: "de multe ori oamenii nu stiu ce cumpara", explica acesta.

Giurgiu a declarat astazi pentru ziuadecj.ro ca va pregati un proiect de lege pana la jumatatea lunii viitoare impreuna cu reputatul nutritionist clujean Nicolae Hancu. Acesta din urma ar urma sa stabileasca conditiile in care produsele scoase la

06 Ianuarie 2011 - Mircia Giurgiu vrea etichete clare, pe care sa scrie "pericolul" din alimente

Deputatul Mircia Giurgiu va depune un proiect de lege privind marcarea corecta a produselor alimentare.Parlamentarul PDL sustine ca informatiile de pe etichetele actuale ale alimentelor sint prea multe si prea putin inteligibile.

Astfel, Giurgiu a decis sa initieze un proiect care sa vina in ajutorul cumparatorului si sa avertizeze corect asupra "otravii" din alimente. Deputatul clujean isi doreste sa colaboreze cu nutritionisti si sa aiba sustinere si din partea Ministerului Sanatatii.

25 Octombrie 2010 - Giurgiu vrea ca elevii maghiari sa invete istorie si geografie in limba romana

Deputatul PD-L de Cluj Mircia Giurgiu a depus luni un amendament la Legea educatiei nationale, proiect legislativ pentru care Guvernul isi va asuma raspunderea, propunand eliminarea preverilor potrivit carora "In invatamantul primar, gimnazial si liceal cu predare in limbile minoritatilor nationale, disciplinele Istoria si Geografia Romaniei se predau in aceste limbi, dupa programe scolare si manuale identice cu cele pentru clasele cu predare

25 Septembrie 2010 - Giurgiu vrea salariile inapoi

Deputatul PDL Mircia Giurgiu (foto) cere guvernului sa-si respecte promisiunea de a readuce salariile bugetarilor la valorile de dinainte de reducerea cu 25%, incepand cu prima zi a anului viitor.

"Masura reducerii salariilor a fost admisa de Curtea Constitutionala doar cu caracter temporar. Guvernul, la randul sau, a promis ca aceasta masura se va aplica doar pana la sfarsitul acestui an, dupa care salariile vor reveni la normal. Sper sa nu ajungem in situatia ca reducerea salariilor sa se

17 Septembrie 2010 - Practica din studentie, obligatorie

Deputatul clujean Mircia Giurgiu (PDL) a initiat un proiect de lege privind pregatirea practica a studentilor, cu scopul de a-i ajuta pe acestia sa dobindeasca o anumita experienta in domeniul in care se pregatesc inainte de terminarea studiilor. "Numarul absolventilor de facultate este unul foarte mare, insa numarul celor care se angajeaza potrivit pregatirii teoretice este unul extrem de mic. De cele mai multe ori s-a spus ca in Romania ies someri pe banda rulanta. Nimic mai adevarat. De

17 Septembrie 2010 - Mircia Giurgiu propune "o lege inutila"

Liderul detasat al parlamentului la numarul de initiative legislative (200 inregistrate pe site-ul institutiei in momentul redactarii acestui material), deputatul PDL Mircia Giurgiu a ajuns sa incerce impunerea prin lege a ceva ce deja exista.

El vrea sa instituie obligativitatea practicii studentesti, dar reprezentantii universitatilor spun ca ar fi o reglementare inutila. Giurgiu sustine ca incearca sa dea o mana de ajutor studentilor in a-si gasi mai usor un loc de munca dupa absolvire.

02 Septembrie 2010 - PSD Cluj il curteaza pe Giurgiu

Social-democratii spera sa-l convinga sa voteze si de aceasta data impotriva Guvernului Boc.
PSD Cluj va incepe o serie de discutii cu reprezentantii parlamentarilor PDL din judet in incercarea de a-i convinge sa voteze motiunea de cenzura impotriva Guvernului Boc.
In paralel, PSD isi va intari colaborarea cu PNL. "O sa fie discutii si cu parlamentarii PDL, discutii prin care o sa incercam sa le explicam ca e mai important si pentru ei ca interesul cetateanului sa primeze in fata interesului

01 Septembrie 2010 - Giurgiu vrea sa stie unde au ajuns banii taiati de la bugetari

Deputatul clujean Mircia Giurgiu (PDL) a anuntat ieri ca va depune saptamina viitoare in Parlament o interpelare adresata ministrului Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, legata de banii care au fost strinsi in urma reducerii salariilor bugetarilor cu 25%.
"Este deja a doua luna de cind se retin cite 25% din salariile bugetarilor si doresc sa-i cer ministrului Finantelor sa ne prezinte lunar un raport legat de sumele care s-au adunat. O sa-i solicit in

31 August 2010 - Giurgiu cere demisia ministrilor Muncii si Finantelor

Deputatul clujean vrea modificarea Ordonantei care a creat cozi interminabile saptamina trecuta.
Deputatul clujean Mircia Giurgiu (PDL) a cerut ieri demisia ministrului Muncii, Mihai Seitan, si pe cea a ministrului Finantelor, Sebastian Vladescu, pe care ii considera vinovati de haosul creat saptamina trecuta de depunerea declaratiilor de venit.
Giurgiu a mai precizat ca nu este singurul nemultumit de problemele aparute. "Sint foarte multi colegi parlamentari nemultumiti de ceea ce s-a

31 August 2010 - Giurgiu cere demisia ministrilor Seitan si Vladescu

Deputatul PDL Mircia Giurgiu cere public demiterea ministrilor Mihai Seitan si Sebastian Vladescu pentru haosul creat prin mecanismul de aplicare a noilor impuneri pentru contractele de cesiune a drepturilor de autor. El spune ca va incerca sa modifice normele de aplicare ale controversatei Ordonante nr. 58/2010.

"Initial, am vrut sa vin cu o modificare a ordonantei, dar, dupa ce am studiat-o atent, am vazut ca nu am ce modifica, ordonanta este foarte corecta. Problema a aparut la normele de

27 August 2010 - Mircia Giurgiu: PDL a promis multe, dar a facut foarte putine

Deputatul PDL Mircia Giurgiu spune ca va cere partidului din care face parte sa realizeze o strategie, pe cel putin un an, prin care sa spuna clar care sint obiectivele propuse si sa nu se mai faca schimbari peste noapte.
"Cer o strategie pe cel putin un an, care sa spuna clar unde ajungem intr-un an de zile, ce facem, cu ce masuri venim si sa nu mai luam prin surprindere populatia, sa dam legi care se aplica de azi pe miine si care duc la mari nemultumiri. Trebuie in primul rind o strategie

03 August 2010 - Camatarii afla in octombrie daca vor fi pedepsiti cu inchisoarea

Proiectul de lege al deputatului PDL Mircia Giurgiu, potrivit caruia camatarii vor putea fi pedepsiti cu inchisoarea de la 1 la 3 ani, va fi dezbatut de comisiile de specialitate la sfarsitul lunii septembrie, cel tarziu inceputul lui octombrie, dupa cum ne-a declarat parlamentarul.

Potrivit acestuia, proiectul va trebui sa treaca de doua Comisii, apoi sa intre in Plen si apoi in Camera decizionala. Actul normativ are trei articole si prevede pedepsirea cu inchisoarea de la unu la trei ani

29 Iulie 2010 - Un parlamentar vrea sa instituie pensia temporara

Deputatul PDL de Cluj, Mircia Giurgiu, a anuntat ca va propune modificarea Legii Pensiilor. Mai precis, deputatul doreste ca, in perioada scursa intre incetarea activitatii unui pensionar si perioada in care acesta intra efectiv in posesia pensiilor, sa primeasca o pensie speciala temporara.

Care are fi valoarea pensiei

"Valoarea acestei pensii ar urma sa fie echivalenta cu cea a salariului minim pe economie", a declarat parlamentarul clujean. Mircia Giurgiu

13 Iulie 2010 - Bani din impozite pentru sinistrati

Deputatul clujean Mircia Giurgiu a depus ieri la Parlament proiectul de lege pentru modificarea Codului Fiscal in sensul ca 1% din impozitul pe locuinte ar urma sa formeze un fond pus la dispozitia guvernului, care sa fie folosit in caz de calamitati naturale.

"De cativa ani, Romania este afectata de inundatii de cel putin doua ori pe an. in urma apelor, ramane dezastrul. Oamenii nu mai au case, un acoperis deasupra capului, culturile agricole sunt

12 Iulie 2010 - Sedinta de redactie cu deputatul Mircia Giurgiu

In cateva minute va incepe sedinta de redactie "patronata" de redactorul sef pentru o zi, deputatul PDL Mircia Giurgiu.

Ramaneti pe citynews.ro pentru a vedea ce se discuta la sedinta de redactie din aceasta dimineata.

UPDATE: Deputatului clujean i-a fost prezentate, pe scurt, regulile dupa care se desfasoara o sedinta de redactie si care sunt atributiile sale in functia de "redactor sef". Acesta si-a intrat repede in rol si a avut cateva comentarii cu privire la un subiect propus.

08 Iulie 2010 - Giurgiu vrea sa scuteasca sinistratii de plata ratelor

Deputatul PDL Mircia Giurgiu a elaborat un proiect de lege prin care vrea sa ajute victimele inundatiilor care au imprumuturi bancare in derulare sa-si inghete plata ratelor. Practic, cei afectati in mod direct de inundatii ar urma sa nu-si mai plateasca ratele la banca pana in ianuarie 2012. De aceasta facilitate ar urma sa beneficieze

06 Iulie 2010 - Giurgiu ii scrie lui Boc

Deputatul clujean Mircia Giurgiu (PDL) s-a aratat ingrijorat de inundatiile care au avut loc in ultimele saptamini si a readus in discutie problema unui plan national unitar de prevenire a inundatiilor care presupune construirea de diguri si amenajarea cursurilor riurilor si piriurilor din Romania. Giurgiu i-a adresat premierului Emil Boc o scrisoare prin care ii solicita elaborarea unui plan national de prevenire a

25 Iunie 2010 - "Voi sprijini Guvernul Boc"

Deputatul clujean al PDL Mircea Giurgiu si-a reafirmat ieri sustinerea pentru Guvernul condus de Emil Boc, chiar daca inca planeaza asupra sa "sabia" sanctiunii pentru votul in favoarea motiunii PSD.
In urma cu doua zile, deputatii din Grupul PDL de la Camera s-au intrunit pentru a decide ce sanctiuni merita colegii care au votat motiunea. "M-am simtit pus intr-o situatie jenanta. Stiu cit le-a fost de greu colegilor de partid sa voteze, eu le-am zis sa o faca asa cum le dicteaza constiinta",

24 Iunie 2010 - Giurgiu isi vrea publicata declaratia de avere

Deputatul PDL Cluj Mircia Giurgiu a solicitat conducerii Camerei Deputatilor sa ii fie publicate pe site-ul oficial al Parlamentului declaratia de avere si cea de interese. Cererea lui Giurgiu vine in contextul in care Legea Agentiei Nationale de Integritate (ANI) a fost declarata recent neconstitutionala, iar noul proiect de lege care va reglementa activitatea