Opt blocuri de locuinte sociale receptionate in Deva

   

Opt blocuri de locuinte sociale au fost receptionate, miercuri, de reprezentantii Primariei Deva, in urmatoarele doua saptamani in aceste imobile urmand sa se mute 128 de familii din oras. 'Au avut prioritate familiile de tineri cu mai multi copii.

Cu aceste blocuri de locuinte sociale am deschis si un cartier nou al orasului, care se va extinde cu alte doua imobile. Am reusit sa rezolvam, acum, o parte din solicitarile de locuinte sociale', a declarat primarul municipiului Deva, Mircia Muntean.

Valoarea investitiei se ridica la 20,8 milioane lei, din care 60 la suta reprezinta fonduri alocate de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei, iar diferenta a fost asigurata din sume ale bugetului local. Lucrarile de constructie au inceput in luna noiembrie 2007, pe un teren pus la dispozitie de Primaria Deva.

Cele opt blocuri sunt structurate pe sistemul parter si trei etaje, cu cate patru apartamente de cate doua camere pe etaj. In medie, fiecare apartament masoara 55 de metri patrati.

La sediul Primariei Deva mai sunt inregistrate acum 250 de cereri pentru acordarea unei locuinte sociale. Primarul municipiului a afirmat ca aceste solicitari vor fi rezolvate prin construirea unui bloc cu 100 de garsoniere si a inca doua imobile similare celor receptionate in cursul zilei de miercuri.

Studiile de fezabilitate pentru cele trei blocuri au fost aprobate de Consiliul Local Deva, estimandu-se ca lucrarile ar putea incepe anul viitor.
Joi, 22 Octombrie 2009, ora 12:58
Sursa: AGERPRES
Cele mai citite stiri
Ministrul zice ca are planul de restructurare. Sindicalistii spun ca ministrul minte
Maximilian Ganju Ministrul Energiei, Virgil Popescu (foto), va prezenta in guvern, Memorandumul ...
Situatie complicata in Deva: aproape 6 cazuri de Covid 19 la mia de locuitori
In judetul Hunedoara, rata infectiilor cu Covid 19 este de 4,22 cazuri la mia de locuitori. Peste ...
Dosarul de coruptie care a "cutremurat" Primaria Deva. Acuzatiile procurorilor: spaga, primita in trei transe pentru atribuirea contractelor
Tribunalul Alba a transmis motivarea solutiei prin care Laura Sarbu (fostul secretar general al ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor