Miron Mitrea cere in instanta eliberarea conditionata din inchisoare

Luni, 01 Februarie 2016, ora 10:34
3350 citiri
Miron Mitrea cere in instanta eliberarea conditionata din inchisoare

Fostul ministru al Transporturilor Miron Mitrea a depus la Judecatoria Medgidia o cerere prin care solicita sa fie eliberat conditionat din inchisoare, dupa ce a ispasit aproape jumatate din pedeapsa de doi ani primita pentru luare de mita in dosarul referitor la renovarea casei mamei sale.

Miron Mitrea a depus cererea in instanta pe data de 28 ianuarie, iar primul termen al procesului a fost stabilit pentru 10 februarie.

Fostul ministru este incarcerat la Penitenciarul Poarta Alba.

Purtatorul de cuvant al penitenciarului, Gabriel Botezan, a declarat ca Miron Mitrea nu a facut obiectul analizei in comisia de eliberari conditionate din penitenciar, fostul ministru depunand direct in instanta cererea de eliberare.

In lista prezentata recent de Ministerul Justitiei, Miron Mitrea aparea cu doua carti scrise in detentie pentru a i se scadea 60 de zile din condamnare, respectiv "Amintiri... Subiective. Moment de istorie imediata" si "Noi nu facem politica! Sindicate 1990-1994". Cartile au fost publicate la Editura "Muntenia", coordonator stiintific fiind prof. univ. dr. Marian Cojoc de la Universitatea "Ovidius" Constanta.

Miron Mitrea a scris o carte de memorii in penitenciar: Amintiri despre mineriada si "Gat scurt"

Marian Cojoc este profesor la Facultatea de Istorie si Stiinte Politice din cadrul Universitatii "Ovidius", unde a detinut functiile de prodecan si decan (pana in 2008) si prorector pentru probleme de invatamant al universitatii (2008-2012), dupa ce in perioada februarie 1991 - noiembrie 1992 a fost ofiter activ in Ministerul de Interne.

Miron Mitrea a fost condamnat pe 13 februarie 2015 de Inalta Curte de Casatie si Justitie la doi ani de inchisoare cu executare si plata sumei de 327.000 lei, pentru savarsirea infractiunii de luare de mita. In acelasi dosar, fosta sefa a Inspectoratului de Stat in Constructii Irina Jianu a fost condamnata la cinci luni inchisoare cu executare.

Miron Mitrea, condamnat definitiv la doi ani de inchisoare cu executare (Video)

Potrivit DNA, in perioada 2001-2002 Miron Mitrea ar fi primit de la Irina Jianu foloase necuvenite in cuantum de 927.420 de lei in schimbul numirii si mentinerii acesteia in functia de inspector-sef al ISC. Foloasele necuvenite au constat in efectuarea unor lucrari de constructii la casa mamei sale din Voluntari.

Citeste si:
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Senatorul PNL Virgil Guran, ales vineri, 27 mai în funcția de vicepreședinte al partidului, a declarat în fața partidului modul în care îi aborda pe primarii care veneau la el să îi ceară...
Cum a ajuns un deputat PSD să se întoarcă desculț acasă: "Știi ce greu este să găsești mărimea 48 în România?"
Cum a ajuns un deputat PSD să se întoarcă desculț acasă: "Știi ce greu este să găsești mărimea 48 în România?"
Deputatul PSD, Daniel Ghiță, fost luptător K1, a anunțat că i s-au furat adidașii dintr-o sală de antrenament și a ajuns acasă desculț. Acesta a subliniat că nu este primul incident...