DNA a pus sechestru pe o casa a lui Miron Mitrea

Miercuri, 10 Decembrie 2008, ora 17:22
3064 citiri
DNA a pus sechestru pe o casa a lui Miron Mitrea

Procurorii au pus sechestru asigurator pe o casa din strada Dr. Lister din Bucuresti, pe care Miron Mitrea o detine impreuna cu sotia, DNA dorind sa se asigure de recuperarea unui prejudiciu de 7 miliarde de lei vechi.

"E razboiul meu vechi cu procurorii. E o prostie", a declarat Miron Mitrea la aflarea vestii, sustinand ca nu crede ca exista o legatura intre acest lucru si negocierile purtate intre partide pentru formarea noului Guvern.

Acesta a mai spus ca stia inca de marti despre sechestrul pe care Directia Nationala Anticoruptie l-a pus pe casa sa si ca va ridica aceasta masura prin constituirea unui depozit bancar care sa acopere prejudiciul invocat de procurori.

Procurorii anticoruptie au inceput pe 1 octombrie, pentru a treia oara, urmarirea penala impotriva lui Miron Mitrea in dosarul privind renovarea casei mamei sale, iar pe 10 octombrie i s-au prezentat social-democratului invinuirile, a informat DNA, in urma unei solicitari NewsIn.

Avand in vedere ca procedurile legale au fost indeplinite, la data de 10 octombrie 2008, procurorii DNA i-au adus la cunostinta lui Miron Tudor Mitrea invinuirile in dosarul numarul 49/P/2006, in conformitate cu art.6 alin.3 din Codul de procedura penala, si anume luare de mita, instigare la fals in inscrisuri oficiale si uz de fals, ultimele doua in legatura directa cu infractiuni de coruptie", se arata in raspunsul DNA remis NewsIn.

Potrivit DNA, aceste invinuiri ii fusesera prezentate lui Miron Mitrea initial in cursul lunii februarie 2006.

Din cauza modificarilor legislative si deciziilor Curtii Constitutionale intervenite in materia raspunderii ministeriale dupa initierea cercetarilor penale, parcursul acestor cercetari a fost intarziat sau chiar intrerupt, sustine Directia Nationala Anticoruptie, dupa ce Mitrea a afirmat, la DNA, ca ancheta in cazul sau ar dura de patru ani, pentru ca asa s-ar fi dorit.

Astfel, DNA precizeaza ca ancheta in catul Mitrea a fost intrerupta dupa decizia Curtii Constitutionale din iulie 2007, potrivit careia procedura speciala de incepere a urmaririi penale, aplicabila in cazul ministrilor in functie, este aplicabila si fostilor ministri. In aceste conditii, DNA a cerut aviz de la presedinte in cazul Mitrea. Incuviintarea de la seful statului a permis reluarea investigatiilor, sustin procurorii, cu inceperea din nou a urmaririi penale si prezentarea acelorasi invinuiri in ianuarie 2008.

Ulterior, in martie 2008, Curtea Constitutionala a stabilit ca procurorii trebuie sa indrepte cererea de urmarire penala catre Parlament, in situatia in care persoana cercetata - ministru sau fost ministru - are si calitatea de senator sau deputat.

Prin urmare, efectuarea actelor de urmarire penala a fost din nou intrerupta, precizeaza DNA. La data de 21 aprilie, Camera Deputatilor a fost sesizata in cazul Mitrea, dar a respins aceasta cerere in 13 august.

Dupa demisia social-democratului din Parlament, "la data de 1 octombrie 2008 procurorii DNA au inceput (pentru a treia oara) urmarirea penala impotriva lui Mitrea Miron pentru aceleasi invinuiri, iar la data de 10 octombrie i s-au prezentat invinuirile", informeaza NewsIn.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Siegfried Mureşan, ironic la adresa lui Mihai Tudose: Nu am ajuns încă la nivelul la care să comentez glumele sale
Siegfried Mureşan, ironic la adresa lui Mihai Tudose: Nu am ajuns încă la nivelul la care să comentez glumele sale
Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan nu a dorit să comenteze afirmaţiile europarlamentarului PSD Mihai Tudose potrivit cărora actuala conducere a Comisiei Europene este cea mai slabă....
Emilia Șercan, despre comportamentul lui Adrian Cioroianu: "Grosolănie inimaginabilă" De ce spune că directorul BNaR ar trebuie să își dea demisia
Emilia Șercan, despre comportamentul lui Adrian Cioroianu: "Grosolănie inimaginabilă" De ce spune că directorul BNaR ar trebuie să își dea demisia
Emilia Șercan a explicat, într-un interviu acordat paginademedia.ro, că Adrian Cioroianu (directorul Bibliotecii Naţionale a României) a făcut publice materialele cerute spre consultare de...
#sechestru, #casa Miron Mitrea, #dosar DNA , #DNA