Miron Mitrea, dispus sa candideze la Primaria Capitalei

Duminica, 06 Aprilie 2008, ora 18:45
1743 citiri
Miron Mitrea, dispus sa candideze la Primaria Capitalei

Seful de campanie al PSD, Miron Mitrea, ar fi dispus sa candideze la Primaria Bucuresti daca nu se ajunge la un consens in legatura cu desemnarea lui Marian Vanghelie, sustin surse din partid, iar deputatul a recunoscut ca nu exclude o asemenea posibilitate, desi nu i s-a propus sa intre in cursa.

Contactat de NewsIn pentru a comenta aceste informatii, Miron Mitrea a declarat ca, daca i se va cere sa candideze, nu se va da "in laturi", dar ca deocamdata o discutie despre candidatura sa nu a existat in partid.

"Nu stiu de unde au aparut din nou valurile acestea de informatii (despre candidatura sa, n.r.). Nu am discutat cu nimeni despre acest lucru si nu a venit nimeni sa-mi propuna asa ceva. Sigur, desi nu o asemenea functie este in planurile referitoare la viitorul meu politic, daca nu exista alta solutie, daca va fi nevoie si mi se va cere, nu ma voi da in laturi de la a candida", a declarat vicepresedintele Camerei Deputatilor.

Desi numele lui Mitrea aparuse si in urma cu cateva saptamani ca fiind un posibil candidat surpriza, iar acesta declarase la acea vreme ca nu-l intereseaza sa candideze, se pare ca opinia deputatului s-ar fi schimbat. Mitrea ar fi sustinut pentru aceasta candidatura de apropiati ai sai, dar si de Mircea Geoana si de Marian Vanghelie, ambii oponenti ai senatorului Sorin Oprescu, care ar dori sa se inscrie si el in cursa. De altfel, Mitrea, cel care l-a adus pe Vanghelie in PSD, ar conta pe faptul ca liderul de la Bucuresti i-ar putea aduce sprijinul organizatiei de Bucuresti.

Potrivit unor lideri, Mitrea ar fi mai potrivit decat Vanghelie sa intre in cursa impotriva lui Vasile Blaga pentru ca fostul ministru al Transporturilor are un discurs "autoritar" si experienta guvernamentala. Pe de alta parte, alti lideri din PSD sustin ca Mitrea nu ar fi o asa buna alegere in conditiile in care are o serie de probleme nerezolvate cu justitia si ar fi vulnerabil din acest punct de vedere. Mitrea nu s-ar bucura insa prea mult de simpatia a doi lideri influenti din partid, Adrian Nastase si Ion Iliescu, care il vor in continuare pe Oprescu candidat, mai spun acelasi surse.

Purtatorul de cuvant al campaniei electorale a PSD, Madalin Voicu, declara pe 26 martie, la Realitatea TV, ca in zilele urmatoare ar putea apare o surpriza placuta cat priveste un al treilea candidat al partidului pentru Primaria Bucuresti.

"Nu vreau sa anticipez mai mult, dar eu ma refer la candidatul care va fi oferit cetatenilor Bucurestiului. Nu pot sa va spun mai multe, dar cu siguranta veti avea surprize, placute zic eu", a declarat misterios deputatul social-democrat intr-o emisiune a postului mentionat, refuzand sa dea alte detalii. Despre o candidatura surpriza a vorbit si Marian Vanghelie, chiar inainte de a fi anuntat de Mircea Geoana drept cel care va intra in cursa.

In interiorul PSD au aparut disensiuni imediat dupa ce Geoana s-a grabit sa anunte candidatura liderului organizatiei Bucuresti, Marian Vanghelie, la Primaria Capitalei.

Vanghelie este contestat de aripa Iliescu, care il sustine pe senatorul Sorin Oprescu, mai bine plasat in sondaje. Presa centrala a relatat ca, din cauza acestor disensiuni, Geoana ar cauta o a treia solutie pentru primarie, care sa impace ambele tabere din partid. In context, alaturi de Miron Mitrea a mai fost nominalizat Cristian Diaconescu, insa acesta a refuzat consecvent varianta de a candida.

Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
Mai mulți indivizi din București deghizați în femei au păcălit pe internet alți bărbați că le oferă servicii sexuale. Ce pățeau victimele când se întâlneau cu infractorii
Mai mulți indivizi din București deghizați în femei au păcălit pe internet alți bărbați că le oferă servicii sexuale. Ce pățeau victimele când se întâlneau cu infractorii
Cinci bărbaţi au fost reţinuţi de poliţiştii din Bucureşti după ce, deghizaţi în femei, ar fi postat pe un site anunţuri privind oferirea de servicii sexuale. Indivizii au atras alţi...
#PSD, #Mitrea, #primaria, #Bucuresti , #PSD