Miron Mitrea, despre arestarile pesedistilor si "imprietenirea" PSD cu PNL

Marti, 01 Februarie 2011, ora 12:43
8382 citiri
Miron Mitrea, despre arestarile pesedistilor si "imprietenirea" PSD cu PNL
Foto: Arhiva

Miron Mitrea sustine ca toti social-democratii sunt convinsi ca arestarea lui Constantin Nicolescu este un atac politic al PD-L si apreciaza ca mentinerea senatorului Catalin Voicu in spatele gratiilor acum, la 10 luni de la arestarea sa preventiva, este tot un caz in care se manifesta "influenta politicului".

Contactat de Ziare.com si rugat sa comenteze protestele organizate luni de PSD in mai multe localitati din tara, Miron Mitrea a afirmat ca a fost o reactie absolut fireasca a social-democratilor.

Liderii PSD fac scut in jurul lui Nicolescu - Vanghelie asteapta sa fie si el saltat de mascati

"Costica Nicolescu trece printr-o situatie extrem de dificila doar datorita faptului ca e membru PSD, este evident. Daca nu ar fi fost, nu s-ar fi intamplat nimic. Asta e parerea noastra unanima in PSD.

Noi nu stim ce e in dosarul lui. Din ce s-a aratat pana acum la televizor, e o gluma, ca sa fiu elegant. Dar noi nu ne referim la aceasta chestiune. Faptul ca a hotarat DNA-ul sau altcineva sa il judece pe un coleg de-al nostru, asta e viata! Ne-am invatat in ultimii ani. Dar faptul ca a fost arestat este in mod evident un lucru nelalocul lui si toti colegii il vedem ca pe un atac politic din partea PD-L. Reactia este fireasca din acest punct de vedere", a declarat senatorul pentru Ziare.com.

Dosarul de coruptie al lui Miron Mitrea, retrimis la DNA

Intrebat de ce s-a mobilizat partidul doar pentru Constantin Nicolescu, nu si pentru senatorul Catalin Voicu, pentru care colegii sai din Parlament chiar au votat in favoarea avizului cerut de procurorii DNA pentru arestarea sa, Miron Mitrea a raspuns: "Nu as putea sa va spun care e diferenta, nu m-am gandit pana acum. Cred ca in cazul domnului senator Voicu, desi a fost o situatie oarecum similara, nu a fost atat de evidenta exagerarea care s-a facut.

Dar, daca vorbim de Catalin Voicu, eu sunt in continuare extrem de mirat, ca sa fiu din nou elegant, de faptul ca de zece luni sta in puscarie ca sa fie judecat. Gata, a lucrat procuratura o luna-doua, l-au trimis in judecata! Nu a fost nici el arestat nici pentru ca a omorat pe cineva, nici pentru ca a dat in cap, ci, din cate tin eu minte, pentru trafic de influenta. Nu intelegem de ce mai trebuie sa stea arestat si nu poate fi judecat in stare de libertate. Banuiesc ca tot influenta politicului e si aici".

Cine e Constantin Nicolescu si de ce e poreclit "vecinul"

Ponta: Domnul Voicu trebuie sa fie judecat. Este mai bine pentru partid si pentru imaginea Parlamentului

E pentru prima oara cand ne 'imprietenim' politic cu liberalii, nu va fi deloc usor

Pe de alta parte, intrebat cum vede realizarea aliantei PSD-PNL-PC, la mai bine de jumatate de an de cand a propus-o el insusi, Miron Mitrea a raspuns ca este nu numai fireasca, ci chiar obligatorie.

Mitrea isi doreste ca PSD si PNL sa infiinteze "Alianta pentru Salvarea Romaniei"

"Ce am propus in luna mai, sprijin acum. Mi se pare firesc, obligatoriu chiar. Eu cred ca, astazi, cand vorbim de ea, alianta are ca scop principal castigarea alegerilor din 2012 si 2014. Nu cred ca aceasta alianta va avea imediat majoritatea necesara ca sa faca alte actiuni, sa schimbe Guvernul, desi schimbarea Guvernului ar fi ideala.

Sigur, ca orice politician nu pot sa dau la o parte dorinta de a inlatura Guvernul acum, si cred ca este o dorinta legitima si corecta, cat mai repede. Dar pentru asta ar trebui sa mai vina alaturi de noi si UDMR, care vad ca deocamdata sovaie", ne-a declarat Miron Mitrea.

Si in ceea ce priveste o noua suspendare a presedintelui Traian Basescu, senatorul social-democrat s-a aratat destul de sceptic, in ciuda declaratiilor publice facute de colegii sai.

"Doar daca vor fi fapte. Suspendarea nu poate fi un scop in sine", a subliniat Miron Mitrea.

Suspendarea lui Basescu, discutata extrem de serios in Alianta - TV Ziare.com

Dan Sova: Basescu va sfarsi prin a fi suspendat

Senatorul recunoaste ca apropierea social-democratilor de liberali va avea de trecut multe obstacole si de infrant multe orgolii.

"Apropierea nu va fi usoara, din punct de vedere psihologic, pentru o buna parte dintre pesedisti si o buna parte din penelisti. Noi am fost timp de 20 de ani pe pozitii diametral opuse. Nu este foarte simplu!

Vad si la colegi de-ai mei si la colegii liberali cu care sunt prieten, dar e prima oara cand ne 'imprietenim' politic. Si ei nu iau cu multa usurinta aceasta alianta. Nici nu poate fi luata cu multa usurinta o asemenea constructie. Insa e obligatorie, tinand seama de modul extrem de aspru in care se guverneaza in Romania, ca sa spun din nou un cuvant elegant. Se incalca de foarte multe ori si Constitutia si legislatia. E un fel de dictatura a majoritatii in Parlament, pe care daca o ai in Parlament e usor sa o extinzi.

Este obligatorie aceasta constructie cu PNL. Sigur, insa, va fi greu de gestionat. De la inceput stim ca vor fi probleme, mai ales la nivel local. Dar in toate aliantele e asa", ne-a declarat Miron Mitrea.

Victor Ponta s-a descurcat onorabil in primul an de mandat

Intrebat daca este sau nu multumit de primul an de mandat al lui Victor Ponta in fruntea PSD, acesta a spus: "L-am sustinut in mod clar la Congres si il sustin in continuare. Eu cred ca a fost un an dificil, un an complicat din punct de vedere politic si eu cred ca s-a descurcat onorabil".

Medicul Cătălin Cîrstoiu, propunerea PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, a ajuns la Guvern pentru a discuta cu liderii coaliției. Ședințe la PNL și PSD București
Medicul Cătălin Cîrstoiu, propunerea PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, a ajuns la Guvern pentru a discuta cu liderii coaliției. Ședințe la PNL și PSD București
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei, acesta urmând să fie anunţat oficial drept candidat al celor două partide la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#Miron Mitrea arestare Nicolescu, #Miron Mitrea, #arestare presedinte Arges, #Catalin Voicu, #alianta PSD PNL , #PSD