Mirel Radoi si Petre Marin, scosi de sub urmarire penala

Luni, 13 Septembrie 2010, ora 22:08
1888 citiri
Mirel Radoi si Petre Marin, scosi de sub urmarire penala

Fostii jucatori ai Stelei, Mirel Radoi si Petre Marin, au fost scosi de sub urmarire penala in cazul de marturie mincinoasa, separat din celebrul dosar "Valiza" in care este implicat si patronul "ros-albastrilor", Gigi Becali.

Procurorii de la Parchetul Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti au decis scoaterea de sub urmarire penala a celor doi fotbalisti, dupa cum informeaza agentia Mediafax.

Radoi si Marin au fost audiati in calitate de martori in dosarul "Valiza", insa marturiile celor doi le-au ridicat serioase semne de intrebare procurorilor. Acestia au decis ulterior sa inceapa urmarirea penala pe numele fotbalistilor sub acuzatia de marturie mincinoasa intr-un dosar separat.

Desi atat Radoi, cat si Petre Marin, au mintit in declaratiile date procurorilor DNA in momentul audierilor din cazul "Valiza", procurorul care a inchis dosarul a motivat ca acestia nu pot fi pusi sub acuzare deoarece au fost pusi in situatia de a se autoacuza.

"Astfel, desi cu prilejul audierii in calitate de martori, Mirel Matei Radoi si Petre Marin au tagaduit faptele si nu a facut precizari esentiale, in cauza nu se poate retine in sarcina lor savarsirea infractiunii de marturie mincinoasa, intrucat au fost pusi in situatia de a se autoacuza prin raspunsurile ce urmau sa fie date", noteaza procurorul care a inchis dosarul, mentioneaza sursa citata.

Procurorul continua in motivarea inchiderii dosarului precizand ca acest lucru incalca un articol al Curtii Europene pentru Drepturile Omului (CEDO).

"A considera ca, intr-o cauza penala, faptuitorul audiat ca martor este obligat, sub sanctiunea legii penale a articolului 260, alineat 1, din Codul penal, sa faca declaratii ce l-ar autoincrimina - aduce atingere garantiilor instituite prin articolul 6 din CEDO", mai motiveaza anchetatorul.

Mirel Radoi si Petre Marin au fost chestionati de procurorii anticoruptie in cazul "Valiza" dupa ce convorbiri ale acestora cu Gigi Becali aratau ca cei doi sportivi ar fi mijlocit tentativa de "premiere" a jucatorilor Universitatii Cluj de catre latifundiar.

Gigi Becali este in continuare judecat dupa ce, la inceputul lunii mai a anului 2008, a trimis catre jucatorii Universitatii Cluj o valiza cu 1,7 milioane de euro, pentru ca acestia sa invinga rivala CFR in ultima etapa a sezonului.

Procurorii DNA au intrat "pe fir" si au confiscat banii lui Becali, pe care l-au si trimis in judecata alaturi de alte "nume grele", ca Victor Piturca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Radoi Petre Marin urmarire penala, #Radoi Petre Marin marturie mincinoasa, #Radoi Petre Marin dosar Valiza, #Radoi Petre Marin cercetati penal , #Gigi Becali