Ziare.com

Dosarul de coruptie al lui Miron Mitrea, retrimis la DNA - decizie definitiva

Luni, 16 Mai 2011, ora 17:05

   

Dosarul de coruptie al lui Miron Mitrea, retrimis la DNA - decizie definitiva
Completul de 5 judecatori al ICCJ a decis definitiv, luni, restituirea la DNA a dosarului in care Miron Mitrea era judecat, alaturi de Irina Jianu si Nicolae Popescu, pentru fapte de coruptie.

Sectia Penala a ICCJ a decis pe 31 ianuarie restituirea la DNA a dosarului in care Miron Mitrea, Irina Jianu si Nicolae Popescu erau judecati, insa hotararea a fost atacata cu recurs de procurorii anticoruptie.

Miron Mitrea a fost trimis in judecata, pe 5 martie 2009, de procurorii anticoruptie, pentru ca ar fi primit de la Irina Paula Jianu foloase necuvenite in schimbul numirii si mentinerii acesteia in functia de inspector sef adjunct al ISC, suma reprezentand contravaloarea lucrarilor la casa mamei senatorului.

Potrivit unui comunicat al DNA, fostul ministru al Transporturilor, in perioada 2000-2004, este acuzat de luare de mita, instigare la fals material in inscrisuri oficiale, in legatura directa cu infractiunea de coruptie, si uz de fals.

In judecata a mai fost trimisa si Irina Paula Jianu, fost inspector de stat sef adjunct la Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC), ulterior inspector general de stat in constructii la ISC. A mai fost deferit justitiei si Nicolae Popescu, fost arhitect sef in cadrul Primariei Voluntari.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut ca, in perioada 2001- 2002, Miron Mitrea, in calitate de ministru, a primit de la Irina Jianu foloase necuvenite in cuantum de 9.274.202.542 lei vechi, in schimbul numirii si mentinerii acesteia in functia de inspector sef adjunct si inspector sef al Inspectoratului de Stat in Constructii.

Potrivit DNA, aceasta suma reprezinta contravaloarea lucrarilor de constructii, amenajare si dotare efectuate, cu titlu gratuit si in lipsa unor contracte de antrepriza sau subantrepriza, de SC Conimpuls SA Bacau, SC Vertcon SA Bacau, SC Durimpuls SRL Bacau si SC Regal Glass SRL Bacau la un imobil din judetul Ilfov, proprietatea mamei lui Miron Mitrea. La momentul numirii in functia publica, Irina Jianu avea calitatea de vicepresedinte, respectiv actionar la aceste societati comerciale.

Pana in prezent, doar SCVertcon S.A. Bacau a recuperat suma de 3,5 miliarde lei vechi (din care 1.584.886.000 lei de la Irina Jianu si 1.915.114.000 lei vechi de la Miron Mitrea).

Procurorii mai arata ca, pentru a nu fi evidentiate in contabilitate cheltuielile efectuate pentru executarea lucrarilor, in perioada 2001 - 2006, Irina Jianu i-a determinat pe administratorii si pe unii angajati ai acestor firme sa opereze inregistrari inexacte in contabilitate, sa omita efectuarea unor asemenea inregistrari, sa falsifice documente contabile (situatii de lucrari, devize oferta, devize generale, chitante de incasare, dispozitii de incasare si facturi fiscale) si sa le depuna, ulterior, la compartimentele de specialitate.

Procurorii anticoruptie au inceput pe 1 octombrie 2008, pentru a treia oara, urmarirea penala impotriva lui Miron Mitrea in dosarul privind renovarea casei mamei sale.

Sursa: rNews

Articol citit de 1428 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Traiasca domnu' Miron, traiasca coana Irina,

Sa restituie parale si sa umble cu masina!

 

...RETRIMITERE????....DEFINITIVA????????

PANA SI OAMENII CU PUTINA SCOALA,NU INTELEG CE AR

INSEMNA ASTA!

INCETAREA URMARIRII SAU REFACEREA DOSARULUI?????

..."ERA JUDECAT"..."PROCURORII AU INCEPUT PENTRU A TREIA

OARA URMARIREA PENALA"...!!!!!!!????????

NISTE IMBARLIGATURI IN CARE SI JUSTITIA SE POATE INCURCA!

ALOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!

SPUNETI OAMENILOR,A FOST,ESTE,SAU

....VA FI MITREA CORUPT?????????????

retrimis la DNA pt ce?,sa fie aruncat la marele cos?

sau sa-l cosmetizeze?

 

Curaj

Dar niste stenograme sau inregistrari ceva nimeni nu se ofera sa ni le dea si noua? N-are nimeni curaj sa se ia de Mitrea sau Adrian Nastase? Ca doar procesele lor sunt publice si presa are acces la dedesubturi.

 

Infractorii

Datorita unor infractori de talia lui Mitrea, si el si frate-su, si altii de la psd, populatia a votat aceasta nenorocire care se cheama pdl. Astia, in cazul in care USL castiga alegerile, trebuie arestati si bagati dupa gratii pe termen lung.Daca opozitia nu se dezice de astfel de indivizi, nu merita sa preia puterea.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor