Miron Mitrea, audiat la DNA

Joi, 21 Februarie 2008, ora 10:08
1531 citiri
Miron Mitrea, audiat la DNA

Fostul ministru PSD, Miron Mitrea, a fost audiat joi dimineata la DNA. Social-democratul, care a aparut foarte jovial la iesirea din sediul Directiei Nationale Anticoruptie, nu a dorit sa faca foarte multe declaratii, desi la intrare, promisese ca le va face.

"Este aceeasi poveste din 2006 pe care o stie toata lumea", a declarat Mitrea, referitor la invinuirile ce ii sunt aduse in dosarul disjuns din cauza "Zambaccian", care vizeaza lucrarile de extindere de la casa mamei sale din Baneasa. "Cata vreme procuratura vrea sa te vada, te duci", a explicat Mitrea, care promisese ca va da mai multe amanunte dupa intalnirea cu procurorii.

Intr-un comunicat difuzat de DNA pe data de 13 noiembrie 2006, cand Adrian Nastase a fost trimis in judecata intr-un alt dosar, procurorii anticoruptie precizau ca fostul premier "este cercetat intr-un alt dosar penal pentru savarsirea infractiunii de luare de mita, cercetarile vizand dobandirea proprietatii asupra intregului imobil situat in Bucuresti, str. Muzeul Zambaccian, nr. 16, sector 1, evaluat la peste 1.500.000 euro. Potrivit DNA, in aceeasi cauza este cercetat si Mitrea.

Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie a cerut, la 13 septembrie 2007, avizul presedintelui Traian Basescu pentru urmarirea penala fata de fostul ministru PSD, Miron Mitrea, pentru luare de mita, instigare la fals in inscrisuri oficiale si uz de fals.

In acest dosar, Miron Mitrea este acuzat ca ar fi fost mituit cu lucrarile efectuate de trei societati comerciale din Bacau la vila pe care mama sa a detinut-o in Baneasa. In intervalul 2001 - 2004, casa a fost renovata si extinsa cu o suprafata de peste 100 metri patrati, lucrarile fiind executate de firmele Vertcon, Conimpuls si Regal Bacau.

In cele sase luni in care firma Vertcon a lucrat la extinderea cu 100 de metri patrati, casa figura in acte ca fiind proprietatea lui Ion Scarlat, cel de la care o cumparase Viorica Mitrea, mama fostului ministru al Transporturilor. Ulterior, mama lui Mitrea i-a vandut vila lui Marius Opran, apropiat al sotilor Dana si Adrian Nastase, pentru 280.000 euro.

Firma Vertcon a fost fondata de Sergiu Sechelariu - fost secretar de stat in Ministerul Transporturilor si Constructiilor - si Irina Jianu, fost sef al Inspectoratului de Stat in Constructii, care si-au cedat actiunile, in anul 2001, unor apropiati din firma Conimpuls, care a fost si ea a lui Sergiu Sechelariu.

Quarterly Report - Editia 4

Cătălin Drulă, campanie electorală în diaspora. „Amenințarea pentru Ciolacu, Ciucă și marea mafie suntem noi”
Cătălin Drulă, campanie electorală în diaspora. „Amenințarea pentru Ciolacu, Ciucă și marea mafie suntem noi”
Liderul USR, Cătălin Drulă, a precizat sâmbătă, 25 mai, la Milano, la o întâlnire cu români stabiliţi în Italia, că mobilizarea la vot în 9 iunie este foarte importantă. Drulă nu a...
Ciolacu după arestarea unui român pentru spionaj: ”Rusia nu va ataca România. Suntem pregătiți”
Ciolacu după arestarea unui român pentru spionaj: ”Rusia nu va ataca România. Suntem pregătiți”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, 25 mai, că este convins că Rusia nu va ataca România. Declarațiile premierului vin la două zile după ce un român a fost arestat sub...