Tenismena care s-a calificat în premieră la Roland-Garros: ”E a opta româncă și singura ardeleancă”

Luni, 24 Aprilie 2023, ora 21:09
21616 citiri
Tenismena care s-a calificat în premieră la Roland-Garros: ”E a opta româncă și singura ardeleancă”
Miriam Bulgaru

Tenismena Miriam Bulgaru (24 de ani, 223 WTA) a reușit performanța de a se califica în premieră la turneul de Grand Slam de la Roland-Garros, programat începând cu data de 29 mai 2023.

Miriam Bulgaru a izbutit să facă punctajul necesar pentru a se înscrie în calificări la Roland-Garros pe ultima sută de metri.

”Știam că sunt ultimele turnee care se punctează pentru Roland Garros și am tras foarte mult. Am lăsat ultima picătură de energie pe teren. Am jucat 27 de seturi, 9 meciuri, o semifinală, o finală și sunt foarte mândră că am reușit sa trec peste multe obstacole și să mă calific pentru prima dată la un turneu de Grand Slam! Nu mă voi opri aici”, a declarat Miriam, pentru Alba24.ro.

Vestea a fost primită cu bucurie și de primarul orașului Alba-Iulia, Gabriel Pleșa.

”Am avut bucuria de a afla astăzi, direct de la Miriam Bulgaru, o sportivă de excepție a clubului CSM Unirea Alba Iulia, pe care, personal, o admir și o respect foarte mult, vestea extraordinară a calificării sale certe la Turneul de Grand Slam de la Roland Garros.

Performanța, absolut notabilă, în contextul în care Miriam este a opta româncă, și singura ardeleancă din clasamentul general WTA în care va urca undeva către locul 220, în urma performanțelor recente.

Mă bucură enorm ascensiunea singurei albaiulience care va juca la acest grandios turneu, iar evoluția ei din ultimul timp ne onorează. Îi promit că în mine va avea și în viitor, nu doar un suporter fidel ci și un sprijin constant în cariera sa sportivă.

Felicitări, Miriam! La mai mare!”, a anunțat primarul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine e fosta lideră mondială care va decide soarta Simonei Halep: ”Greutatea e pe umerii ei”
Cine e fosta lideră mondială care va decide soarta Simonei Halep: ”Greutatea e pe umerii ei”
Simona Halep a revenit în competiții ca urmare a deciziei pe care a anunţat-o TAS, de reducere a suspendării de 4 ani dictată de ITIA la 9 luni. Deși și-a anunțat prezența săptămâna...
Miriam Bulgaru e în optimile turneului ITF de la Koper
Miriam Bulgaru e în optimile turneului ITF de la Koper
Jucătoarea română de tenis Miriam Bianca Bulgaru s-a calificat, miercuri, în optimile de finală ale turneului ITF de la Koper (Slovenia), dotat cu premii totale de 60.000 de dolari, după ce a...
#miriam bulgaru, #Roland Garros, #romanca , #stiri tenis