Miron Mitrea: Sunt interese ca Aeroportul Baneasa fie desfiintat

Miercuri, 23 Mai 2012, ora 23:27
4295 citiri
Miron Mitrea: Sunt interese ca Aeroportul Baneasa fie desfiintat
Foto: Facebook

Aeroportul Baneasa nu a mai fost modernizat in ultimii zece ani pentru ca sunt interese sa fie desfiintat, a declarat Miron Mitrea, fost ministru al Transporturilor, audiat, miercuri, ca martor privind procesul de terenuri de la Baneasa.

"Si astazi ar fi bine sa se rezolve situatia proprietatii acelor terenuri, daca nu ar fi interese pentru desfiintarea Aeroportului Baneasa. Aeroporturile din Europa, si aici fac referire si la Romania, nu pot functiona fara o instalatie de balizaj corespunzatoare. Aeroportul Baneasa nu a fost finalizat in mod intentionat. Aeroportul Baneasa a ramas in urma. In ultimii zece ani, instalatia de balizaj nu a fost finalizata pentru ca, probabil, se urmareste inchiderea aeroportului", a spus Mitrea, miercuri, la Curtea de Apel Bucuresti, citat de Mediafax.

"Nu cunosc daca terenurile de la DN1 erau folosite imobiliar, stiu ca la un moment dat erau inchiriate. Cand am fost membru in guvern, am dat o hotarare privind suprafata de teren care era rezervata activitatii aeroportului. Nu mai retin in acest moment suprafata. Stiu ca terenul a ajuns ulterior la Aviatia Utilitara si ca Ministerul Transporturilor a intervenit in capitalul social al societatii si metrul patrat a fost evaluat la cinci euro", a adaugat Mitrea.

Miron Mitrea, la DNA: Procurorii reiau urmarirea penala impotriva lui

Miron Mitrea a mai spus in fata magistratilor ca, in mandatul sau la Transporturi, au fost demolate cu buldozerele anumite constructii de la capatul pistei, care incalcau regimul de inaltime, si ca nu s-a gasit nicio solutie pentru problema servitutii aeronautice.

Procesul privind schimbul de terenuri de la Aeroportul Baneasa a inceput in august 2008. Atunci, fostul director general al Aeroportul Baneasa, Sorinel Ciobanu, a fost trimis in judecata de procurorii DNA, alaturi de alte cinci persoane, fiind acuzat ca a aprobat un schimb de terenuri intre SN AIBB si o persoana fizica, prin care a adus societatii un prejudiciu de peste patru milioane de euro.

Citește și:
Un fost ministru USR, în topul despăgubiților pentru terenurile pe care se va construi autostrada A7. „Sunt foarte mirat. Nu ştiam”
Un fost ministru USR, în topul despăgubiților pentru terenurile pe care se va construi autostrada A7. „Sunt foarte mirat. Nu ştiam”
Pe lista celor care vor primi despăgubiri pentru exproprierile prilejuite de construcția autostrăzii A7, alături de foşti primari, notari, oameni de încredere ai unor politicieni şi...
Cum justifică Sorin Cîmpeanu acuzațiile de plagiat la adresa sa: ”Încercări de a bloca legile educaţiei”
Cum justifică Sorin Cîmpeanu acuzațiile de plagiat la adresa sa: ”Încercări de a bloca legile educaţiei”
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a reacționat luni, 26 septembrie, după acuzațiile de plagiat apărute în presă, susținând că ”obiectivul principal al acestui articol este blocarea...