Andon: Nu citesc rubrica mondena a VIP-urilor politice. Nu stiam ca Nicolicea e finul lui Mitrea

Joi, 08 Mai 2008, ora 22:01
1273 citiri
Andon: Nu citesc rubrica mondena a VIP-urilor politice. Nu stiam ca Nicolicea e finul lui Mitrea

Presedintele Comisiei Juridice din cadrul Parlamentului Romaniei, Sergiu Andon, a declarat, joi, in cadrul unei emisiuni difuzate de Realitatea Tv ca nu citeste "rubrica mondena a VIP-urilor politice" si ca nu stia ca Eugen Nicolicea este finul lui Miron Mitrea, anchetat de Directia Nationala Anticoruptie (DNA).

"Eu nu stiam. Pe mine nu ma intereseaza rubrica mondena a VIP-urile politice. E rau ca am fost indignat? Era bine sa fiu multumit? N-a fost scandal. Era o discutie, intr-adevar in fata camerelor si a reporterilor", a explicat Andon.

"Fac parte dintre aceia care n-au agreat ocolirea, aceasta abatere de la separarea puterilor in stat. Ne-am trezit cu aceasta sarcina. O ducem la bun sfarsit, inconjurati tot timpul de un nor, de o atmosfera intreaga de suspiciuni, cine are acces, cine n-are acces", a tinut sa clarifice Andon, adaugand ca nu s-au produs nici scurgeri de informatii, asa cum s-a vehiculat in presa.

Nicolicea a gresit ca a generat acest incident

Potrivit deputatului PSD Dan Mihalache, Florin Iordache este cel care era titular sa faca parte din subcomisia de sapte raportori, insa acesta a anuntat ca are agenda incarcata. Mai mult, Mihalache a explicat ca "singura greseala a lui Eugen Nicolicea este ca a generat acest incident. Se stie ca atunci cand Florin Iordache lipseste, este inlocuit de Eugen Nicolicea si invers. Nu a fost nicio intentionalitate".

In opinia lui social-democratului, gradul de rudenie dintre Miron Mitrea si Eugen Nicolicea este "o furtuna intr-un pahar cu apa".

"Tindem sa cream subiecte. Vorbim de o comisie parlamentara. Fiecare putea sa vada acele hartii. Si banuiesc, fiind un stat de drept, ca vor fi aratate si inculpatului. Si nu vad de unde atata secretomanie", mai spus Mihalache.

Deputatul PSD a acuzat presa ca incearca sa creeze subiecte "in acest zgomot pe zgomotul general de campanie", explicand ca "oricare dintre membrii Camerei Deputatilor poate sa solicite sa vada acele hartii. Trebuia ca, traind intr-un stat de drept, domnul Mitrea sa-si vada dosarul".

Subcomisia, mar al discordiei

In continuare, Sergiu Andon si vicepresedintele PD-L Florin Popescu au avut un schimb dur de replici. In timp ce Popescu il acuza pe Andon ca a primit sarcina de partid pentru a fi raportor in subcomisie, presedintele Comisiei Juridice din cadrul Parlamentului il acuza pe democrat-liberal ca minte si ca studierea dosarelor a fost un mar al discordiei.

"Se mai petrece un nou capitol din casatoria din dragoste intre PSD si PC. Nu trebuie sa fii doctor in drept ca sa stii ca atunci cand vrei sa tergiversezi ceva in Romania infiintezi o comisie", a acuzat Florin Popescu.

Replica lui Sergiu Andon nu s-a lasat asteptata. "N-am primit sarcina de partid sa fac lucrul asta. Nu inveninati alianta pentru ca eu, prin demersul meu, nu am facut asta.

Imi pare rau ca sunteti un mincionos. Noi am anuntat public in tot climatul asta de secretomanie pe care incercam sa-l promovam. Am avut in mana motivul legal ca sa oprim in cinci minute lucrarea si sa trimitem totul la DNA. Dar subcomisia a trecut peste acest incident, peste jigniri si ne-am adresat procurorului general: 'Asta-i viciul' sa nu tergiversam si nau s-a oprit lucrul. Doamna procuror a acoperit viciul de procedura. Noi am lucrat, subcomisia si-a incheiat lucrarile. Tot ce lucram e secret ca sa nu alimentam declaratii de genul celor ale domnului Popescu", a explicat Sergiu Andon.

La randul sau, vicepresedintele PIN Lavinia Sandru a tinut sa clarifice ca "daca stam sa ne gandim bine, domnul Nicolicea nu a comis o ilegalitate, ci a adus o umbra de indoiala sucomisiei care a lucrat atata timp. Ar fi fost mai bine sa nu fi deschis acea usa. Si nu i-a facut bine nici domnului Mitrea".

Ministrul Energiei trimite Corpul de Control la Complexul Energetic Oltenia după perchezițiile DNA
Ministrul Energiei trimite Corpul de Control la Complexul Energetic Oltenia după perchezițiile DNA
Ministerul Energiei anunţă, joi, 25 aprilie, că sprijină ancheta procurorilor DNA la Complexul Energetic Oltenia şi va pune la dispoziţie toate informaţiile solicitate. Ministrul Energiei,...
Bașcana Găgăuziei va fi judecată pentru că ar fi acceptat bani de la un "grup criminal organizat". Ea suține că dosarul e fabricat la ordinul Maiei Sandu
Bașcana Găgăuziei va fi judecată pentru că ar fi acceptat bani de la un "grup criminal organizat". Ea suține că dosarul e fabricat la ordinul Maiei Sandu
Procuratura Anticorupţie din Republica Moldova a anunţat miercuri că a finalizat urmărirea penală şi a trimis-o în judecată pe Evghenia Guţul, guvernatoarea Găgăuziei, pe motiv că ar fi...
#Miron Mitrea, #DNA, #dosar, #Fin, #Eugen Nicolicea, #Sergiu Andon , #DNA