Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

Miron Mitrea vede pericolul cel mare pentru candidatul Ponta: Ardealul

Luni, 15 Septembrie 2014, ora 07:49
7562 citiri
Miron Mitrea vede pericolul cel mare pentru candidatul Ponta: Ardealul

Deputatul PSD Miron Mitrea, cel care a condus multe campanii ale social-democratilor in trecut, isi avertizeaza colegii din partid sa nu se culce pe o ureche dand ca sigura victoria la alegerile prezidentiale din noiembrie, pentru ca au o mare problema: Ardealul.

Cu ocazia conferintei judetene a PSD Vrancea, Mitrea i-a mustrat pe pesedisti pentru ca stau prea relaxati si linistiti.

"Vad, din pacate, la multi colegi de ai mei din tara, o oarecare liniste: 2 noiembrie - o formalitate, avem candidat bun, este prim ministru, a performat, mergem la alegeri, in turul 1 iesim pe primul loc, turul 2 castigam indiferent de contracandidatul nostru. Eu am mai vazut aceasta atmosfera in partid, am mai vazut aceasta incredere fara limite ca orice s-ar intampla castigam", a amintit deputatul, cu aluzie la campaniile terminate cu un esec din 2004 si 2009.

Problema pe care o vede Mitrea este in Ardeal, unde nu ar paria pe o victorie a lui Victor Ponta si a PSD.

"Chiar daca Vrancea va castiga, sunt convins, turul 2 de departe, cu un scor, cu un procentaj mare, probabil ca va fi undeva spre 60%, fiecare vot in plus din Vrancea va conta. Pentru ca nu vom castiga peste tot, entuziasmul colegilor din Ardeal ca Iohannis este sas si, daca e sas, nu il voteaza lumea, sa il uitam. Capacitatea noastra ca si partid de a castiga in Ardeal exista, dar nu e foarte solida, nu as paria pe ea, as paria pe un efort facut de colegii mei din Ardeal, dar sunt sigur ca fara sprijinul nostru, al celor din Moldova si din sudul Romaniei, nu stim sa castigam alegerile", a avertizat deputatul PSD.

Miron Mitrea, despre candidatul ofiter acoperit, Ponta - Basescu - Udrea si turul doi dorit de PSD INTERVIU

Intr-un interviu acordat saptamana trecuta Ziare.com, Mitrea se arata sigur de victoria lui Victor Ponta.

"Sunt convins ca turul al doilea va fi Ponta - Iohannis. Victor va castiga, dar nu cu 60%. Va castiga cu 55-56%, pe acolo", a declarat deputatul PSD.

Intrebat ce se va intampla daca totusi premierul Ponta nu ajunge presedinte, Miron Mitrea a avertizat in legatura cu riscul de a pierde si guvernarea.

"Ar fi putin probabil sau, in orice caz, foarte dificil sa ne mentinem majoritatea daca pierdem prezidentialele. Asa am facut noi, politicenii, jocul cu stupizenia celor 5 ani care catalizeaza manevrele, miscarile. Ajungi sa intri intr-o sala a partidului tau si sa nu-i cunosti pe jumatate dintre cei pe care-i vezi. Eu nu-i aplaud nici cand pleaca, dar nici cand vin", a spus Mitrea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a lui Roman Petre, în calitate de fost premier, şi a lui Voiculescu Gelu-Voican, fost viceprim-ministru, pentru...
#Mitrea campanie prezidentiale, #Mitrea PSD campanie Ardeal , #PSD