Impozitul forfetar va inchide 100.000 de firme, sustin liberalii

   

Modificarea Codului Fiscal si introducerea impozitului forfetar reprezinta "un abuz" al Guvernului care va duce la inchiderea a 100.000 de firme din Romania, iar acest fapt va genera aproximativ 26.000 de noi someri, a declarat, miercuri, la Deva, deputatul liberal Bogdan Timpau. "Este un abuz fara precedent ca printr-o ordonanta de urgenta sa fie modificat Codul Fiscal. Acest lucru ar fi fost posibil doar printr-o lege care sa aiba efecte doar din data de 1 ianuarie a anului urmator. Introducerea impozitului forfetar reprezinta un atac la adresa micilor intreprinzatori, care se va traduce prin inchiderea a 100.000 de mici firme si aparitia unui numar de alti 26.000 de someri", a spus deputatul PNL, intr-o conferinta de presa.

In opinia sa, in actualele conditii de criza economica, viitorii someri isi vor gasi, cu greu, un nou loc de munca, ceea ce va duce la crearea unei presiuni sociale in lipsa unor surse de venit pentru acesti oameni. Deputatul liberal a criticat si introducerea prevederii potrivit careia primariile vor putea face plati catre furnizorii de servicii doar in ultima saptamana din luna. "Este un nou atac la adresa autonomiei locale. Primariile nu vor putea face plati decat dupa data de 24 a lunii, banii fiind blocati, pana atunci, in trezorerii. Acest lucru se va rasfrange asupra firmelor care executa lucrari pentru primarii.

Multi agenti economici si-au luat credite pentru derularea lucrarilor, iar acum nu vor putea sa-si achite datoria la banci decat la sfarsitul lunii, ca urmare a acestui blocaj", a mentionat parlamentarul PNL. La randul sau, primarul municipiului Deva, Mircia Muntean (PNL), a afirmat ca blocarea platilor in primele trei saptamani ale lunii va avea efecte asupra contractelor incheiate pentru diferitele lucrari ale primariei. "Incercam sa negociem incheierea unor anexe la contracte, astfel incat platile sa fie facute dupa data de 24 a lunii. Daca nu vom reusi modificarea contractelor incheiate deja, va trebui sa platim penalitati la facturile emise de firmele care executa lucrari pentru administratia locala", a conchis edilul-sef al municipiului Deva.
Joi, 30 Aprilie 2009, ora 11:33
Sursa: AGERPRES
Cele mai citite stiri
Ministrul zice ca are planul de restructurare. Sindicalistii spun ca ministrul minte
Maximilian Ganju Ministrul Energiei, Virgil Popescu (foto), va prezenta in guvern, Memorandumul ...
Situatie complicata in Deva: aproape 6 cazuri de Covid 19 la mia de locuitori
In judetul Hunedoara, rata infectiilor cu Covid 19 este de 4,22 cazuri la mia de locuitori. Peste ...
Dosarul de coruptie care a "cutremurat" Primaria Deva. Acuzatiile procurorilor: spaga, primita in trei transe pentru atribuirea contractelor
Tribunalul Alba a transmis motivarea solutiei prin care Laura Sarbu (fostul secretar general al ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor