Emotii pentru Miron Mitrea: Afla daca va face inchisoare

Miercuri, 15 Octombrie 2014, ora 08:30
4656 citiri
Emotii pentru Miron Mitrea: Afla daca va face inchisoare

Deputatul PSD Miron Mitrea ar putea afla, miercuri, daca va fi condamnat sau nu la inchisoare in dosarul in care este acuzat de fapte de coruptie, in cazul unor lucrari la casa mamei lui.

Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au terminat la inceputul lunii dezbaterile in acest dosar si au ramas in pronuntare, urmand ca miercuri sa anunte sentinta finala in acest caz.

Procurorii au cerut pedepse de inchisoare cu executare pentru toti inculpatii, in timp ce avocatii acestora au pledat pentru achitare.

Pentru luare de mita, Mitrea risca intre trei si 10 ani de inchisoare.

DNA cere inchisoare pentru Miron Mitrea: Cati ani risca dupa gratii

Dosarul, retrimis la DNA

Social-democratul a fost trimis in judecata de DNA in martie 2009, fiind acuzat de luare de mita. Mai exact, procurorii au sustinut ca, in schimbul numirii si mentinerii Irinei Jianu in functia de inspector sef adjunct al Inspectoratului de Stat in Constructii, aceasta ar fi platit mai multe lucrari la casa mamei lui Mitrea.

In luna mai 2011, Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie a decis ca dosarul sa revina la DNA.

In 25 octombrie 2013, insa, procurorii DNA l-au trimis din nou in judecata pe Miron Mitrea, ministru al Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei in perioada 2000 - 2004, in prezent deputat PSD, pentru luare de mita, instigare la fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals, ultimele doua infractiuni in legatura directa cu luarea de mita.

Miron Mitrea, la DNA: Procurorii reiau urmarirea penala impotriva lui

In acelasi dosar a fost trimisa in judecata si Irina Paula Jianu, fost inspector de stat sef adjunct la Inspectoratul de Stat in Constructii, ulterior inspector general de stat in constructii la ISC, pentru dare de mita in forma continuata, folosire cu rea credinta a bunurilor societatilor comerciale intr-un scop contrar intereselor acestora, fals intelectual la legea contabilitatii, fals in inscrisuri sub semnatura privata, ultimele trei infractiuni sub forma participatiei improprii, in forma continuata.

De asemenea, Nicolae Popescu, arhitect sef al Primariei Voluntari la data faptelor, este judecat in acest dosar pentru fals material in inscrisuri oficiale si favorizarea infractorului, ambele in legatura directa cu infractiunea de luare de mita.

Prejudiciul, spun procurorii, se ridica la peste 520.000 de lei.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#sentinta Miron Mitrea coruptie, #Miron Mitrea mita casa lucrari, #verdict dosar coruptie Miron Mitrea , #DNA