Ziare.com

Procesul lui Miron Mitrea a fost amanat cu o luna

Joi, 16 Aprilie 2009, ora 11:41

   

Procesul lui Miron Mitrea a fost amanat cu o luna
Inalta Curte de Casatie si Justitie a amanat, joi, pentru 19 mai, procesul in care social-democratul Miron Mitrea a fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru infractiuni de coruptie, deoarece Irina Jianu, inculpata in acest dosar, a cerut termen pentru a-si angaja avocat.

De asemenea, instanta suprema a amanat procesul din lipsa de procedura in cazul lui Nicolae Popescu, arhitect sef al Orasului Voluntari, de asemenea invinuit in prezenta cauza.

Miron Mitrea a fost trimis in judecata, pe 5 martie, de procurorii anticoruptie, pentru ca ar fi primit de la Irina Paula Jianu foloase necuvenite in schimbul numirii si mentinerii acesteia in functia de inspector sef adjunct al ISC, suma reprezentand contravaloarea lucrarilor la casa mamei senatorului.

Potrivit unui comunicat al DNA, fostul ministru in cadrul Ministerului Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei (M.L.P.T.L.), in perioada 2000-2004, este acuzat de luare de mita, instigare la fals material in inscrisuri oficiale, in legatura directa cu infractiunea de coruptie, si uz de fals, in legatura directa cu infractiunea de coruptie.

In judecata a mai fost trimisa si Irina Paula Jianu, fost inspector de stat sef adjunct la Inspectoratul de Stat in Constructii (I.S.C.), ulterior inspector general de stat in constructii la I.S.C. A mai fost deferit justitiei si Nicolae Popescu, fost arhitect sef in cadrul Primariei Voluntari.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut ca, in perioada 2001- 2002, Miron Tudor Mitrea, in calitate de ministru al M.L.P.T.L., a primit de la Irina Paula Jianu foloase necuvenite in cuantum de 9.274.202.542 ROL, in schimbul numirii si mentinerii acesteia in functia de inspector sef adjunct si inspector sef al Inspectoratului de Stat in Constructii.

Procurorii mai arata ca, pentru a nu fi evidentiate in contabilitate cheltuielile efectuate pentru executarea lucrarilor, in perioada 2001 - 2006, Irina Paula Jianu i-a determinat pe administratorii si pe unii angajati ai S.C. Conimpuls S.A. Bacau, S.C. Vertcon S.A. Bacau si S.C.

Regal Glass S.R.L. Bacau sa opereze inregistrari inexacte in contabilitate, sa omita efectuarea unor asemenea inregistrari, sa falsifice documente contabile (situatii de lucrari, devize oferta, devize generale, chitante de incasare, dispozitii de incasare si facturi fiscale) si sa le depuna, ulterior, la compartimentele de specialitate.

In schimbul foloaselor necuvenite primite, Miron Tudor Mitrea, in perioada executarii lucrarilor, a numit-o, promovat-o si mentinut-o pe inculpata Irina Paula Jianu in functiile de inspector sef adjunct si inspector general de stat in cadrul I.S.C, potrivit anchetatorilor.

In cursul anului 2006, fiind determinat de Miron Tudor Mitrea, Nicolae Popescu, in calitate de arhitect sef al Orasului Voluntari, a falsificat autorizatia de construire emisa in cursul anului 2001 de Primaria Voluntari pentru edificarea imobilului respectiv, inscris pe care l-a incredintat, ulterior, inculpatului Miron Tudor Mitrea.

La randul sau, Miron Tudor Mitrea a predat acest document organelor de urmarire penala, cu prilejul efectuarii cercetarilor in prezenta cauza, in scopul inlaturarii acuzatiile vizand infractiunile de coruptie retinute in sarcina sa.

Procurorii au instituit sechestru asigurator asupra bunurilor imobile apartinand lui Miron Tudor Mitrea si Irina Paula Jianu, in vederea recuperarii prejudiciului produs firmelor de constructii. Acestea, la randul lor, s-au constituit parti civile in cauza.
Dosarul a fost inaintat spre judecare la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Procurorii anticoruptie au inceput pe 1 octombrie 2008, pentru a treia oara, urmarirea penala impotriva lui Miron Mitrea in dosarul privind renovarea casei mamei sale, a informat DNA, pe 10 octombrie.

Sursa: rNews

Articol citit de 610 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Nu pot sa nu repet comentariul de la http://www.ziare.com/Procesul_lui_Miron_Mitrea_incepe_la_ICCJ-722043.html

Bine aleasa poza zambareata cu subanteles pentru inceput ! Cautati-i o poza in care se vede razand de crapa . Aceea va fi necesara dupa procesul care nu-i decat o pierdere de timp . Acea poza va reprezenta atitudinea lui fata de poporul prost .

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor