Miron Mitrea: Eticheta de corupti ne-am creat-o singuri

Marti, 16 Decembrie 2014, ora 21:08
4668 citiri
Miron Mitrea: Eticheta de corupti ne-am creat-o singuri

Deputatul PSD Miron Mitrea este de parere ca social-democratii si-au creat singuri eticheta de corupti, sustinand ca aceia cu probleme in justitie ar trebui sa fie dati afara din partid.

"Inainte, modul cum se comunica cu baza era mult mai intens. Oamenii il ascultau pe Ion Iliescu. Eticheta de corupti este o eticheta pe care am creat-o singuri. Fiecare om acuzat de coruptie este convins ca nu a facut nimic. Eticheta de corupti ne-am creat-o singuri si o scoatem dinauntru.

Am negociat prost acest lucru de-a lungul timpului. Oamenii judeca imediat orice lucru pe care il vad. Ei nu sunt obligati sa aplice prezumtia de nevinovatie. Sunt obligati procurorii si judecatorii", a spus Mitrea, marti, la Adevarul Live.

Acesta considera ca aceasta chestiune nu poate fi rezolvata "facand liste cu cei care au probleme, care sunt corupti si care nu". In plus, deputatul PSD a explicat ca si in cazul sau a trebuit aplicata aceasta regula, pentru ca nu ar fi putut ramane in partid cu problemele cu justitia pe care le are.

"Poate pentru unii este incorect, dar daca vrei sa scapi de eticheta de partid al coruptilor, atunci in statutul partidului sa stabileste: daca a inceput o ancheta penala atunci in secunda doi respectivul este suspendat din partid si pierde sprijinul politic pentru orice functie pe care o ocupa.

Daca este o functie aleasa, este obligat sa-si dea demisia pentru ca nu poate fi dat afara din functie, iar daca este o functie numita il schimbi din functie imediat. Si spunand acest lucru nu puteam sa stau in fata lor si sa le spun: da, dar cu exceptia mea pentru ca dosarul meu se refera la o prelungire de casei mamei mele. Astea sunt povesti. Am o problema cu justitia, atunci imi dau demisia.

(...) Mi-am dat demisia cand a inceput ancheta pentru ca am rugat Camera sa-mi ridice imunitatea si a refuzat. Eu sunt ardelean si e urat sa stai cu chestia asta, sa te ascunzi de justitie. Eram si convins ca sunt nevinovat. Cand m-am intors iar au inceput speculatiile. De asta mi-am dat demisia ca sa dovedesc instantei ca sunt nevinovat. Nu puteam ramane in partid, cand PSD a pierdut aceste alegeri, cu aceste etichete. In februarie imi prezint demisia si in fata Camerei", a sustinut Miron Mitrea.

Miron Mitrea demisioneaza din PSD si din Parlament: Acuza "decizii netransparente in partid" (Video)

Deputatul PSD si-a anuntat duminica demisia din partid, care ar urma sa intre in vigoare de la 1 ianuarie. Mitrea ar fi acuzat "decizii netransparente in partid". Ulterior, deputatul a confirmat demisia din partid si a anuntat ca la inceputul lui 2015 va demisiona si din Parlament.

Demisia acestuia a venit la scurt timp dupa ce Victor Ponta i-a amenintat cu excluderea pe parlamentarii care nu voteaza noul Guvern.

Citeste si:
MAE atenționează Ungaria după ce noul președinte și-a asumat dreptul de reprezentant al tuturor maghiarilor: ”Astfel de declaraţii nu corespund standardelor europene”
MAE atenționează Ungaria după ce noul președinte și-a asumat dreptul de reprezentant al tuturor maghiarilor: ”Astfel de declaraţii nu corespund standardelor europene”
Ministerul Afacerilor Externe a reacționat vineri seară, 20 mai, după o postare a preşedintelui Ungariei, Katalin Novak, în care a transmis că prioritatea sa este să îi reprezinte pe toţi...
Cum au ajuns românii din Diaspora să voteze AUR. Antropolog: George Simion este fix simbolul clasei mijlocii deprivate de globalizare
Cum au ajuns românii din Diaspora să voteze AUR. Antropolog: George Simion este fix simbolul clasei mijlocii deprivate de globalizare
Votanții AUR sunt motivați de „nemulțumirea pe care o simt că alții câștigă mult mai mult decât ei de pe urma globalizării”, argumentează antropologul Radu Umbreș într-o analiză...