Proiect imobiliar de 2000 de locuinte dezvoltat de o companie chineza

   

O companie chineza va dezvolta in Deva un proiect imobiliar care va include 2000 de locuinte sociale, 80% din forta de munca necesara lucrarilor de constructii urmand sa fie adusa din China, transmite corespondentul ROMPRES.

Discutiile pe tema acestui proiect au fost purtate, vineri, la Deva, de primarul municipiului, Mircea Muntean, si de reprezentantii companiei care are sediul in regiunea chineza Yancheng.

"Lucrarile la modulul pilot al acestui proiect sunt prevazute sa inceapa in primavara acestui an si includ construirea unui numar de 410 locuinte. Este vorba de 200 de apartamente cu o camera, 200 de apartamente cu doua camere si 10 apartamente de lux, cu trei camere", a declarat primarul municipiului Deva.

El a adaugat ca materialele de constructie necesare pentru interiorul locuintelor vor fi aduse din China si ca in proiect vor fi implicate si alte companii multinationale cu experienta in astfel de lucrari in Europa si Asia.

Potrivit primarului, aducerea fortei de munca din China este o consecinta a faptului ca piata muncii inregistreaza un deficit de muncitori romani. De asemenea, se apreciaza ca cheltuielile cu forta de munca vor fi reduse, fapt care se va regasi si in costurile locuintelor, pretul acestora urmand sa fie mai mici decat cele de pe piata imobiliara actuala.

"Constructia de locuinte a devenit o necesitate in municipiul Deva, avand in vedere faptul ca in ultimii ani in oras au fost create peste 5000 de noi locuri de munca", a adaugat primarul. El a adagat ca in zona se vor infiinta alte 10.000 de locuri de munca in urmatorii trei ani printr-o serie de investitii ale unor companii straine.

Municipiul Deva este infratit cu regiunea chineza Yancheng de mai multi ani, intre cele doua administratii fiind dezvoltate, pentru inceput, relatii culturale.
Sambata, 01 Martie 2008, ora 00:51
Sursa: AGERPRES
Cele mai citite stiri
Pod spectaculos peste Mures, de pe noua cale ferata din vestul Romaniei VIDEO
Unul dintre cele mai lungi poduri feroviare din Romania construite in ultimii ani a fost realizat la ...
Rata infectiilor cu Covid 19 in scadere
Rata infectiilor cu Covid 19 in judetul Hunedoara a ajuns la 1,36 cazuri la mia de locuitori, ...
Ce a decis instanta in cazul functionarilor din Primaria Deva, acuzati de coruptie
Laura Sarbu, fostul secretar general al Primariei Deva, si Adrian Bodrean, administrator al unei ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor