Dosarul Mitrea va avea aceeasi soarta ca dosarul Iacobov?

Marti, 13 Mai 2008, ora 22:42
1854 citiri
Dosarul Mitrea va avea aceeasi soarta ca dosarul Iacobov?

Dupa ce omul de afaceri Corneliu Iacobov, acuzat de prejudicierea statului in Dosarul Rafo Onesti, a fost achitat, luni, de procurorii Tribunalului Bucuresti, decizie ce nu este insa definitiva, parlamentarii romani se intreaba daca aceeasi soarta vor avea si Adrian Nastatse si Miron Mitrea, anchetati de DNA.

Vicepresedintele PSD Victor Ponta a explicat, marti, in cadrul unei emisiuni de pe Realitatea Tv, ca "Iacobov a fost achitat pentru ca faptele pentru care a fost acuzat nu exista in justitia penala".

In ceea ce priveste dosarul lui Miron Mitrea si zvonurile potrivit carora PSD si PNL s-ar alia pentru salvarea sa, Relu Fenechiu, vicepresedinte PNL, spune ca este "o minciuna sfruntata".

"PNL va solicita vot deschis pentru aceasta decizie (de incepere a urmaririi penale in cazul Mitrea n.red.). Vom vota pentru ca DNA sa inceapa urmarirea penala. Avem obligatia sa-l consideram nevinovat pana va exista o sentinta judecatoreasca definitiva si irevocabila. Ce cred ca este important este ca acum se intampla asa cum se intampla pentru ca trebuie sa modificam Constitutia. Daca modificam Constituia nu mai facem probleme justitiei si trebuie sa nu mai facem justitie la televizor. Sa nu mai facem un om vinovat inainte de decizia instantei", a sustinut Fenechiu.

In opinia democrat-liberalului Ion Popescu, "Mitrea spune ca vrea sa fie urmarit, dar stie cu siguranta ca nu poate fi urmarit. Finul Nicolicea a avut grija sa-i spuna. Ce trebuia sa se intample intr-un stat de drept? Domnul Mitrea trebuia sa se prezinte in instanta si sa-si prezinte cazul".

Totodata, Relu Fenechiu a explicat ca pentru a vota pentru sau impotriva urmaririi penale in cazul Mitrea, parlamentarii trebuie mai intai sa vada raportul subcomisiei juridice.

"Nu putem vota pana nu vedem raportul. Suntem in campanie electorala, va veni primul tur de scrutin, al doilea, mai vorbim", a subliniat Fenechiu.

In tip ce Ion Popescu considera ca dosarul Mitrea va fi reluat dupa campania electorala, Relu Fenechiu este convins ca acest caz va fi discutat si votat in prima sedinta a Camerei Deputatilor.

Seful de campanie al PSD, Miron Mitrea, a declarat, marti, dupa audierile de la Camera Deputatilor ca ar dori sa fie trimis in judecata.

"As dori sa fiu trimis in judecata, m-am saturat de urmarirea penala", a afirmat Mitrea, adaugand ca aceasta procedura a durat mai bine de doi ani si ca a fost foarte neplacuta.

Tribunalul Bucuresti a decis, luni, achitarea lui Corneliu Iacobov, Toader Gaurean, Liliana Luchian si Marin Marin, acuzati de prejudicierea statului in Dosarul Rafo Onesti, procurorii anuntand ca decizia nu este definitiva deoarece vor face apel.

Iulian Dumitrescu rămâne sub control judiciar. DNA a dispus prelungirea măsurii asupra președintelui suspendat al CJ Prahova
Iulian Dumitrescu rămâne sub control judiciar. DNA a dispus prelungirea măsurii asupra președintelui suspendat al CJ Prahova
Procurorii DNA au prelungit cu încă 60 de zile măsura controlului judiciar şi restricţiile impuse iniţial preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Prahova Iulian Dumitrescu, fost...
Plângere penală depusă de USR împotriva lui Robert Negoiţă, pentru contracte cu dedicaţie de peste 15 milioane euro
Plângere penală depusă de USR împotriva lui Robert Negoiţă, pentru contracte cu dedicaţie de peste 15 milioane euro
Candidatul USR pentru Primăria Sectorului 3 Lucian Judele şi deputatul USR Emanuel Ungureanu au depus o plângere penală împotriva primarului Sectorului 3 Robert Negoiţă şi a...
#Miron Mitrea, #DNA, #comisie, #dosar, #juridic, #Corneliu Iacoboc , #DNA