Mirel Rădoi anunță "remontada" pentru meciul decisiv al Universității Craiova din Conference League

Miercuri, 10 August 2022, ora 22:47
2214 citiri
Mirel Rădoi anunță "remontada" pentru meciul decisiv al Universității Craiova din Conference League
Mirel Rădoi. Foto: Facebook / Universitatea Craiova

Antrenorul echipei de fotbal Universitatea Craiova, Mirel Rădoi, a declarat, miercuri seara, într-o conferinţă de presă, că formaţia sa pleacă în meciul retur cu Zaria Lugansk din Conference League cu şansa a doua după înfrângerea din prima manşă, dar a precizat că oarecum echilibrează balanţa faptul că va juca acasă.

"La debut mă încearcă sentimente de fericire şi speranţă. Chiar dacă am avut un singur antrenament, i-am simţit motivaţi pe băieţi. Ne va aştepta un meci dificil. Statistica, jocul şi rezultatul din tur nu a fost pe placul nostru, sar cred că mâine seară lucrurile se vor schimba. Având doar o singură zi, mari lucruri nu se pot schimba.

Dar ideile pe care le avem sperăm ca băieţii să le înţeleagă cât mai rapid şi să le implementeze în timpul partidei.

În mod normal plecăm cu şansa a doua. Dar oarecum echilibrăm balanţa pentru că jucăm acasă, echipa vine după un meci câştigat, de asemenea vrem să arătăm că în tur a fost o întâmplare... Dar sunt şi lucruri unde suntem în dezavantaj: cei de la Zaria au o medie de vârstă mai scăzută, nu au jucat la mijlocul săptămânii şi aşa mai departe", a spus noul antrenor al Universităţii Craiova.

"Pe jucători i-am văzut încrezători, mai ales după ultima partidă din campionat. Au reuşit o victorie şi au un moral bun. Zaria e o echipă care pasează foarte bine, indiferent de adversar. E clar că noi chiar dacă vom începe mai agresiv, tot nu vom putea rezista fizic 90 de minute, chiar dacă am fi cea mai bine pregătită echipă din lume. Sigur că ei sunt foarte motivaţi să se califice. Şi noi dacă am fi fost în situaţia lor, sper să nu se întâmple aşa ceva, probabil că o motivaţie mai mare nu ar fi existat, să ştii că familia îţi stă aproape de bombe. Dar băieţii ştiu asta", a explicat tehnicianul.

Rădoi este convins că joi vor exista momente în care formaţia sa va fi dominată.

"Toţi, împreună cu suporterii, începând de mâine seară trebuie să fim optimişti. Fanii trebuie să fie alături de echipă, pentru că şi mâine vor fi momente dificile, în care vom fi presaţi în propria jumătate.

Pentru că indiferent cine e aici (n.r. - antrenor) nu are nimeni o baghetă magică pentru a schimba echipa în 4-5 zile. Dar eu i-am simţit montaţi pe băieţi şi bănuiesc că în mare parte datorită ultimei partide câştigate. Sunt 9 sau 10 jucători în lot pe care i-am antrenat în trecut.

Cred că ăsta e un avantaj, faţă de situaţia când te duci la o echipă şi jucătorii nu te cunosc. Începând de mâine seară, va trebui să arăt şi eu o schimbare. Dar asta nu înseamnă că ceea ce gândesc eu va fi mai presus de ce poate echipa în acest moment, pentru că ar fi o greşeală", a afirmat el.

Întrebat dacă va implementa la Universitatea Craiova jocul ofensiv impus la prima reprezentativă, Rădoi a răspuns: "În mare, mă ştie toată lumea. Din punctul ăsta de vedere, cred că vom reuşi să ne poziţionăm puţin mai sus pe teren cu liniile. Nu vreau să vorbesc despre Nistor, dar toată lumea este în lot. Primul unsprezece nu-l vom decide decât mâine după masa de prânz. În mare, am idee despre el, dar sunt câteva semne de întrebare".

Echipa de fotbal Universitatea Craiova întâlneşte formaţia ucraineană Zaria Lugansk, joi, de la ora 20:30, pe Stadionul ''Ion Oblemenco'' din Craiova, într-o partidă contând pentru manşa secundă a turului 3 preliminar al Europa Conference League. În tur, Zaria Lugansk s-a impus cu scorul de 1-0.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gestul care a stârnit stupoare în Italia: antrenorul Fiorentinei a sărutat o jurnalistă după gol. Cei doi sunt căsătoriţi, dar nu unul cu celălalt
Gestul care a stârnit stupoare în Italia: antrenorul Fiorentinei a sărutat o jurnalistă după gol. Cei doi sunt căsătoriţi, dar nu unul cu celălalt
Tehnicianul echipei Fiorentina, Vincenzo Italiano, a sărutat o jurnalistă, joi seară, după ce formaţia italiană a înscris al doilea gol la meciul cu Viktoria Plzen, din Conference League....
Emiliano Martinez a primit două cartonaşe galbene la meciul Lille – Aston Villa. De ce nu a fost eliminat?
Emiliano Martinez a primit două cartonaşe galbene la meciul Lille – Aston Villa. De ce nu a fost eliminat?
Portarul echipei Aston Villa, Emiliano Martinez, a primit al doilea cartonaş galben la meciul câştigat la lovituri de departajare în faţa formaţiei Lille, în sferturile de finală ale...
#Mirel Radoi, #Univesitatea Craiova, #Conference League , #stiri Mirel Radoi