Miron Mitrea a fost trimis in judecata

Joi, 05 Martie 2009, ora 16:01
2295 citiri
Miron Mitrea a fost trimis in judecata

Miron Mitrea a fost trimis in judecata de DNA, alaturi de Irina Jianu, in legatura cu lucrarile la casa din Baneasa a mamei sale.

Intr-un comunicat al DNA, fostul ministru in cadrul Ministerului Transporturilor, in perioada 2000-2004, este acuzat de luare de mita, instigare la fals material in inscrisuri oficiale, in legatura directa cu infractiunea de coruptie, si uz de fals, in legatura directa cu infractiunea de coruptie.

Potrivit procurorilor DNA, in perioada 2001-2002 Miron Mitrea a pretins si primit de la Irina Jianu foloase necuvenite in valoare de peste 5,2 miliarde de lei vechi, constand in contravaloarea unor lucrari de constructii executate pe proprietatea mamei demnitarului.

In schimbul acestor foloase, Mitrea si-ar fi folosit autoritatea ca ministru al Transporturilor pentru a o numi pe Irina Jianu in functia de inspector sef adjunct la Inspectoratul de Stat in Constructii.

Pe 13 august, Camera Deputatilor a respins solicitarea DNA de avizare a inceperii urmaririi penale in cazul lui Miron Mitrea.

La inceputul lunii septembrie, Miron Mitrea a demisionat din Camera Deputatilor spunand ca nu doreste sa se ascunda in spatele imunitatii.

Reactia lui Miron Mitrea

Pesedistul Miron Mitrea sustine ca a aflat de la televizor ca a fost trimis in judecata de procurorii DNA. El se bucura insa ca dosarul sau va fi judecat, desi crede in continuare ca este unul politic.

"Aflu de la televizor ca DNA m-a trimis in judecata. Foarte bine. Doar pentru asta mi-am dat demisia din Parlament la inceputul lui septembrie. Dosarul meu trebuia sa ajunga in justitie, unde sa imi probez nevinovatia. Un lucru normal intr-un stat de drept, in care nimeni nu trebuie sa fie mai presus de lege.

In acelasi timp, vreau sa se inteleaga ca nu mi-am schimbat parerea referitoare la modul in care a fost instrumentat dosarul. El a fost intocmit de procurori politici pentru scopuri politice. Cei care au urmarit cu atentie lupta politica pe care am dus-o in ultimele luni inteleg si de unde vin razbunarile", scrie Mitrea pe blog.

Citește și:
Gafa lui Marcel Ciolacu după ce a fost întrebat cine va prelua Ministerul Educației: „Acest portofel revine celor de la PNL” VIDEO
Gafa lui Marcel Ciolacu după ce a fost întrebat cine va prelua Ministerul Educației: „Acest portofel revine celor de la PNL” VIDEO
Președintele PSD Marcel Ciolacu a comis sâmbătă, 1 octombrie, o gafă în discursul său ținut în filiala PSD Bistrița Năsăud. Întrebat dacă partidul are vreo propunere pentru ministerul...
Deputatul care încearcă să-și vândă mașina pentru a plăti factura la curent: "Nu este o glumă!"/ "Luna viitoare vindeți casa?"
Deputatul care încearcă să-și vândă mașina pentru a plăti factura la curent: "Nu este o glumă!"/ "Luna viitoare vindeți casa?"
Deputatul Daniel Rusu, fost primar al comunei Șpring, Alba, și fost președinte al organizației județene AUR, a anunțat că-și vinde mașina pentru a-și putea achita factura primită la...
Comentarii
Poza opus9
opus9
rank 5
Miron Mitrea, imi inspira incredere ca om chiar daca in acest moment o serie de tinichele legate de coada lui au devenit mai mult de cat sonore !
Poza Vasi
Vasi
rank 5