Miron Mitrea, condamnat definitiv la doi ani de inchisoare cu executare (Video)

Vineri, 13 Februarie 2015, ora 13:04
13850 citiri
Miron Mitrea, condamnat definitiv la doi ani de inchisoare cu executare (Video)
Foto: Arhiva (B1TV)

Fostul ministru al Transporturilor Miron Mitrea (PSD) a fost condamnat, vineri, la doi ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita in dosarul casei mamei sale.

Decizia completului de cinci judecatori de la Inalta Curte este definitiva si trebuie pusa in executare de indata, informeaza Realitatea TV.

Totodata, judecatorii au decis sa fie confiscata suma de aproape 300.000 de lei din averea lui Mitrea.

Fostul ministru va trebui sa se predea astazi Politiei pentru a fi incarcerat.

In acelasi dosar, a fost condamnata si Irina Jianu, fosta sefa a Inspectoratului de stat in Constructii. Aceasta a primit 5 luni cu executare.

La termenul de astazi, procurorul DNA a cerut majorarea pedepsei de doi ani primita de Miron Mitrea in prima instanta, in dosarul in care este judecat pentru fapte de coruptie in legatura cu lucrari de renovare facute la casa mamei sale.

DNA vrea pedeapsa mai mare pentru Mitrea

In 15 octombrie 2014, instanta suprema l-a condamnat pe Miron Mitrea, ministru al Transporturilor in perioada 2000 - 2004 si parlamentar PSD la data trimiterii in judecata, la doi ani de inchisoare cu executare, in dosarul in care este acuzat ca a luat mita 520.000 de lei, sub forma unor lucrari executate la casa mamei sale, pentru a o mentine pe Irina Jianu in functiile de inspector sef adjunct si, ulterior, inspector sef al Inspectoratului de Stat in Constructii.

Miron Mitrea, condamnat la inchisoare cu executare: Asta e! Am gresit, acum platesc

Miron Mitrea, in instanta: Mama i-a vandut un apartament lui Hrebenciuc pentru 250 de mii de dolari

Mitrea a fost achitat atunci pentru acuzatiile de instigare la fals, iar Irina Paula Jianu, fost sef al ISC, a fost condamnata la cinci luni de inchisoare cu executare, pentru dare de mita.

In luna decembrie, Miron Mitrea a demisionat din Senat si din PSD.

Miron Mitrea demisioneaza din PSD si din Parlament: Acuza "decizii netransparente in partid" (Video)

#Miron Mitrea condamnat inchisoare , #PSD