UPDATE: Mitrea si-a dat demisia, dar nu crede in justitia DNA (VIDEO)

Miercuri, 03 Septembrie 2008, ora 13:52
2134 citiri
UPDATE: Mitrea si-a dat demisia, dar nu crede in justitia DNA (VIDEO)

Deputatul Miron Mitrea si-a anuntat demisia din Parlament, miercuri dupa-amiaza, in plenul Camerei Deputatilor, si a justificat gestul ca pe "o chestiune de onoare si nu una politica sau publica".

"Am venit in fata dumneavoastra sa va anunt ca de azi imi depun demisia din functia de deputat in colegiul 41 Vrancea. Gestul meu a fost si este singura modalitate pe care am gasit-o ca sa ies dintr-o situatie neonoranta, aceea de a mi se reprosa ca ma ascund in spatele imunitatii parlamentare si refuz sa ma prezint in fata procurorilor", a sustinut Miron Mitrea.

Anterior acestei declaratii facute la tribuna Senatului, Miron Mitrea recunoscuse in fata jurnalistilor ca decizia nu a fost una usoara.

"Nu mi-a fost usor sa iau aceasta decizie dar nu am gasit alta solutie. O data cu demisia din Camera Deputatilor imi voi pierde si functia de vicepresedinte. Cred ca pentru aceasta functie se vor "bate" Victor Ponta si Eugen Nicolicea. Amandoi sunt niste oamenii valorosi, Eugen are experienta, iar Victor are multa energie. Cert este ca amandoi sunt importanti pentru partid".

Miron Mitrea a anuntat ca ramane seful de campanie al PSD si este de parere ca partidul sau va obtine rezultate foarte bune la alegerile din toamna. Desi isi da demisia, deputatul PSD a reiterat ideea ca nu are incredere in procurorii DNA pentru ca o parte din ei nu respecta legea.

"Nu mi-a fost frica niciodata de DNA. Prin demisie nu ma pun la dispozitia nimanui. Fac acest gest pentru a-mi apara onoarea si nu am incredere in procurori.O parte din ei nu reusesc sa faca fata presiunilor la care sunt supusi de sefii lor. Stiu foarte bine ce am facut si imi asum responsabilitatea.

Gestul meu este un semnal de alarma pentru toata lumea ca sa vada ce poate pati un om din Romania care cade in mana procurorilor. Sunt convins ca sunt inca foarte multi oameni in unele domenii ale justitiei care sunt intresati sa rezolve dosare nu sa faca dosare. Am intalnit multi si la DNA care nu respecta legea. Daca unor oamenii ca mine si Adrian Nastase, cu functii in viata publica, ni se intampla asa ceva ce li se intampla oamenilor obisnuti?".

Miron Mitrea a anuntat ca nu va renunta la viata politica si in toamna va candida la un colegiu din Vrancea pentru un post de senator. Printre altele deputatul PSD a mentionat ca din punct de vedere profesional nu este de acord cu proiectul propus de colegii sai, de modificare a Constitutiei, dar din punct de vedere politic este de acord.

"Profesional nu sunt de acord dar din punct de vedere politic aceasta chestiune este delicata. De aceea nu cred ca trebuie sa mai fie imunitate pentru presedinte. As vrea sa vad ca un presedinte, indiferent cum il cheama, este anchetat intr-un dosar poate mai greu decat al meu".

Miron Mitrea isi va prezenta demisia in plen, miercuri, la ora 16.00. Aceasta va intra in vigoare in momentul anuntarii in plen.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lovitură pentru Ursula von der Leyen: alesul controversat numit de președinta CE pe un post profitabil a demisionat cu câteva ore înainte de prima sa zi
Lovitură pentru Ursula von der Leyen: alesul controversat numit de președinta CE pe un post profitabil a demisionat cu câteva ore înainte de prima sa zi
Controversatul ales de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru un post profitabil, și-a dat demisia cu câteva ore înainte de prima sa zi ca reprezentant al întreprinderilor...
Donald Trump se plânge că nu își poate face campania din cauza procesului. Nici de judecător nu este mulțumit VIDEO
Donald Trump se plânge că nu își poate face campania din cauza procesului. Nici de judecător nu este mulțumit VIDEO
Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere drept o "vânătoare de...
#Miron Mitrea, #demisie, #chestiune, #onoare, #procurori, #campanie, #senator, #Vrancea , #DNA