Miron Mitrea: Geoana a ratat cum nu a ratat niciun politician din Romania. Gata, ajunge!

Marti, 01 Noiembrie 2011, ora 20:17
6846 citiri
Miron Mitrea: Geoana a ratat cum nu a ratat niciun politician din Romania. Gata, ajunge!
Foto: Arhiva

Senatorul PSD Miron Mitrea spune ca nu intelege ce urmareste Mircea Geoana facand atata "zarva" in jurul lui, dar ii transmite ca pe masura ce se va agita mai tare va deveni tot mai putin "important politic".

In plus, Mitrea gaseste "extraordinar de interesanta" ipoteza unei intrari a lui Mircea Geoana in UNPR, partid fondat de unul dintre cei pe care i-a dat afara din PSD - Gabriel Oprea.

Intrebat de Ziare.com ce urmareste de fapt Mircea Geoana prin actiunile politice intreprinse in ultima vreme, printre care vizita in SUA sau numeroasele interviuri acordate in presa scrisa si pe posturile de televiziune, Miron Mitrea a raspuns ca, pur si simplu, nu intelege.

Geoana pleaca intr-o vizita in SUA

"Habar nu am, niciodata nu mi-a fost clar ce urmareste Mircea Geoana. Nu numai azi nu imi e clar, niciodata nu mi-a fost. El si cand a candidat la presedintie nu stiu daca urmarea sa fie presedinte, ci urmarea asa, sa candideze. Nu imi e clar ce face, in orice caz, creeaza o anumita zarva in jurul lui, care nu ne face bine. Dar chiar cred ca ii dam prea multa atentie", a comentat ironic Miron Mitrea.

Geoana, despre o candidatura la presedintie: De ce nu?

Geoana are sustinere din tabara PDL?

Senatorul PSD a confirmat faptul ca s-a pus problema inlocuirii lui Mircea Geoana din functia de presedinte al Senatului, dar a precizat ca el nu a fost de acord.

"S-a pus aceasta problema si in grupul de la Senat si eu am fost impotriva, am zis sa il lasam in pace, desi se stie ca nu am o simpatie deosebita pentru el. Se agita si el, cred ca vrea sa arate ca inca mai este important politic. Cu cat va incerca mai mult, cu atat va fi mai putin important politic. Dar e decizia lui, pana la urma", a declarat Miron Mitrea.

Senatorul social-democrat a precizat insa ca asta nu inseamna ca Mircea Geoana nu risca sa piarda fotoliul de presedinte al Senatului.

"In politica, totdeauna risti tot. Eu nu pot sa spun ca el nu risca nimic la Senat, ca e baiat cuminte si nu se supara nimeni pe el. Ieri (luni - n.red.) au fost voci care au cerut ca sa fie schimbat din fruntea Senatului, eu am fost impotriva", a adaugat Miron Mitrea.

Intrebat de ce, daca toti liderii PSD se plang ca Mircea Geoana aduce deservicii partidului si USL, nu se ia decizia inlocuirii lui, Miron Mitrea s-a aratat convins ca el "are sustinere in partea 'cealalta'", adica la PDL, iar asta face extrem de riscanta incercarea de a pune pe altcineva la sefia Senatului, chiar daca regulamentul mentine postul in tabara PSD.

"Ei, cata incredere avem noi in regulamentul asta! In Parlament exista o zicala care spune 'da-mi un vot in plus si am tot ce vreau'. Majoritatea, atunci cand nu vrea sa respecte regulamentul, si nu numai regulamentul, nici Constitutia, nici legile, cand este o majoritate de genul celei pe care o avem acuma, ea poate sa impinga lucrurile pana unde vrea. Indiferent de antipatii sau simpatii, PSD nu trebuie sa riste functia de presedinte al Senatului.

In acelasi timp, insa, Mircea Geoana ar trebui sa inteleaga ca, gata, nu mai e presedinte! Este senator, iar intre senatori e presedinte al Senatului. Dar, in partid, asta e functia lui: de senator. Sa stea mai potolit!", i-a transmis Miron Mitrea fostului sau sef de partid.

Geoana, chemat de Iliescu sa dea explicatii pentru ca dauneaza grav "unitatii USL"

Geoana nu exista in sondaje

Miron Mitrea nu a confirmat spusele lui Mircea Geoana referitoare la pozitionarea sa pe locul doi in sondaje, dupa Victor Ponta, in ceea ce priveste increderea electoratului.

"Nu, nici vorba, in sondaje nu exista. Stiti ca eu cu asta ma si ocup, cu sondajele. La increderea populatiei in politicieni nu l-am gasit pe Mircea Geoana, la intrebare libera. Sigur ca la o intrebare in care il dai pe o lista si intrebi ce crede poporul, unii vor fi pentru si unii impotriva. Dar nu stiu cat de multi, ca nu ma intereseaza, eu nu pun in sondaje decat oameni care, dupa parerea mea, au viitor politic.

La intrebarile libere, in care oamenii spun ce cred ei, Mircea Geoana nu iese. Si e normal, Mircea Geoana a ratat cum nu a ratat niciun politician din Romania. Gata, ajunge!", l-a avertizat Mitrea pe Geoana.

Trece Mircea Geoana la UNPR?

Rugat sa comenteze speculatiile aparute in presa potrivit carora Mircea Geoana forteaza de fapt o excludere din PSD pentru a putea trece la UNPR fara mari pierderi de imagine, Miron Mitrea a parut sincer impresionat de o ipoteza atat de extravaganta chiar si pentru scena politica romaneasca.

"Asta ar fi extraordinar de interesant! Stiu ca are niste discutii cu colegii de acolo. Este fabulos! UNPR s-a format din oameni pe care el i-a dat afara din partid. Astea sunt lucruri interesante: in UNPR acum este si Ion Toma, de la Olt, si Eugen Nicolicea, pe care Toma l-a dat afara din partid. Ar fi culmea sa ajunga acolo si Mircea Geoana, de la care a pornit formarea UNPR-ului, pentru ca el l-a dat afara pe Gabi Oprea.

Politica romaneasca este absolut superba! Cateodata ma intreb care sunt principiile in care mai credem. Eu am avut in cariera mea politica momente foarte mari de frustrare, ca orice om, si totusi sunt aici (in PSD - n.red.) Pana la urma, ai un drum", a mai declarat senatorul PSD Miron Mitrea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Miron Mitrea Geoana, #Geoana PSD, #inlocuire Senat Geoana, #Geoana candidat presedintie , #PSD